• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan dio Mostara slavi, drugi tuguje

Autor mondo.ba

Zrinjski je u duelu sa gradskim rivalom Veležom stigao do minimalnog, ali potpuno zasluženog trijumfa.

Mostarski derbi Velež i Zrinjski dočekali su u različitom raspoloženju.

"Rođeni" se nalaze u možda i najtežoj situaciji u poslijeratnoj istoriji. U posljednjih 19 prvenstvenih utakmica upisali su samo jedan trijumf, i to protiv već prežaljene zvorničke Drine, tako da su ove dvije ekipe zakovane za samo dno tabele i sve su prilike da ih sljedeće sezone nećemo gledati u Premijer ligi BiH.

Na drugoj strani tim Vinka Marinovića bori se za sami vrh. "Plemići" su bili apsolutni favoriti uoči derbija, a tu ulogu su opravdali i slavili golom Pere Stojkića.

"Mislim da smo zasluženo slavili u derbiju. Osim gola, imali smo još nekoliko dobrih prilika da postignemo možda još neki pogodak i ranije riješimo utakmicu, ali nismo uspjeli. Pred kraj susreta Velež je bezuspješno pokušavao dugim loptama, što smo uspjeli da osujetimo i privedemo meč kraju", rekao je Marinović.

Zrinjski u narednom kolu dočekuje Mladost, koja je u ovom kolu porazila aktuelnog šampiona Sarajevo.

"Stalno govorim da je liga takva da svako svakog može pobijediti. Nema favorita i tako će biti do kraja prvenstva", poručio je trener Zrinjskog.

Dragi Kanatlarovski doveden je na klupu Veleža da pokuša spasiti što se spasiti može. Ipak, nije dobro krenulo za makedonskog stručnjaka.

Poslije obećavajuće pobjede u Zvorniku, uslijedila je eliminacija u Kupu BiH od prvoligaša Srpske Slobode iz Novog Grada, a onda i tri uzastopna poraza u Premijer ligi BiH.

"Nije prijatno kada se izgubi utakmica, pogotovo kada je to derbi koji znači mnogo više od tri boda. Treba da izvučemo pouke iz ove utakmice. Ležerno smo počeli utakmicu, kasnije imali i svoje prilike, ali sa oslabljenim sastavom nismo mogli više. Imamo mnogo problema sa povrijeđenim igračima i ovo je naš maksimum koji trenutno možemo pružiti", naglasio je trener Veleža.

Ipak, on smatra da će već od narednog meča protiv Čelika stvari krenuti na bolje.

"Vjerujem da možemo igrati bolje, želimo to, ali vrijeme nas gazi. Nikako da sastavimo najbolji sastav. Mladi igrači koji su danas dobili priliku nisu podbacili i to je osvježenje za klub, tako da sam uvjeren da ćemo u nastavku prvenstva igrati mnogo bolje", dodao je makedonski stručnjak.

Zrinjski je u prvih 13 kola sakupio 27 bodova, jedan manje od lidera Slobode, dok je Velež na pretposljednjem mjestu sa svega sedam bodova, bod više od "fenjeraša" Drine.

Pogledajte kako su navijači Zrinjskog proslavili gol Stojkića.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC