• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski gurnuo Velež ka nižem rangu

Autor mondo.ba

Mostarski derbi u okviru 13. kola Premijer lige BiH zasluženo je pripao Zrinjskom. Četa Vinka Marinovića bila je bolja tokom cijelog susreta i zasluženo slavila u "Vrapčićima". Sloboda i Radnik upisali nove pobjede, Drina zakovana za dno

U danu kada Sarajevo slavi 69. rođendan, šampion BiH doživio je poraz u Doboj-Kaknju 1:2, na renoviranom stadionu Mladosti.

Odigrano je još pet susreta 13. kola Premijer lige BiH, u kojima je najviše pažnje privukao mostarski derbi, 25. u Premijer ligi BiH.

Zrinjski je dominirao tokom cijelog meča, imao više od igre  i sasvim zasluženo odnio bodove iz "Vrapčića", a "rođenim" zadao veliku glavobolju.

Četa Vinka Marinovića slavila je minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je defanzivac "plemića" Pero Stojkić u 36. minutu.

PREKID

Na isteku jednog časa igre, navijači Veleža napravili su bakljadu, dio pirotehnike završio je i na terenu, pa je sudija Irfan Peljto imao mnogo posla. Uslijedio je desetominutni prekid, nakon čega je utakmica nastavljena.

Bila je to uigrana akcija fudbalera Zrinjskog. Stevo Nikolić uputio je loptu u srce šesnaeterca domaćih, iz "drugog" plana ubacio se Stojkić i lijepim udarcem glavom savladao Adnana Bobića.

Zrinjski je i prije vodećeg gola imao nekoliko dobrih prilika, a najbolju od njih propustio je Neven Laštro već u trećem minutu susreta, kada je pogodio prečku. Dominirali su gosti i u nastavku, ali se rezultat nije promijenio.

Zrinjski je tako nastavio potjeru za vodećom Slobodom, koja je na svom stadionu upisala novu pobjedu. Na "Tušnju" je savladan žilavi Travnik 2:0, a gosti su u drugom poluvremenu propustili nekoliko prilika da bar ublaže poraz.

Sa sjajnim izdanjima nastavio je i Radnik. Iako su Bijeljinci gubili nakon prvih 45 minuta od Slavije, u nastavku su uspjeli preokrenuti rezultat i doći do nova tri boda.

Vitez je u prvom poluvremenu riješio sve u duelu sa Rudar Prijedorom, dok je očekivano lako Olimpik došao do bodova u duelu sa Drinom, koja je već sada jednom nogom u nižem rangu. Zvorničani su upisali sedmi uzastopni poraz i samo ih čudo može sačuvati u Premijer ligi BiH, koja će, podsjetimo, od naredne sezone brojati samo 12 ekipa.

Današnji program zatvaraju Borac i Široki Brijeg (17 časova).

TOK UTAKMICA:

- Kraj utakmica -

90+3 - Kapiten Veleža Darko Maletić iskljućen je zbog drugog žutog kartona, nakon čega je uslijedilo koškanje među igračima na terenu. Smirio je situaciju veoma brzo sudija Peljto.

90 - Olimpik duboko u sudijskoj nadoknadi stiže i do četvrtog gola. Strijelac je mladi, 17-godišnji Mak Varešanović. Potop Zvorničana, koji su susret završili sa deset igrača.

90 - Jasmin Mešanović ulazi u igru umjesto Ognjena Todorovića u redovima Zrinjskog.

90 - Kraj utakmica u Bijeljini i Tuzli, pobjede domaćih ekipa.

88 - Dragan Čadikovski pokušaće da donese Veležu izjednačenje u posljednjih nekoliko minuta susreta. U igru je ušao umjesto Gorana Matića.

82 - Emir Hadžić postiže treći gol za Olimpik, koji sada protiv Drine vodi 3:0.

82 - Darko Maletić centrirao je sa desne strane, Anes Haurdić pokušao je makazicama da donese izjednačenje Veležu, ali loše je šutirao. Ostaje 0:1. Nema promjene rezultata ni na ostalim stadionima.

80 - Travnik je propustio nekoliko prilika da bar smanji zaustatak na "Tušnju". Lider Premijer lige Sloboda i dalje vodi 2:0.

78 - Trener Zrinjskog Vinko Marinović pojačava sredinu terena. Miloš Filipović mijenja napadača Gorana Zakarića. Bliži se kraj meča u "Vrapčićima", gosti i dalje imaju gol prednosti. Na drugoj strani, Miloš Reljić ustupio je svoje mjesto Mirzi Ćemaloviću.

73 - Potpuni preokret u Bijeljini. Milivoje Lazić pogodio je za 2:1.

66 - Poslije petominutnog prekida, nastavljen je meč u "Vrapčićima". Velež je imao još jednu priliku, ali nema promjene rezultata. U redovima gostiju Aleksandar Radulović mijenja Vučinu Šćepanovića.

66 - Mahir Karić rješavanja pitanje pobjednika na meču Olimpik - Drina. "Vukovi" sada vode 2:0 i blizu su trijumfa.

60 - Glavni sudija na mostarskom derbiju Irfan Peljto iz Sarajeva odlučio je da prekine susret i pošalje ekipe u svlačionice, zbog arsenala petardi, baklji i dimnih bombi koje su na teren ubacili navijači Veleža. Peljto je i tokom prvog poluvremena upozoravao da će prekinuti prekid zbog nesportskog ponašanja navijača.

58 - Radnik preko Ivana Jakovljevića dolazi do izjednačenja protiv Slavije. Sada je 1:1 u Bijeljini.

56 - Velež je konačno zaprijetio. Iz daljine je pokušao Dejan Janković, ali lopta je završila iznad gola Zrinjskog.

55 - Deset minuta igre u nastavku, nema promjena. I dalje su aktuelni rezultati iz prvog poluvremena.

46 - Počela su druga poluvremena. Sarajevo je poraženo u Doboj-Kaknju, pa Sloboda, Zrinjski i Radnik, koji imaju prednost nakon prvih 45 minuta, imaju lijepu šansu da se odlijepe od najbližih pratilaca na čelu tabele.

[KRAJ] FK Mladost Doboj - Kakanj 2 : 1 FK Sarajevo- Sjajna atmosfera i ambijent na otvaranju stadiona!!- Sve pohvale za navijače obje momčadi!! (Y) (Y)

Posted by BHFudbal.ba on субота 24. октобар 2015.

- kraj prvog poluvremena -

40 - Pet minuta prije kraja prvog poluvremena, Sloboda je preko Mersudina Ahmetovića udvostručila prednost protiv Travnika.

36 - Zrinjski vodi! Sasvim zasluženo. Nikolić je poslao upotrebljivu loptu u srce šesnaesterca "rođenih", iz "drugog plana" utrčao je Pero Stojkić, odlično reagovao i glavom donio prednost "plemićima", 0:1!

26 - Još jedna dobra prilika za Zrinjski. Stevo Nikolić pokušao je da uposli Gorana Zakarića, ali je poslao malo previsoku loptu i šansa za vođstvo gostiju je propala.

22 - Vitežani su raspucani danas, već je 3:1. Strijelac je Marko Basara.

21 - Splasnula je inicijativa "plemića" u mostarskom derbiju. Igra se uglavnom odvija između dva šesnaesterca. Za sada, jedino u "Vrapčićima" gledaoci nisu vidjeli pogotke.

19 - Golovi padaju kao na traci. Do prednosti je stigla i Sloboda u duelu sa Travnikom. Sulejman Krpić donio je vođstvo Tuzlacima.

13 - Vitez ponovo vodi protiv Rudar Prijedora. Iskusni Velibor Đurić zatresao je mrežu Dalibora Kozića.

12 - Olimpik je poveo protiv "fenjeraša" Drine. Strijelac je Srđan Stanić.

11 - Zrinjski ima inicijativu, ali za sada nema pogodaka u "Vrapčićima":

9 - Pogodak i u Bijeljini. Gosti iz Istočnog Sarajeva vode golom Damira Rovčanina.

6 - Dva brza gola u Vitezu, po jedan na obje strane.Armin Kapetan postigao je vodeći gol za domaće u četvrtom minutu, a samo dva minuta kasnije Nemanja Pekija odličnim golom iz slobodnog udarca izjednačio je na 1:1.

3 - Neven Laštro već u 3. minutu imao je priliku da dovede Zrinjski u vođstvo, ali je prečka spasila gol Veleža.

1 - Počeli su mečevi.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PREMIJER LIGA BIH - 13. KOLO

Mladost - Sarajevo 2:1 (1:1)
/Dilaver 22, Kovač 70 - Barbarić 43/

Olimpik - Drina 4:0 (1:0)
/Stanić 12, Karić 66, Hadžić 82, Varešanović 90/

Sloboda - Travnik 2:0 (2:0)
/Krpić 19, Ahmetović 40/

Vitez - Rudar Prijedor 3:1 (3:1)
/Kapetan 4, Đurić 11, Basara 17 - Pekija 6/

Velež - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Stojkić 36/

Radnik - Slavija 2:1 (0:1)
/Jakovljević 58, Lazić 73 - Rovčanin 9/

Borac - Široki Brijeg (17:00)

U nedjelju:

Željezničar - Čelik (14:30)

TABELA: Sloboda 28, Zrinjski 27, Radnik 25, Sarajevo 22, Široki Brijeg (-1) 22, Slavija 20, Čelik (-1) 19, Mladost 19, Željezničar (-1) 17, Olimpik 16, Travnik 13, Vitez 13, Rudar Prijedor 12, Borac (-1) 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC