• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ne staje: 12. u nizu, rivali ni blizu!

Autor mondo.rs

Pobedom nad Borcem iz Čačka, Crvena zvezda odmakla je i prvom pratiocu 14 bodova. Atraktivan meč na "Mitiću" i konačnih 4:2!

 Zvezda ne staje: 12. u nizu, rivali ni blizu! Izvor: MN PRESS

Nenad Lalatović aplauzom je dočekan na "Marakani", na koju se prvi put vratio od odlaska iz kluba prošlog leta. Na teren je, suprotno najavi, izveo tim u najjačem sastavu, koji je imao snagu da se bori sa favoritom sat vremena.

U završnih pola sata, Marko Grujić se razigrao i golom i asistencijom sprečio iznenađenje. Ujedno, osigurao je 12. uzastopni trijumf svog tima, kojim je pobegao i prvom pratiocu 14 bodova prednosti.

Pred oko osam hiljada gledalaca,

Crvena zvezda - Borac 4:2(2:2)


Aleksandar Katai lako je "načeo" Čačane, postigavši za pola sata dva gola iz isto toliko udaraca (14, pa 29. minut). "Desetka" Zvezde nagovestila je tako miran nastavak utakmice. Međutim, Čačani su imali drugačije planove.

Srđan Vujaklija iskoristio je do poluvremena dve greške Marka Petkovića (loša intervencija, pa kašnjenje u ofsajd zamku) i izjednačio na 2:2, posle odlične asistencije Dušana Mićića. Hit prvenstva pokazao je zube.

Miodrag Božović uvideo je u greškama defanzive da joj je Aleksandar Luković neophodan i uveo ga u igru već u 46. minutu, prebacivši Vukašina Jovanovića u vezni red. Uz jak pritisak navale na gol "zebri", to je bilo dovoljno za mirnije poluvreme i 12. uzastopnu pobedu njegovog tima.

U odlučujućim momentima, ponovo je zablistao Marko Grujić.

Nervozni Ugo Vijeira

Portugalski napadač promašio je nekoliko konkretnih prilika i bio zamenjen u 64. minutu. Na momente je njegova nervoza u završnici bila lako uočljiva.

Traženi vezista slomio je otpor Borca na isteku sata igre, šutem sa oko 20 metara za 3:2, kojim je pogodio Miljana Jablana i učinio trud golmana Vladimira Bajića uzaludnim. Čuvar mreže gostiju samo je mogao da gleda kako lopta ulazi u mrežu kraj njegove desne stative...

Teret na leđima domaćina postao je od tog momenta lakši i učinio Zvezdu još bržom i poletnijom u ofanzivi.

Luis Ibanjez snažno je zatresao prečku sa oko 20 metara, pre nego što je rezervista Predrag Sikimić pogodio za konačnih 4:2, upravo na Grujićevu asistenciju. To je bio prvi gol iskusnog napadača u crveno-belom.

Do kraja utakmice, najbliži promeni rezultata bio je ponovo Vujaklija, koji je istrčao na zicer sa Predragom Kahrimanom, ali mu golman Zvezde nije dozvolio da ga i treći put savlada.

Niz pobeda Crvene zvezde je produžen, Borčeva serija od četiri trijumfa i sedam mečeva bez poraza (pet trijumfa i dva remija) završena je na način koji Čačane ne može ostaviti nezadovoljnim.

U sledećem kolu, 1. novembra, u Ljutice Bogdana dolazi OFK Beograd, a Lalatovićev tim gostuje Radničkom u Nišu. Zvezda nastavlja napad na klupski rekord od 15 uzastopnih pobeda.

Pročitajte ostale rezultate 15. kola Superlige.

Pogledajte golove i prenos utakmice "iz minuta u minut".

KRAJ MEČA, POBEDA CRVENE ZVEZDE 4:2!

85' I treći put menja Božović. Iz igre izlazi Slavoljub Srnić, a ulazi Luka Jović. Istovremeno, Lalatović izvodi dvostrukog strelca Srđana Vujakliju (i grli ga po izlaski sa terena), a ulazi Uroš Đerić.

82' I dalje se nižu napadi domaćina.

Jovanović proigrava Kataija, koji šutira sa vrha kaznenog prostora. Lopta se nedugo potom našla kod Sikimića, čiji udarac Bajić brani, a Marko Petković ne uspeva da stigne na vreme da je "zakuca" za 5:2.

79' Vujaklija i Kahriman oči u oči i golman Zvezde izlazi kao pobednik!

Aktivirao se napadač Borca iz "tesne" situacije, koja se čini kao ofsajd, pa istrčao pred golmana domaćina, ali nije uspeo da ga i treći put savlada. Kahriman je "pročitao" gde će šutirati.

78' Grujić se razigrao u ovim momentima. Spoljnim delom kopačke šalje loptu ka Kataiju, koji kasni na vrhu šesnaesterca, a potom nepotrebno faulira golmana Čačka.

75' 4:2 za Zvezdu!Sikimić postiže prvi gol u crveno-belom, na asistenciju Grujića.

Najbolji vezista domaćina protrčao je po levoj strani, gađao Sikimića u petercu, gde strelac nije imao težak zadatak.

...
Izvor: YouTube

72' Zvezda je ponovo konkretna.

Ibanjez je ubacio loptu u peterac, poslavši je paralelno sa gol-linijom, a na drugoj strani je Sikimić bio "kratak". Odmah posle toga, Katai je pokušao sa 20 metara, po zemlji, a Bajić bio na mestu.

70' Kakav projektil Luisa Ibanjeza. Prečka se i dalje trese!

Opalio je Argentinac loptu sa oko 20 metara iskosa, opet okrznuo Jablana i pogodio prečku. Bio bi to spektakularan gol.

- Pogledajte gol Marka Grujića za 3:2:

...
Izvor: YouTube

64' Druga izmena u Zvezdi. Izlazi Ugo Vijeira, ulazi Predrag Sikimić.

63' Sada pokušava i Borac. Prvi šut gostiju u drugom delu uputio je Jovančić i promašio gol. Imao je priliku da proigra saigrača, ali je odlučio da sam reši, udarcem sa više od 20 metara.

60' Zvezda opet vodi, 3:2! Strelac je Marko Grujić!

Šutirao je mladi vezista sa oko 20 metara i pogodio štopera domaćina Jablana, koji je skrenuo loptu i prevario Bajića.

56' Ponovo Vijeira ne koristi priliku. Lopta je odskočila u kaznenom prostoru, a Portugalac je glavom šutirao nisko i pravo u Bajića. Nije dan napadaču Zvezde.

55' Prvi žuti karton za Čačane. Zaradio ga je Zorić, žrtvujući karton zbog faula kojim je zaustavio Grujića.

- Na stadionu je oko 8.000 gledalaca.

51' Veliku priliku propušta Donald. Centrirao je Ibanjez iz slobodnog udarca, a Holanđanin nogom šutirao visoko. Čačani traže ofsajd. Iako je bio u liniji, stiče se utisak da je Holanđanin gornjim delom tela ipak bio bliži golu od čuvara.

Pogledajte fotografije iz Ljutice Bogdana.

46' U prvoj akciji posle pauze, Luis Ibanjez šutira van kaznenog prostora i prebacuje gol. Odmah potom, sa oko 18 metara šutira i Vijeira. Žustar start domaćina.

46' Na početku drugog poluvremena, izmena u Crvenoj zvezdi. Na teren će Aleksandar Luković, umesto Srđana Plavšića. Ne tako uobičajena promena Miodraga Božovića. Sada će Vukašin Jovanović igrati u veznom redu.

Momenat dodavanja za 2:2. U svakom slučaju, novi kiks Marka Petkovića, koji je zakasnio sa postavljanjem u ofsajd zamku.

- Gol Vujaklije za 2:2:

...
Izvor: YouTube

Poluvreme! Odlična utakmica na "Marakani".

45' Zvezda i dalje pritiska. Jablan je intervenisao pred Vijeirom i otklonio opasnost. Čačani potom kreću u kontru, posle koje Ibanjez izbacuje loptu u korner, na centaršut Filipa Kneževića. Posle prekida, Kahriman hvata loptu.

44' Velika šansa za Vijeiru. Ponovo je dobio loptu sa leve strane i na dodavanje Plavšića šutirao pored gola. Bajić je izleteo, ali je Portugalac bio brži.

41' IZJEDNAČENJE! 2:2!

Vujaklija je posle dodavanja Mićića istrčao sam pred Kahrimana, obišao ga i postigao gol. Teško je na osnovu jednog snimka proceniti da li je bio ofsajd.

Pogledajte golove Kataija za 2:0 i Vujaklije za 2:1.

...
Izvor: YouTube

Borac Cacak.
Izvor: YouTube

37' Nova šansa za Zvezdu. Katai je protrčao po desnoj strani i po zemlji dodao loptu Vijeiri, koji je šutirao iz prve. Ipak, Bajić je bio na mestu.

35' 2:1 BORAC SMANJUJE! Strelac: Srđan Vujaklija, asistent: Marko Petković.

Defanzivac Zvezde intervenisao je loše na desnoj strani, poslavši loptu ka sredini šesnaesterca. Tako je proigrao usamljenog Vujakliju, najboljeg napadača Borca, koji je u trku iz prve šutirao i poslao loptu u mrežu, o prečku.

33' Najbolja šansa za Borac. Mićić je šutirao sa oko 20 metara, Vujaklija primio u ofsajdu loptu koja se odbila od defanzivca Zvezde, ali je Kahriman bio na mestu. Zastavica pomoćnika ostala je spuštena. Korner za goste, posle kojeg nije bilo šanse.

28' 2:0 ZA ZVEZDU! Ponovo je strelac Katai!

Dupli pas na desnoj strani, dodavanje Petkovića u prostor pored defanzivca Borca i šut "desetke" domaćina iz prve. Dve šanse - dva gola i mirna situacija za crveno-bele.

25' Mićić greškom stvara šansu Vijeiri, koji je pojurio ka golu Borca i pokušao da savlada Bajića kao i Živkovića u derbiju, ali je sada promašio. Čini se da je šutirao sa istog mesta kao i na utakmici protiv Partizana.

22' Borac se trudi da izjednači, ali još ne stvara šansu. Lopta je sada upućena ka Vujakliji, koji je krenuo sam ka golu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu, signalizirajući ofsajd. Teško je proceniti na osnovu snimka da li je bio u pravu, jer se čini da je igrač Borca bio u liniji.

18' Filip Knežević trči po levoj strani i pokušava da brzo odgovori na vođstvo Zvezde. Defanzivci crveno-belih izborili su se sa ovim naletom. Prvi korner za goste, posle kojeg nije bilo prilike.

1:0 ZA ZVEZDU! Aleksandar Katai!

Prva šansa i odmah gol! Najbolji igrač Zvezde prihvatio je loptu od Srđana Plavšića, ušao u kazneni prostor po desnoj strani, gađao donji desni ugao i iskoristio kiks Bajića.

Golman gostiju bio je "na lopti", ali je trzajem sa "prve stative" skrenuo u mrežu. Pogledao je Čačanin odmah iza sebe i stekao se utisak kao da je hteo da je pošalje u korner.

...
Izvor: YouTube

14' Umalo prva prilika. Srnić je utrčao u kazneni prostor Čačana po levoj strani, pokušao da ubaci loptu u sredinu, ali Miletić interveniše. Na drugoj strani, Zorić ne prosleđuje završni pas...

9' "Odmeravanje snaga". Niko još nije izveo konkretan napad. Igra se sve vreme na sredini, dok se stadion i dalje puni. Veliki broj prekršaja, čvrstih duela...

3' Žestok sudar glavama Dušana Mićića i Uga Vijeire na sredini terena. Pouzdani vezista Čačana dobro je prošao, ali je brzo ustao i otišao kraj terena, gde ga je sačekao Portugalac. Pozdravili su se i vratili na igralište.

- Aktuelno, 15. kolo, počelo je utakmicama na Karaburmi i na Čairu. Pročitajte rezultate.

1' Crvena zvezda napada ka golu ispod južne tribine. Prvi je napao Borac, ali se nije približio golu domaćina.

Najava utakmice:

Prvoplasirani protiv drugoplasiranog!


Crvena zvezda dočekuje na stadionu Rajko Mitić goste iz Čačka, koji su apsolutni hit prvenstva. U Ljutice Bogdana na čelu "zebri" stiže bivši kapiten i trener domaćina.

U razgovoru za MONDO, Lalatović je ove nedelje otkrio da je upravo on predložio čelnicima Crvene zvezde Miodraga Božovića za svog naslednika. Dan posle, aktuelni šef struke crveno-belih takođe je lepo govorio o kolegi, poželevši njemu i njegovom timu da završe sezonu na drugom mestu.

Uoči današnjeg meča, Zvezda ima 38 bodova, a Borac 27. Treći je Čukarički sa 25 i utakmicom više od Partizana, koji je četvrti sa 24.

Utakmica počinje u 17.00 časova, a Božović je napravio jednu promenu u odnosu na prethodni meč (protiv Vojvodine). Uvrstio je u startnu postavu mladog štopera Vukašina Jovanovića, koji je zauzeo mesto kapitena Aleksandra Lukovića.

Sa druge strane, Lalatović je prethodnih dana govorio da povrede stvaraju velike probleme njegovom sastavu, ali su "roviti" Čačani očigledno stisli zube i istrčaće na teren od prvog minuta. Među njima je i prvi napadač "zebri" Srđan Vujaklija.

Utakmica počinje u 17.00 časova, a pratite je u tekstualnom prenosu na MONDU.

- Glavni sudija je Vlado Glođović, a pomoćnici su Dejan Potočan, Jovica Milin. Četvrti sudija je Milan Mihajlović, prvi dodatni sudija Dejan Santrač, a drugi Novica Anđelovski.

ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez - Donald, Grujić - Katai, Plavšić, Srnić - Vijeira.

BORAC: Bajić - Tanasin, Miletić, Jablan, Živković - Jovančić, Mićić - Jevtović, Zorić, Knežević - Vujaklija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC