• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirini "zmajevi" u baražu

Reprezentacija BiH ostvarila je istorijski uspjeh - plasman u baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo pobjedom od 2:0 protiv Estonije u Talinu.

 Ćirini "zmajevi" u baražu Izvor: MONDO

Ekipa Miroslava Ćire Blaževića golovima Edina Džeke u prvom poluvremenu i Vedada Ibiševića u drugom poluvremenu došla je do tri boda kojim se učvrstila na drugoj poziciji Grupe 5 ispred Turske pa će meč u srijedu protiv Španije biti tek formalnost.

Selekcija BiH otišla je Estoniju s ciljem da poslije pobjede od 7:0 u Zenici zabilježi odlučujući trijumf i u gostima i u tome je uspjela.

Ćirini „zmajevi“ nošeni podrškom nekoliko hiljada bh. navijača pružili su odličnu partiju, redali prilike pred golom protivnika i na kraju ih krunisali sa dva pogotka za veliko slavlje širom BiH.

Fudbaleri BiH krenuli su ofanzivno i već u drugom minutu Džeko je isprobao svoj šut, ali neprecizno, a istim ishodom završen je i njegov pokušaj desetak minuta kasnije.

Ako su navijači BiH u Talinu zažalili za ovim neiskorištenim prilikama, u 16. minutu sigurno su se uhvatili za glavu kada je Ibišević promašio stoprocentnu šansu za vođstvo BiH.

Senijad Ibričić uputio je odličan prizemni centaršut sa desne strane i napadač Hofenhajma trebao je samo da ga sa pet metara pospremi u mrežu Pareika, ali na žalost promašio je čitavu loptu i prilika je otišla u nepovrat.

Nakon pola sata igre napadi reprezentacije BiH konačno su se isplatili, a kao nebrojeno puta dosada, radost navijačima BiH donio je Edin Džeko.

Akciju bh. tima započeo je Ibišević i prebacio na lijevu stranu do Misimovića koji je centrirao, a Edin Džeko ubacio se na prvu stativu i odličnim udarcem glavom matirao nemoćnog Pareika – 1:0!

Ekipa Miroslava Blaževića nastavila je sa odličnom igrom dozvolivši protivniku tek da zaprijeti iz kontri i poluprilika kakvu je u finišu prvog dijela imao Voskoboinikov. Napadač Estonije je poslije greške Rahimića došao do lopte i uspio da uđe u šesnaestarac ali uz dva igrača na leđima uspio tek da pogodi spoljni dio Hasagićevog gola.

Svjesni da im jedan gol ne garantuje pobjedu reprezentativci BiH nsatavili su sa atacima i nakon odmora i već u 48. minutu Ibišević je bio u prilici da poveća vođstvo ali je bio neprecizan.

Estonci su pokušali preko Purija sedam minuta kasnije, ali u 64. minutu pitanje pobjednika bilo je riješeno nakon što je ibišević konačno proradio.

Zvjezdan Misimović ponovo se našao u ulozi asistenta, a njegovu loptu upućenu iza leđa protivničke odbrane primio je napadač Hofenhajma, maestralno zaobišao golmana Pareika i rutinski poslao loptu u nebranjenu mrežu za istorijsku pobjedu bh. tima.

Meč u Talinu počeo je minutom ćutanja u čast tragično preminulog navijača Sarajeva Vedrana Puljića (24), a navijači BiH prve 24 minute meča prema dogovoru nisu navijali.

Foto galeriju sa meča u Estoniji pogledajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC