• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poljski huligani u akciji: Candy shop

Češka policija cijeli dan u stopu prati oko 2.000 poljskih navijača koji su došli u Prag na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Češke

 Poljski huligani u akciji: Candy shop  Izvor: MONDO

Za sada huligani samo kradu slatkiše.

Češka policija uplašila se da će u Prag doći najmanje 4.000 navijača iz Poljske, među njima i stotine poljskih huligana na zlom glasu u cijeloj Evropi.

Strah, znatno veći nego kada su u Pragu prije mjesec i po dana bile navijači Crvene zvezde, natjerao je češku policiju da izvede na ulice Praga i oko stadiona čak 1.000 policajaca a organizatore da angažuju još 800 redara tokom utakmice.

Rizične utakmice obično, kako je procijenjena i ona između praške Slavije i beogradske Crvene zvezde, obezbjeđuje oko 400 policajaca i 300 redara.

Policija je do sada privela šestoricu poljskih navijača, trojicu zato što nisu imali uredne lične isprave, a trojicu zbog sitnih krađa slatkiša u jednoj praškoj robnoj kući.

Prethodno su za prekršaj optužena još dvojica Poljaka pošto je jedan na putu za Prag na benziskoj pumpi ukrao časopis, a drugi strpao u džep slatkiš i pokušao da ode bez plaćanja.

Više od 50 autobusa sa poljskim navijačima policija je pratila od granica a one koji su išli vozom sačekala u Pragu na željezničkoj stanici, ali pogrešnoj, pošto su navijači izašli iz voza na Glavnoj, a ne tamo gdje je bila policija.

Češkim policajcima pomažu kolege iz Poljske, a češki mediji podsjećaju da su, dok je iz Srbije kada je gostovala Crvena zvezda u Prag stigao jedan jedini policajac, Poljaci poslali čak 20 svojih eksperata za huligane.

Zahvaljujući mješovitim češko-poljskim policijskim patrolama policija je uspjela predveče da spriječi tuču navijača dva suparnička poljska kluba blizu Staromjestskog trga.

Tu je nekoliko stotina navijača provelo popodne i bez potrebe da policija interveniše skandirali su i mahali poljskim zastavama i crveno-bijelim šalovima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC