• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Ćiro ne dolazi u Spartak?

Autor mondo.rs

Proslavljeni hrvatski trener Miroslav Blažević objasnio koji su razlozi zbog kojih se neće preseliti u Suboticu

Dragan Simović, predsednik Spartaka, pregovarao je sa vremešnim trenerom Miroslavom Ćirom Blaževićem o preuzimanju njegovog tima.

Subotičanima je on bio prvi "pik", ali do saradnje ipak neće doći.

Simović: Čekali smo Ćiru...

Dragan Simović, predsednik kluba iz Subotice potvrdio je da je Spartak čekao na odgovor hrvatskog trenera. "Nije šala, hteli smo slavnog Blaževića na našoj klupi. On bi nas spasao od ispadanja. Čekali smo ceo dan njegov odgovor i znali smo da mora da porazgovara i sa suprugom, zato je dobio dodatno vreme za odgovor", izjavio je Simović, ne želeći da otkriva koliko para je klub bio spreman da izdvoji za Ćirine trenerske usluge.

Hrvatski stručnjak objasnio je da su razlozi zbog kojih nije spreman da preuzme "golubove" lične prirode.

"Imao sam jaku volju da dođem u Srbiju. Iskreno sam želeo da se prihvatim novog izazova i da iščupam Spartak iz opasne zone ispadanja, ali su presudili porodični razlozi. Mnogo mi je žao što sam morao da se zahvalim na pozivu predsedniku subotičkog kluba, finom čoveku koji je, verovatno, u meni video spasioca. Verujem da bismo zajedničkim snagama ostali u Superligi. Informisao sam se o klubu, video sam da imaju talentovan sastav, verujem da će oni do dobrog rezultata i bez mene", izjavio je za "Alo" Blažević.

Odustao je zbog supruge Zdenke.

"Već sam im najavio da jednu tako važnu odluku ne mogu da donesem sam, već sam morao da sačekam da mi supruga dođe iz Švajcarske da joj saopštim planove koje imam. Znate, moja Zdenka, s kojom sam više od 50 godina u braku, smatra da sam joj zbog vrlo teške zdravstvene situacije potrebniji u njenoj blizini. Ona je imala više od 30 operacija, a poslednja dva hirurška zahvata na kičmi su bila vrlo komplikovana. Teško hoda, teško bi joj pala razdvojenost", rekao je Blažević i objasnio da gde god da je radio bio je sam, ali ovog puta to ne može.

"Ćiro još nije izlapeo"

"Da je bog dao da sednem na klupu Spartaka, zvao bih vas da dođete na moje treninge. Videli biste u kakvoj sam formi i kako i danas mogu da serviram igračima loptu kao na tacni. Uspešno se borim i sa zdravstvenim problemima i nemam simptoma da sa mnom nešto nije u redu. Budite sigurni - Ćiro još nije izlapeo", rekao je Blažević, koji je jednom u karijeri već vodio srpski klub - Prištinu 1986. godine.

"Tokom karijere uvek sam živeo sam. Nikad nisam želeo da na porodicu prenosim stres koji donosi trenerski poziv. Do poslednjeg trenutka sam mislio da ću biti u mogućnosti da dođem u Spartak, u Srbiju, da se vidim s prijateljima, da vodim neke nove fudbalske bitke, ali mi je supruga saopštila da su joj lekari savetovali tri nedelje strogog mirovanja. Stari smo ljudi, nije nam lako, iako ja i dalje imam taj mladalački elan. Čini mi se da nikad nisam bio bolji trener nego što sam sada. Pratim fudbalske tokove, ništa me ne može iznenaditi, a imam i mnogo toga novog da pokažem. Biće valjda nove prilike, ja od dolaska u srpski fudbal ne odustajem dok god me noge nose", saopštio je 80-godišnji stručnjak.

On ne krije da je imao mnogo motiva da preuzme Spartak

"Želeo sam da ovim pizdunima iz Hrvatske pokažem da sam i dalje veliki trener, a to bih kroz izazov sa Spartakom lako potvrdio. Trebalo je da Spartak bude moja labudova pesma, da svima pokažem kako labud najbolje peva na kraju. Vidimo se u Srbiji nekom drugom prilikom", istakao je Miroslav Blažević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC