• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palermo pogodio, Maradona zaplivao

Argentina je pobijedila, a njen emotivni selektor Dijego Maradona ostao živ, u svakom smislu!

 Palermo pogodio, Maradona zaplivao Izvor: MONDO

"Gaučosi" su održali nadu u plasman na Svjetsko prvenstvo, pošto su golom Martina Palerma u trećem minutu nadoknade vremena savladali Peru - 2:1!

Argentinci se kolo prije kraja kvalifikacija nalaze na željenom četvrtom mjestu, ali sa samo bodom više od Urugvaja, kojem gostuju u srijedu, odnosno dva više od Ekvadora.

Urugvaj je do pobjede na gostovanju u Ekvadoru (2:1) takođe došao u posljednjim trenucima. Dijego Forlan iskoristio je jedanaesterac u 94. minutu.

Četvrtoplasirani tim pridružiće se Brazilu, Paragvaju i Čileu na putu ka Južnoj Africi, dok će petoplasirani potražiti šansu u baražu, protiv četvrtoplasiranog iz zone KONKAKAF. Biće to Kostarika ili Honduras.

Ali kakva drama je viđena na legendarnom stadionu Monumental u Buenos Airesu, na kojem je Argentina 1978. godine osvojila prvu titulu šampiona svijeta!

Domaćin je poveo u 48. minutu, kada je Gonzalo Iguain izbjegao ofsajd zamku, prihvatio pas Aimara i mirno plasirao loptu pored golmana Perua.

Od tog trenutka počeo je još jedan Maradonin "hod po mukama". Iako zauzimaju posljednje mjesto na tabeli južnoameričke zone, Peruanci su krenuli u napad, počeli da stvaraju šansu za šansom, počeo je i pljusak...

...da bi Ernan Rengifo iskoristio smušenost odbrane "gaučosa" i glavom izjednačio na 1:1 u 89. minutu!

Uhvatio se Maradona za glavu, kao i cijela plavo-bijela nacija, ali nije bio kraj.

Igrao se 93. minut, lopta je poslije kornera Argentine došla do Lea Mesija, on je iskosa sa desne strane uputio oštar udarac po zemlji, igrač Perua je u neviđenoj gužvi skrenuo do druge stative, gdje je usamljeni Palermo samo postavio nogu i proslijedio loptu u mrežu!

Nastalo je "ludilo", igrači su potrčali tridesetpetogodišnjem strijelcu u zagrljaj, dok se Maradona odlučio za slavljeničko proklizavanje na grudima i stomaku.

Da li će Argentina uspjeti da se "sredi" poslije ovakve pobjede? Kako će se oduprijeti silno motivisanim Urugvajcima, takođe na legendarnom fudbalskom objektu, stadionu Sentenario, na kojem je daleke 1930. odigrano finale prvog Mundijala?

REZULTATI:

Argentina - Peru 2:1 (0:0)
/Iguain 48, Palermo 90+3 - Rengifo 89/

Kolumbija - Čile 2:4 (1:2)
/Vidal 13ag, Moreno 63 - Ponse 35, Suaco 37, Valdivija 73, Oreljana 79/

Ekvador - Urugvaj 1:2 (0:0)
/Valensija 68 - Suarez 69, Forlan 90+4p/

Venecuela - Paragvaj 1:2 (0:0)
/Rondon 86 - Kabanjas 57, Kardozo 80/

U NEDJELJU (22.00):

Bolivija - Brazil

TABELA: Brazil (-1) 33, Paragvaj 33, Čile 30, Argentina 25, Urugvaj 24, Ekvador 23, Venecuela 21, Kolumbija 20, Bolivija (-1) 12, Peru 10 bodova.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA (14. i 15. oktobra): Peru - Bolivija, Brazil - Venecuela, Paragvaj - Kolumbija, Čile - Ekvador, Urugvaj - Argentina.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC