• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP 2010: Traži se još 13 putnika za Afriku

Nakon subotnjih mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010 poznato je 19 od 32 putnika u Južnu Afriku.

 SP 2010: Traži se još 13 putnika za Afriku Izvor: MONDO

Preostali mečevi kvalifikacija i baraž utakmice daće još trinaest putnika za Južnu Afriku – šest iz Evrope, tri iz Afrike, po jedan iz Sjeverne i Južne Amerike, a mjesto u avionu obezbiediće i pobjednici dva interkontinentalna baraža.

Slavilo se u subotu u Srbiji, Danskoj, Italiji i Njemačkoj čije reprezentacije su u svojim grupama osvojili odlučujuće bodove za plasman na Mundijal i tako se priključile Holandiji, Engleskoj i Španiji koje su to učinile već ranije.

Ovim pobjednicima kvalifikacionih grupa u srijedu će se priključiti još dva prvoplasirana tima iz Grupa 2 i 3, te četiri pobjednika baraža drugoplasiranih reprezentacija koji je na rasporedu 14 i 18 novembra.

Švajcarcima je u Grupi 2 dovoljan bod protiv Izraela u posljednjem kolu da obezbijede prvo mjesto, a ukoliko pokleknu, sreća će se osmjehnuti Grcima, pod uslovom da savladaju realno slabiji Luksemburg.

Slovačka je umjesto da sve riješi kolo prije kraja zakomplikovala sebi život u Grupi 3. Poslije subotnjeg poraza od Slovenije (0:2) Slovačka ima dva boda prednosti nad Slovenijom i ukoliko želi da zadrži prvu poziciju, moraće da u posljednjem kolu pobijedi na gostovanju Poljskoj, dok Slovenija ima mnogo lakši posao u San Marinu.

Fudbalerima Češke ostaje nada da će Slovenci kiksati pa da eventualnom pobjedom nad Sjevernom Irskom mogu do baraža.

Golom Didijea Drogbe Obala Slonovače remizirala je u subotu sa Malavijem 1:1 i tako kao prvoplasirana u Grupi E Afričke zone izborila drugi uzastopni nastup na Svjetskom prvenstvu.

Afriku će osim Obale Slonovače i domaćina Južne Afrike predstavljati i pobjednik Grupe D Gana te još tri prvoplasirane iz grupa A, B i C u kojima liderske pozicije trenutno zauzimaju Alžir, Tunis i Kamerun.

U Južnoameričkoj zoni plasman na Mundijal 2010 obezbijedili su Brazil, Paragvaj i Čile, a Argentina kojoj nisu cvjetale ruže u kvalifikacijama u subotu se više nego srećnom pobjedom nad Peruom 2:1 dokopala četvrte pozicije koja vodi direktno u Južnu Afriku.

Da bi je zadržali, „gaučosi“, međutim, moraju da u posljednjem kolu pobijede u gostima direktnog rivala Urugvaj, ili odigraju bar neriješeneo, pod uslovom da Ekvador ne savlada Čile sa više od četiri gola razlike.

Urugvaj je trenutno na petoj poziciji koja vodi u baraž sa timom iz Sjevernoameričke zone u kojoj su poznati i prvi sigurni učesnici Svjetskog prvenstva.



To su SAD koje su iskoristile „meč loptu“ protiv Hondurasa i gostujućom pobjedom od 3:2 u osigurale prvo mjesto na tabeli, a pripreme za put u Afriku mogu da počnu i Meksikanci čija reprezentacija je u odlučujućem meču savladala Salvador 4:1.

Kostarika je trijumfom nad Trinidadom i Tobagom 4:0 preuzela treću poziciju od Hondurasa koji se sada nalazi na mjestu koje vodi u baraž sa protivnikom iz Južne Amerike.

Reprezentacija koju je nekad vodio srpski stručnjak Bora Milutinović osiguraće treći uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo ako u posljednjem kolu savlada protiv SAD ili da Honduras ne osvoji sva tri boda protiv Salvadora.

Kvalifikacije u Azijskoj zoni odlučene su još u junu kada su Japan, Australija, Južna Koreja i Sjeverna Koreja obezbijedile plasman na Mundijal osvajanjem jedno od prva dva mjesta u Grupama A i B.

Azija bi mogla imati i petog predstavnika ukoliko Bahrein Plej-ofa azijske zone kvalifikacija savlada Novi Zeland, koji je izborio baraž kao najbolji tim iz Okeanije.
Prvi meče u Bahreinu u subotu je završen bez golova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC