• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojiljković o Bragi, Portu, Kasiljasu, ali i Čuki

Autor mondo.rs

Doskorašnji napadač Čukaričkog u nedelju je sa Bragom prekinuo dva uspešna niza Porta i bio igrač koji je najviše pretrčao u toj utakmici, ali u razgovoru za MONDO nije pričao samo o tome.

U 8. kolu portugalskog prvenstva Braga je odolela Portu na Dragau (0:0) i prekinula dve fantastične serije plavo-belih.

Jednu koja se više tiče gostiju - prvi put posle šest godina neporaženi su se vratili kući. I jednu koja se tiče domaćina - prvi put je ostao bez pobede na svom terenu posle 14 utakmica Primeire.

Velike zasluge za takav učinak imao je Nikola Stojiljković, napadač Brage koji je bio igrač sa najviše pretrčanih kilometara u nedeljnoj utakmici (12).

U razgovoru za MONDO, doskorašnji napadač Čukaričkog izneo je svoje utiske iz meča u kojem mu je jedan od direktnih rivala bio čuveni Iker Kasiljas.

"Neverovatan je osećaj igrati na Dragau", bilo je prvo što nam je Stojiljković rekao, misleći na "uzavrelu" atmosferu sa tribina Portovog stadiona.

"Uspeli smo da osvojimo bod protiv favorizovanog rivala i zadovoljni smo tim rezultatom", dodao je dvostruki strelac u prvih šest nastupa za portugalski tim.

Što se tiče Kasiljasa, 23-godišnji centarfor kaže da se nije posebno pripremao za duel protiv jednog od najboljih golmana svih vremena.

"Naravno da je čast kada naspram sebe imaš golmana kao što je Kasiljas, ali nisam ga nešto posebno analizirao pre utakmice. Uostalom, njegovi kvaliteti su dobro poznati", objektivan je Stojiljković.

"Iskren da budem, nismo imali mnogo prilika u toj utakmici. Žao mi je što nisam postigao gol, ali igraće se i na našem stadionu u drugom delu sezone".

braga
Izvor: YouTube


Podatak da je bio najpokretniji od svih igrača na terenu, pokazuje da je Stojiljković fizički odlično pripremljen.

"Zaista jesam. Još dok sam igrao u Čukaričkom, počeo sam da idem na privatne treninge kod Aleksandra Stajkovca i Ratka Radojičića. Mnogo sam napredovao u poslednjih godinu i po dana rada sa njima, a i ovde u Portugalu dodatno radim po programu koji mi je sastavio Stajkovac", otkrio je Stojiljković svoje adute.

Posle osam odigranih kola, Braga se nalazi na visokom četvrtom mestu portugalskog prvenstva, a odlične partije pruža i u Ligi Evrope, gde ima tri pobede iz isto toliko mečeva protiv Slovan Libereca, Groningena i Olimpik Marseja.

"Nisu u klubu očekivali tako dobar početak sezone i svi su prezadovoljni trenutnim rezultatima. Samo da tako i nastavimo".

Može li Braga i do titule?

"Teško je pričati o tituli. Mnogo je velika razlika u budžetima, posebno zato što je Braga smanjila svoj u odnosu na prošlu sezonu, ali sigurno možemo da završimo među tri-četiri najbolja tima u ligi", uveren je Stojiljković.

O promenama u Čukaričkom

Nikola Stojiljković osvrnuo se i na promenu trenera u svom doskoranjem klubu. Umesto Vladana Milojevića postavljen je Zoran Popović. "Od dolaska u Čukarički radio sam sa Milojevićem i mnogo mi je pomogao. Smatram da je on najzaslužniji za uspehe kluba, ali verovatno je došlo do određenog zasićenja. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri, kao i novom treneru, koji je već upisao dve pobede i remi, pa neka i nastavi sa dobrim rezultatima", priželjkuje najbolji strelac "brđana" prošle sezone.

Sličnog mišljenja je i kada priča o svom doskorašnjem klubu.

"U redovnom sam kontaktu sa igračima Čukaričkog i pratim njihove rezultate. Mislim da bi ove sezone mogli čak i da naprave korak više nego prošle", veruje napadač koji je u klubu sa Banovog brda proveo nešto više od dve godine.

Stojiljković je prošle sezone ostvario istorijski uspeh sa Čukaričkim, osvojivši Kup Srbije.

U odbranu trofeja "brđani" kreću u sredu (13.00), utakmicom protiv Mokre Gore iz Zubinog Potoka.

"Uvek je teže odbraniti nego osvojiti neki trofej, ali što da ne. Verujem u svoje doskorašnje saigrače da mogu da ponove taj uspeh", zaključio je Nikola Stojiljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC