• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači izdali Bilića!

Hrvatska je otputovala u Kazahstan - oslabljena povredama, demoralisana pobjedom Ukrajine nad Engleskom i osramoćena pijankom u Rovinju.

 Igrači izdali Bilića! Izvor: MONDO

Što se tiče povreda i pobjede Ukrajine nad Engleskom sve se zna, a što se tiče divlje pijanke u Funtani kod Rovinja, ona se desila i bila je luda i nezaboravna, ali problem je samo u tome što su paparaci i slučajni prolaznici uhvatili pojedine izabranike Slavena Bilića u “opuštanju”.

Hrvatski mediji u nedjelju "vidaju rane" naciji koja se do juče ponosila svojim fudbalerima, pišu o teškom finansijskom udarcu proisteklom iz neodlaska na Svjetsko prvenstvo, ali i o prećutnom paktu Bilića sa igračima.

Dogovor "starijeg" sa "mlađom" braćom navodno je glasio ovako: u javnosti me hvalite da sam najbolji selektor, trener i psiholog, a zauzvrat radite šta hoćete kada dođete u Hrvatsku na pripreme, prenosi sajt Index.hr.

Bilić je zbog prekršaja timske discipline odstranio iz reprezentacije Josipa Šimunića i Ivicu Križanca (navodno su bili na granici da se potuku), ali ga mediji kritikuju, tvrdeći da je to učinio tek kada je uvidio da incident ne može da se sakrije, niti zataška.

Mladi igrači, koje su pijane vraćali u reprezentativni hotel, dobili su "ukor pred isključenje". U pitanju su Jelavić i Šarbini.

"Mladi su i takvo ponašanje još možemo da im tolerišemo. Križancu i Šimuniću nisam želio da progledam kroz prste, iako, kada biste znali šta su uradili, rekli biste da to i nije neka strašna stvar. Što se tiče večere, igrači su se u hotel vratili pola sata prije roka. Ipak, fotografije ne lažu. Neke stvari su izmakle kontroli", prokomentarisao je Bilić.

Zanimljivo je da fudbaleri nisu pobjegli iz baze na večeru uz tamburaše, već ih je selektor tamo poslao. Bilić je smatrao da će takvo druženje imati pozitivan uticaj na zajedništvo u timu, a nije ni sanjao da će mu neki od pulena uzvratiti na najgori mogući način.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Mario Stanić, u izjavi "Večernjem listu" opravdava takvu selektorovu odluku, navodeći da se slično postupalo i u Čelsiju, dok je on bio član londonskog kluba.

"U toku prvenstva smo znali da odemo na petodnevni 'tim bilding' u Dubai ili na Tenerife. Dva dana to su bile pijanke, tri dana se žestoko radilo. Svaki trener ima svoje metode, Slaven je očito primjenio englesku terapiju”, objasnio je Stanić.

Hrvatska može do drugog mjesta u grupi i plasmana u baraž ako pobijedi Kazahstan, a Ukrajina ne osvoji sva tri boda na gostovanju u Andori. Dakle, ima samo teoretsku šansu.

Bilić je prije dvije godine, poslije pobjede nad Engleskom na Vembliju i šmekerskog plasmana na EURO 2008. bio "hit" ne samo u hrvatskoj, već i u evropskoj fudbalskoj javnosti. Kroz nekoliko dana će vjerovatno napustiti nacionalni tim - i to na "mala vrata".

Neće biti ni prvi ni posljednji kojem se dogodio takav pad, pogotovo ne na Balkanu.

(MONDO, foto: Index.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC