• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šaponjić razbio dosadu, Partizan prošao

Autor mondo.rs

Šampion Srbije i prošlosezonski finalista Kupa Srbije Partizan plasirao se u osminu finala Kupa Srbije pobedom nad Sinđelićem 2:0, golovima mladog napadača Ivana Šaponjića.

 Partizan u osmini finala Kupa Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS





Partizan je u osmini finala Kupa Srbije. Zahvaljujući dvostrukom strelcu Ivanu Šaponjiću, crno-beli su savladali lokalnog rivala, Sinđelić, 2:0 (0:0).

Veći deo meča bio je prilično dosadnjikav. Partizan je samo zahvaljujući pojedinačnom kvalitetu uspeo da prebrodi prepreku u šesnaestini finala nacionalnog kupa.

Šaponjić je postigao golove u 49. i 69. minutu. Drugi iz penala, koji je i napravljen nad njim.

To je, otprilike, i sve bitno sa ove utakmice odigranoj na stadionu Sinđelića, ekipe koju sa klupe vodi bivši fudbaler Partizana Zoran Bata Mirković.

Partizan je opravdao ulogu favorita u duelu sa trećeplasiranom ekipom Prve lige, ali daleko od toga da je pružio partiju koja bi mogla da zadovolji njegove navijače.

U prvom poluvremenu, Partizan nije stvorio nijednu konkretnu priliku, a o tome kako je šampion Srbije igrao svedoči i  podatak da je prvi korner imali tek u 32. minutu.

Da li je "đavo ušao u Partizan", što misle pojedini, ili je ipak reč o nečemu drugom, recimo nedostatku znanja i kvaliteta, tek šampion Srbije nije ni senka one ekipe koja je dobro igrala u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili na startu grupne faze Lige Evrope.

Da se malo i našalimo - navijači Partizana imaju pesmicu "Daj da vidiš kad u meni đavo povileni", pa je moguće i da je "đavo povileneo" u dušama igrača Partizana (pre svih Šaponjića), koji su dali dva gola, a nisu primili nijedan (što je zaista retkost ove sezone).

Ljubinko Drulović, koji, istina, nije dugo na klupi, još nije pronašao formulu kako da razmrda ekipu. Tim koji je izveo protiv Sinđelića ne bi mogao da se nazove "kombinovanim" (na golu je Kljajić umesto standardnog Živka Živkovića), ali sve ostale linije tima popunjene su fudbalerima koji već imaju dovoljno minuta u nogama u ovoj sezoni.

Osim rezultata, Drulović ne bi trebalo da bude zadovoljan.

Sinđelić se pokazao kao kompaktna ekipa, igrao je dicsiplinovano i pružio je dostijan otpor crno-belima.

Na tribinama je bilo nešto više od 1.000 gledalaca, ali ima i onih koji gledaju utakmicu a nisu na stadionu. Jedan od njih je košarkaš Partizana Danilo Anđušić.


Zanimljivost sa utakmice je i da je, kada je Stefan Babović zamenjen u drugom poluvremenu, kapitenska traka bila na ruci Nemanje Petrovića.

- SASTAVI -

SINĐELIĆ: Šćekić, Stanimirović, Malović, Pešić, Radulović, Piščević, Dobrašinović, Popadić, Sajćić, Damnjanović, Zvrko.

(Klupa: Matić, Petrušić, Perišić, Bulatović, Miodrag Milenković, Vladimir Milenković, Krajnović).

PARTIZAN: Kljajić, Bandalovski, Ćirković, Balažic, Leković, Petrović, Lukić (od 82' Glavčić), Babović (od 74' Kosović), Stevanović, Abubakar (od 66' Trujić), Šaponjić.


Sve o mečevima 1/16 finala Kupa Srbije pročitajte OVDE

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC