• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Žakula maher za penale!

Autor mondo.rs

Branilac trofeja, Čukarički, prebrodio je gostovanje Mokroj Gori (2:1). Voša sa bele tačke eliminisala Kolubaru, a čvrsti BSK izbacio Mladost iz Lučana (3:1).

 Kup Srbije osmina finala rezultati Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kada utakmica dođe do penala, zna se ka kome su usmereni svi pogledi u Vojvodini. Naravno, ka Srđanu Žakuli.

U 90. minutu utakmice Kolubara - Vojvodina, jednog od duela šesnaestine finala Kupa Srbije, rezultat je bio 0:0. Gosti su imali igrača više, napadali, pogodili i prečku (Mirko Ivanić), ali je borbeni domaćin odoleo.

Kada je postalo izvesno da će pobednik biti odlučen boljim izvođenjem penala, v.d. šefa struke "lala" Goran Šaula dao je Žakuli komandu da se spremi za ulazak u igru umesto Nikole Perića. Ostatak priče je već u tom momentu mogao da se pretpostavi.

Kao i nekoliko puta u karijeri, Žakula je stao pred stative u penal seriji i odbranio dva udarca domaćih. Na taj način je uz pogotke saigrača uveo Vošu među 16 najboljih u Kupu Srbije. Tamo su ovog popodneva mesto obezbedili i:

Čukarički, Crvena zvezda, Partizan, BSK Borča, Javor, Spartak, Jagodina, Napredak, Radnički Niš, Vojvodina, Voždovac, Bežanija, Donji Srem, Inđija i Borac Čačak.

Izvor: MN PRESS

Još jedan meč na programu

Poslednji učesnik biće poznat posle utakmice u Gornjem Milanovcu, Metalac - OFK Beograd, koja će početi u 17.00 časova.

Žakula je, dakle, sprečio iznenađenje i plasman prvoligaša u narednu fazu preko rivala iz višeg ranga. Za razliku od Novosađana, plasman u sledeću rundu nije obezbedilo nekoliko timova od kojih se to u najavi utakmice očekivalo.

Branilac trofeja - Čukarički, eliminisao je Mokru Goru na Kosovu i Metohiji (2:1), Partizan - prošlosezonski finalista - savladao je Sinđelić, a Zvezda je posle preokreta pobedila u Bačkoj Palanci lidera drugog ranga, OFK Bačku.

Gde su se dogodila iznenađenja?

Prvoligaš BSK Borča pobedio je na svom terenu Mladost iz Lučana 3:1 i eliminisao ga iz Kupa nekoliko dana posle remija sa Partizanom. Strelci za domaćina bili su Miloš Gordić (dva puta) i Luka Janković u nadoknadi vremena.

Istovremeno, Inđija je kod kuće izbacila Rad (1:0), pogotkom kapitena Saše Tomanovića u 14. minutu iz penala. "Građevinari" nisu uspeli da izbore ni penale, iako su poslednji zvižduk sudije dočekali sa dva igrača više, zbog crvenih kartona pokazanih igračima Inđije u 86. i 90. minutu.

U Surdulici, Radnik je dočekao Donji Srem, ispao na penale (3:4) i svrstao se među superligaše koji su danas završili učešće.

Uz zvuk sirene, plasman je obezbedio Spartak, savladavši Zemun u gostima, golom u poslednjem minutu, posle kornera Andreja Mrkele i loše reakcije domaćih. Javor je mirno pobedio u Novom Pazaru, a Jagodina golom Mileta Savkovića prošla u Novom Sadu, trijumfom nad Proleterom.

Srpskoligaš Moravac Orion ugostio je Napredak i izgubio 0:3, što je bila i najubedljivija pobeda drugog dana šesnaestine finala Kupa.

Utakmice osmine finala biće odigrane 2. decembra 2015, a svi ostali susreti sledeće godine. Četvrtfinale je zakazano za 2. mart, polufinale za 16. mart i 20. april, a finale za 11. maj.

Konačni rezultati osmine finala Kupa:

Mokra Gora - Čukarički1:2 (0:2)
/Janković 25'/

Bačka - Crvena zvezda1:3 (1:1)
/Čeković 28' - Katai 42', 78', Ibanjez 60'/

Sinđelić - Partizan 0:2 (0:0)
/Šaponjić 49', 69'p/

BSK Borča - Mladost Lučani 3:1 (0:0)
/Gordić 51', 60', Janković 93/

Novi Pazar - Javor0:2 (0:0)
/Maksim Martušević 30', Josović 85'/

Zemun - Spartak0:1 (0:0)
/Mrkela 89'/

Proleter - Jagodina0:1 (0:0)
/Savković 52'/

Moravac - Napredak0:3 (0:2)
/Lemajić 1', 23'/

Loznica - Radnički Niš1:2 (1:2)
/Mario Božić 37' p - Pejčić 4', Mrkić 14'/

Kolubara - Vojvodina0:0* (4:5)
Sloga (PM) - Voždovac0:0* (1:4)
Bežanija - Radnički Kragujevac 0:0* (6:5)
Radnik - Donji Srem0:0* (3:4)

Inđija - Rad 1:0 (0:0)
/Tomanović 14'p/

Kasnije danas:

Metalac - OFK Beograd 17.00

U utorak:

ČSK Čelarevo - Borac 0:1

* završeno jedanaestercima.

IZ MINUTA U MINUT:

15.03 Na penale su prošli i Vojvodina i Donji Srem! Pećinčani, prvoligaši, eliminisali su Radnik u Surdulici, a "lale" su slavile u Lazarevcu! Heroj pobede Novosađana bio je Srđan Žakula, specijalista za penale.

Iznenađenje i u Surdulici!

15.02 I Bežanija je u osmini finala! Manojlović je odveo, odbranivši poslednji udarac Radničkog 1923.

- Gol Vojvodine u penal seriji brani specijalista za te udarce, iskusni Srđan Žakula.

- Dakle, čekamo ishod još tri utakmice. Za sada, na utakmici Bežanija - Radnički 1923 niko nije promašio jedanaesterac

 15.00 Boljim izvođenjem penala (4:1), u narednu fazu plasirao se Voždovac, eliminisavši Slogu u Petrovcu na Mlavi.

Jedanaestercima su završene utakmice Sloga - Voždovac, Kolubara -Vojvodina, Sloga Petrovac na Mlavi - Voždovac, Bežanija - Radnički Kragujevac i Radnik - Donji Srem!

Za sada, u osminu finala plasirali su se Čukarički, Zvezda, Partizan, BSK, Javor, Spartak Subotica, Jagodina, Napredak, Radnički Niš, Inđija i dan ranije Borac.

- Uskoro opširnije...

------

94' Borča ulazi u osminu finala. Priredila je jedno od najprijatnijih iznenađenja dana i eliminisala Mladost iz Lučana na svom terenu. Konačan rezultat je 3:1.

89' Spartak vodi na gostovanju Zemunu, 0:1. Andrej Mrkela centrirao je iz kornera, domaći pokušali da je izbiju, ali je ona ipak prethodno prešla crtu. Pogodak kakav se ne viđa često, javljaju iz Zemuna.

88' Javor završava posao u Novom Pazaru. Četiri minuta pre kraja, duplirao je vođstvo. Sada je 0:2, a strelac je bio Ivan Josović. Istovremeno i Napredak "overava" pobedu u Mrštanu, gde vodi protiv Moravca 0:3.

85' Uzbudljiv finiš u Lazarevcu, gde Vojvodina napada ka golu Kolubare, ali je i dalje 0:0. Mirko Ivanić pogodio je prečku u 74. minutu. Novosađani su u potpunoj ofanzivi, što potvrđuje i ulazak u igru još jednog napadača, Džona Merija.

Izvor: MN PRESS

83' U Zubinom Potoku, Mokra Gora smanjuje vođstvo Čukaričkog. Sada je 1:2. Isti rezultat je aktivan i u Borči, gde BSK vodi protiv Mladosti. Lučanci pritiskaju domaćina i pokušavaju da izjednače.

77' Katai postiže još jedan gol u Bačkoj Palanci. Zvezda sada vodi protiv Bačke 3:1!

- Za sada, za više od sat fudbala na svim terenima, pokazan je samo jedan crveni karton. Zaradio ga je fudbaler Kolubare Danijel Morijariju, pa će Vojvodina do kraja igrati sa igračem više. Trenutno je rezultat na toj utakmici 0:0.

61' Zvezda okreće rezultat protiv Moravca. Sada vodi 2:1. Strelac je Luis Ibanjez, iz slobodnog udarca sa oko 20 metara.

60' Borča duplira vođstvo protiv Lučana! Sada je 2:0 na "Špinjati".

52' Na Slanoj Bari, Jagodina je povela protiv Proletera. Gol za "ćurane" postigao je Mile Savković, posle neuspele ofsajd zamke.

51' U Borči, BSK je poveo protiv Mladosti iz Lučana 1:0. Još jedan prvoligaš koji je zatresao mrežu superligaša.

49' Partizan vodi protiv Sinđelića! Strelac je Ivan Šaponjić.

- Toku su druga poluvremena. Na stadionu Kolubare, na kojem gostuje Vojvodina, prisutno je oko 2.000 gledalaca.

45' Čukarički duplira vođstvo na Kosmetu, golom za 2:0 protiv Mokre Gore. Nezvanično, strelac je Andrija Pavlović.

42' Zvezda izjednačuje na terenu Bačke! Domaćin je dočekao napad Zvezde u stavu pred svojim golom, a Katai je sa oko 13-14 metara poslao loptu u donji levi ćošak, udarcem "iz kolena". Sve je raspoloženija "desetka" crveno-belih.

40' Loznica smanjuje vođstvo Radničkog iz Niša. Sada je 1:2. Domaćin je postigao gol iz penala.

- Pogledajte gol kojim je Bačka povela protiv Crvene zvezde.

...
Izvor: YouTube

36' Pršti na stadionu Bačke. Domaćin je bolji od Zvezde i ponovo joj preti. Opet je šutirao Trivunović, u trku i promašio gol. Prvoligaš konkretniji.

- Oba gola za Napredak u Mrštanu postigao je Darko Lemajić.

Ivan Pejčić, Radnički Niš
Izvor: MN PRESS

30' Gol i u Novom Pazaru, gde pred 1.000 gledalaca vodi Javor. Za to vreme, Veseljko Trivunović preti Zvezdi, udarcem sa oko 20 metara. Nekada povremeni reprezentativac šalje loptu pored gola.

28' Bačka vodi protiv Crvene zvezde 1:0!

Strelac je Čeković, posle loše intervencije Donalda i akcije domaćina po levoj strani. Asistent je pre pogotka pobegao kapitenu Beograđana Lukoviću.

24' Na stadionu Sinđelića mirna utakmica. Partizan još nije zapretio ekipi Bate Mirkovića.

20' Ponovo gol u Mrštanu. Napredak je duplirao prednost i sada je 0:2. U međuvremenu, Čuka je povela na gostovanju Mokroj Gori 1:0. Strelac je bio Branislav Janković u 15. minutu.

19' Promena i u Inđiji, gde je domaćin poveo protiv Rada 1:0. To je prvo vođstvo prvoligaša protiv superligaša. Strelac je bio kapiten Inđije Saša Tomanović, iz penala.

16' Radnički duplira vođstvo u Loznici. Sada je 2:0 za Nišlije.

14' Luka Jović, najistureniji igrač Crvene zvezde, zatresao je stativu Bačke u 14. minutu. Još je 0:0 na tom terenu.

- Moravac Orion iz Mrštana igra na stadionu koji može da primi 3.000 gledalaca. Klub je osnovan 1947. godine, a trenutno igra Srpsku ligu Istok (treći rang), u kojem zauzima 13. mesto na tabeli od 16 timova.

8' Poveo je i Radnički Niš 1:0, na gostovanju Loznici na Lagatoru. Strelac je Ivan Pejčić.

3' Prvi gol je viđen u Mrštanu, gde je Napredak poveo 1:0 protiv Metalca Orion.

"Večiti" rivali istrčaće na teren u donekle izmenjenim sastavima.

Za Zvezdu će protiv Bačke igrati: Kahriman - Cvetković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić - Katai, Plavšić, Matos - Jović.

Startna postava Partizana na gostovanju Sinđeliću je: Kljajić - Bandalovski, Ćirković, Balažic, Leković, Petrović, Lukić, Babović, Stevanović, Abubakar, Šaponjić.

Čuka gostuje u Zubinom Potoku, na Kosovu i Metohiji, gde će igrati protiv Mokre Gore. Partizan, prošlosezonski finalista, igra u gostima protiv Sinđelića, koji s klupe vodi nekadašnji igrač crno-belih Zoran Bata Mirković. Crvena zvezda - lider Superlige - gostuje OFK Bačka, koja je lider Prve lige Srbije.

Još nekoliko superligaša boriće se protiv timova iz drugog ranga. Mladost iz Lučana gostuje Borči, Spartak igra na terenu Zemuna, Jagodina je otputovala na Slanu Baru, na Lagatoru igra Radnički iz Niša, a Kolubara čeka Vojvodinu.

U Petrovcu na Mlavi igraju Sloga i Voždovac, Radnik čeka Donji Srem, a Rad Inđiju.

Kasnije danas:

Metalac - OFK Beograd 17.00

Tagovi

Kup

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC