• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paradoks: Mesija više cene Brazilci od Argentinaca

Autor mondo.rs

Omaleni Argentinac ubedljivo je pobedio u anketi sprovedenoj među 20 trenera brazilske Serije A, dok Nejmar nije dobio ni glas.

Rivalitet između Brazila i Argentine postoji na svim nivoima, a najizraženiji je u sportu, odnosno fudbalu.

Međutim, veličina Lionela Mesija, "desetke" Barselone i "Gaučosa", tolika je da je 14 od 20 trenera klubova brazilske Serije A, na pitanje magazina "Globo Esporte" o tome koga bi prvog doveli u svoj klub da mogu, glasalo za Argentinca.

Za Portugalca Kristijana Ronalda, napadača Real Madrida, glasala su petorica trenera, između ostalih i bivši selektor Brazila, Mano Menezes, dok je šef struke Sporta, Falkao, odbio da odgovori na ovo pitanje.

Zanimljivo, nijedan od trenera nije glasao za kapitena "Selekaa" i asa Barselone, Nejmara.

Ali, to kao da nije slučajnost za Južnoamerikance i ne samo njih. Paradoksalno, Mesi je u Argentini konstantno na udaru javnosti i navijača, slovi za glavnog krivca što fudbalska reprezentacija nije dobila poslednja dva velika finala koja je igrala, Svetskog prvenstva i Kopa Amerika, dok ga komšije veoma cene i poštuju.

Primera radi, iako če već četiri puta biran za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA i "France Football" magazina, Mesi je samo jednom (!?) bio proglašen za najboljeg sportistu Argentine, 2011. godine. U godinama pre i posle toga, ovo priznanje uzimali su atletičar Herman Kjaraviljo, golfer Anhel Kabrera, biciklisti Huan Kurušet i Valter Perez, igrač hokeja na travi Lusijana Ajmar, bokseri Serhio Martinez i Markos Majdana, a aktuelni sportista te zemlje je igrač pola, Adolfo Kambijaso.

No, da nastavimo diskusiju, ko bi bio vaš prvi izbor da vam bogati vlasnik kluba kaže da imate sve pare ovog sveta za fudbalera kog želite?

Omaleni Argentinac ubedljivo je pobedio u anketi sprovedenoj među 20 trenera brazilske Serije A, dok Nejmar nije dobio ni glas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC