• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela "sječa" selekora, prvi otišao Terim

Ostavku već podnio selektor Turske Faith Terim, u najavi odlazak kormilara Švedske Larsa Lagerbeka, te Slavena Bilića sa hrvatske klupe.

 Počela "sječa" selekora, prvi otišao Terim Izvor: MONDO

Pretposljednje kolo kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi u evropskoj zoni donijelo je ostavku selektora Turske Fatiha Terima, ali i najavilo još najmanje dvije smjene sa klupa nacionalnih timova.

Turska je u pretposljednjem kolu kvalifikacija izgubila na gostovanju u Belgiji 2:0 i ostala na trećem mjestu u Grupi 5, iako joj ni pobjeda ne bi mnogo značila, obzirom da je selekcija BiH slavila u Estoniji (2:0) i izborila baraž.

Fudbalska federacija Turske saopštila je da je ostavka Terima prihvaćena i on će nacionalni tim posljednji put voditi u srijedu u utakmici protiv Jermenije.


Terim je Tursku preuzeo 2005. godine i postao je nacionalni heroj kada je prošle godine uspio da dovede tim do polufinala prvenstva Evrope.

Takođe, zbog neuspjeha protiv Danaca (1:0), kormilar Švedske Lars Lagerbek najavio je odlazak sa klupe nacionalnog tima ako ne uspije da izbori plasman u Južnu Afriku.

"Želim da prekinem sve spekulacije. Moj pomoćnik Roland Anderson i ja ćemo podnijeti ostavke ukoliko ne ostvarimo cilj. To će se, znači, desiti poslije Svetskog prvenstva, poslije mogućeg baraža ili nakon utakmice u srijedu protiv Albanije",
rekao je Lagerbak.

Švedska je pala na treće mjesto u Grupi 1 i uoči posljednjeg kola ima bod manje od Portugala, koji u sredu dočekuje Maltu, pa selekcija "tri kralja" ima minimalne šanse da se domogne dodatnih kvalifikacija.

U gotovo identičnoj situaciji je selektor Hrvatske Slaven Bilić, kome treba "čudo" nakon što je Ukrajina uspjela da osvoji tri boda protiv Engleske i preskoči njegov tim na tabeli Grupe 6.

"Kockastima" treba pobjeda u srijedu u Kazahstanu, pod uslovom da Ukrajinci naprave kiks kod slabašne Andore, u što ne vjeruju ni sami reprezentativci Hrvatske niti njihov selektor.

"Pustite me još ovih nekoliko dana. Ispred nas je Kazahstan, idemo da odigramo pravu utakmicu. Da sada odem, bio bih kukavica. To bi bilo nemoralno, nehumano, neljudski. Pustite me da ovo odradim do kraja. Istina, i dalje smatram da su četiri godine na klupi dovoljne za jednog selektora. Ali, isto tako i dalje smatram da je moguće da ostanem ako se stvari poklope, ako to igrači, savez i navijači budu željeli... Ipak, malo je vjerovatno da će Ukrajina kleknuti u Andori...", rekao je Bilić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC