• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Nema šanse da razočaramo na SP

Kapiten "orlova" uvjeren da će Srbija imati šta da pokaže fudbalskom svijetu na Mondijalu. Tvrdi da je ekipa hrabrija nego ikad.

 Stanković: Nema šanse da razočaramo na SP Izvor: MONDO

Sve se Dejanu Stankoviću skupilo u 90 minuta...

Kapiten "orlova" stigao je na "vječnoj listi" Dragana Džajića sa 85 nastupa za srpsku reprezentaciju, ali što je mnogo važnije, u velikom stilu je stigao do trećeg učešća na svjetskom prvenstvu.

Poslije demonstracije sile izabranika Radomira Antića u subotu protiv Rumuna (5:0), Dejan Stanković je sijao od sreće.

"Uvijek je Srbija imala kvalitetne fudbalere, to nije sporno. Sada smo, međutim, mnogo hrabriji. Ostvarili smo veliki uspjeh. Pogledajte u kakvoj smo grupi uspjeli da ostvarimo direktan plasman na Svjetsko prvenstvo. Sjećam se komentara poslije žreba, uzdisanja, strepnje... Danas smo u Južnoj Africi, uživamo sa našim navijačima", rekao je Dejan Stanković za "Novosti".

"Rasli smo kao grupa iz meča u meč, pobjede su nam bile kao penicilin i donosile samopouzdanje. I osmijehe. Nama na terenu, navijačima na tribinama i kraj malih ekrana. Uspjeli smo, napravili ogroman korak napred za naš fudbal. Danas svi respektuju Srbiju, čiji su rezultati prilično odjeknuli".


Vezista Intera je igrao na Mondijalu u Francuskoj 1998. i u Njemačkoj 2006.

"Sve će da bude kontra od onog što smo gledali u Njemačkoj! Nema šanse da razočaramo u Južnoj Africi. Imaćemo dovoljno vremena da se spremimo na najbolji način. Samo da svi budemo zdravi, uvjereni smo da će Srbija imati šta da pokaže fudbalskom svijetu".


Pored individualnih igračkih kvaliteta reprezentativaca, kapiten apostrofira još nešto.

"Imam sreću da igram sa fenomenalnim momcima. Tačno se u svakom trenutku zna ko i šta radi. Svako je na svom mjestu i posao odrađuje sa nevjerovatnim zadovoljstvom. Dokazivali smo se iz utakmice u utakmicu i definitivno dokazali da umijemo da igramo fudbal, da budemo pravi u svakom trenutku".




Odavno Srbi nisu igrali tako ofanzivan fudbal kao sad pod komandom Radomira Antića. Ni pred kim se ne povijaju, uvijek žele da napadaju.

"Izuzetno smo kompaktni. Ne ostavljamo mnogo prostora rivalu, a istovremeno odlično koristimo kvalitet svakog pojedinca. Mnogo toga može da se vidi: brzina, efikasnost, vrhunski prekidi, promjena ritma, mnogo različitih ideja kada se branimo ili napadamo... Dišemo kao jedan na terenu. Ovo je zaista neka nova fudbalska Srbija, na veliko zadovoljstvo i nas igrača i navijača".

Stanković je po svemu vođa sjajne generacije.

"Osjećaj je fenomenalan. Oduvijek sam sanjao da igram u ovakvoj reprezentaciji. Greške se više ne broje. I kada izgubiš loptu ili nešto upropastiš, svi te bodre. Osjeća se ogromna vjera u ovu reprezentaciju, a kada je tako dobijaš nevjerovatnu snagu. Gineš za svaku loptu svim srcem", zaključio je Dejan Stanković, koji u srijedu neće igrati u Litvaniji zbog žutih kartona.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC