• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranješ: Na Gradskom je samo Borac favorit!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Novi trener banjalučkih crveno-plavih Željko Vranješ samouvjereno je najavio susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i bijeljinskog Radnika (subota, 17 časova, BHT 1).

 Borac - Radnik, Premijer liga BiH 14. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Jedna od utakmica koja je "biti ili ne biti" za banjalučki Borac je ona u subotu, kada na Gradski stadion u Banjaluci stiže bijeljinski Radnik.

Semberski sastav igra sjajno ove sezone, jedina su neporažena ekipa u ligi van svog stadiona, pa će izabranici novog stratega Borca Željka Vranješa imati izuzetno težak zadatak da prekinu seriju od četiri uzastopna prvenstvena poraza.

S druge strane, Borac je na teškim mukama. Razočaravajuće 14. mjesto i samo 12 osvojenih bodova u 13 utakmica odavno su upalili alarm u "Platonovoj ulici". Već sada je jasno da će crveno-plavi voditi grčevitu borbu za opstanak, pa bi svaki naredni gubitak bodova, pogotovo na domaćem terenu, značio korak unazad.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Svjestan je toga Vranješ, koji najavljuje žestoku borbu za bodove protiv Radnika.

"Prije svega moramo da promijenimo stav, odnosno da nijedna ekipa koja dođe na naš stadion ne može biti favorit! Svi koji dođu u Banjaluku moraju da shvate da igraju protiv Borca", samouvjereno je Vranješ započeo konferenciju za medije.

Novi strateg Banjalučana svjestan je snage Bijeljinaca.

"Znam da nas čeka težak i nezgodan protivnik, ekipa koja nije izgubila utakmicu u gostima, organizovan i fizički spreman rival. Ali, ne bih se ni prihvatio ovog posla da ne mislim da Borac može mnogo više, da ekipa ima kvalitet da prevaziđe situaciju u kojoj se nalazi. Najvažnije je da popravimo psihološko stanje igrača, podignemo agresivnost, a onda će kvalitet doći do izražaja. Pobjeda je imperativ i samo sa jednim ciljem ulazimo u ovaj meč - da ga dobijemo", naglasio je Vranješ.

I Srđan Bečelić dijeli mišljenje šefa struke.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"Očekuje nas sigurno teška utakmica. Vjerujem da će promjena trenera pozitivno uticati na nas i da će svi igrači koji istrče sutra na teren dati svoj maksimum. Doveli smo sebe u nezgodnu situaciju iz koje možemo i moramo izaći. Mislim da ćemo uz pomoć naših navijača uspjeti osvojiti sva tri boda i doći do boljeg položaja na tabeli", istakao je Bečelić, jedan od najstandardnijih fudbalera Borca ove sezone.

Za duel sa Radnikom Vranješ neće moći da računa jedino na duže povrijeđenog Zvezdana Đorđilovića, dok su ostali igrači spremni.

Duel Borca i Radnika počinje u 17 časova, a direktno će ga prenosti BHT 1.

PREMIJER LIGA BIH - PAROVI 14. KOLA:

Subota:

Široki Brijeg - Drina (13:30)
Travnik - Olimpik
Čelik - Velež (14:30)
Zrinjski - Mladost
Borac - Radnik (17:00)

Nedjelja:

Sarajevo - Sloboda (13:00)
Rudar Prijedor - Željezničar (13:30)
Slavija - Vitez

TABELA: Sloboda 28, Zrinjski 27, Široki Brijeg 25, Radnik 25, Sarajevo 22, Slavija 20, Željezničar 20, Čelik 19, Mladost 19, Olimpik 16, Vitez 16, Travnik 13, Rudar Prijedor 12, Borac 12, Velež 7, Drina 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC