• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Černišov: Srpski fudbal je dobar, ne cenite ga

Autor mondo.rs

Novi trener Spartaka, Rus Černišov, poručio je u obraćanju javnosti da fudbal u Srbiji nisu samo Crvena zvezda i Partizan i da se sa strane stiče utisak da Srbi ne cene dovoljno svoj fudbal.

Officialy Andrey Chernishov and Milos Kruscic with Spartak leaders

A photo posted by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on



Andrej Černišov predstavlje nje, ili bolje reći predstavio se, srpskoj javnosti u – prestonici.

Poslednji u nizu retkih trenera stranaca u Superligi govorio je pred novinarima u prostorijama Zajednice Superlige, na Terazijama i najavio šta bi navijači Spartaka, ali i ljubitelji fudbala u Srbiji mogli da vide uskoro kada na teren budu istrčavali "golubovi" iz Subotice.

Bivši reprezentativac Rusije rekao je ove subote popodne da je svestan da situacija nije jednostavna u subotičkom klubu, ali da će pokuštai da što pre izvuče ekipu iz toga.

Podsetimo, Disciplinska komisija FSS kaznila je Spartak oduzimanjem četiri boda zbog toga što je smenjeni trener Stevan Mojsilović na utakmici sa direktnim rivalom u borbi za opstanak, OFK Beogradom, izveo potpuno rezervni sastav, pre svega "skrpljen" od omladinaca, sa svega 882 odigrana minuta u prethodnih devet kola Superlige.

Učio od Osima...

Černišov je kazao da je veliki uticaj na njegovu karijeru ima Ivica Osim, koji ga je trenirao tokom igračke kerijere. "Radio sam tokom igračke karijere sa mnogo dobrih trenera, a najveći utisak na mene ostavio je Ivica Osim. Mnogo toga što sam video, preneo sam u svoju trenersku karijeru", kazao je novi trener subotičkog kluba.

Spartak se na tu odluku žalio, pa i dalje ima 11 bodova, ali pitanje je šta će biti ako žalba bude odbijena. U tom smislu, Rus će imati veoma, veoma težak posao na startu drugog od tri kruga šampionata.

"Znam da se ekipa nalazi u situaciji koja nije jednostavna, ali naš zadatak je da se što pre izvučemo iz toga. Primetio sam da u Srbiji i nekim drugim zemljama, mediji i ljudi sa strane ne cene mnogo svoj fudbal. Rukovodstvo i treneri se trude da fudbal podignu na viši nivo, a sa strane se stalno govori da je nešto loše", rekao je Černišov na svom predstavljanju u Beogradu.

Ruski stručnjak je na klupi Spartaka zamenio Stevana Mojsilovića, koji je smenjen nakon pet uzastopnih poraza u Superligi. On je potpisao ugovor do kraja sledeće sezone. Černišov, koji je tokom karijere vodio mladu reprezentaciju Rusije i brojne klubove, rekao je da će mu biti veoma lako da se prilagodi Srbiji.

"Imam veoma visoko mišljenje o srpskom fudbalu, u Srbiji ima mnogo talentovanih igrača. Kada pratiš srpski fudbal, više obraćaš pažnju na Crvenu zvezdu i Partizan, ali čuo sam za Spartak još dok je pre četiri godine igrao kvalifikacije za Ligu Evropa", rekao je Černišov.

On će u ponedeljak početi da radi sa ekipom, a tim će prvi put voditi u 17. kolu protiv Javora u Subotici.

"Imaćemo posle toga dve nedelje da se pripremimo, igrači treba da razumeju sve ono što njih očekujem, a to će biti veoma teško u kratkom periodu. Nadam se da će oni uspeti da usvoje ono što se od njih traži", kazao je ruski stručnjak.

On je zahvalio predsedniku kluba što je dobio posao u Spartaku i izvinio se što ne govori dobro srpski jezik, ali da će se potruditi da ga nauči kroz praksu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC