• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koutinjo spremio otkaz za Murinja!

Autor mondo.rs

Žoze Murinjo još jednom poražen ove sezone. Da li je ovo kraj?

Prvi meč 11. kola i odmah derbi... I više od toga!

Čelsi je poražen, ponovo, na svom "Stamford Bridžu" od Liverpula 3:1, iako je vodio u ovom duelu, ali su Filipe Koutinjo i Kristijan Benteke možda i potpisali otkaz Žozeu Murinju.

Ili bar nikad nije bio bliži otkazu...

Anketa

Šta biste uradili da ste Roman Abramovič?

  • Otpustio Žozea Murinja

    42.86% (36)

  • Pružio bih mu još jednu šansu, ako uprska - onda otkaz

    20.24% (17)

  • Ne bih ga otpustio ni po koju cenu

    36.9% (31)

"Plavci" su na pravi način otvorili utakmicu, a prvi konkretniji napad odmah pretvorili u gol.

Možda i prvi put ove sezone, Čelsi je uspeo da lako napravi višak na krilu posle kombinacije Oskara i Aspilikuete, a onda je Španac sačekao i poslao sjajan centaršut u srce šesnaesterca gde se Ramires stvorio odjednom i doveo Čelsi u veliko vođstvo... I tako vratio Čelsiju za novi ugovor koji je potpisao pre dva dana!

Utisak je da je Alberto Moreno zadremao i tako omogućio omalenom Brazilcu da neometan zahvati loptu kako želi, a Simon Minjole je bio "kratak". 

Liverpul je izgubio 4 od 5 utakmica odigranih na "Noć veštica".

Murinjo je na klupi ostavio Matića i Fabregasa, ali ni Ramires i Mikel nisu sve vreme imali rešenja za Liverpulove brze igrače. Firmino se povlačio sa mesta napadača i pokušao nekoliko puta, doduše vrlo loše, kao i Adam Lalana i Filipe Koutinjo.

Međutim, tražili su penal igrači Liverpula zbog neopreznog igranja rukom Džona Terija posle šuta Natanijela Klajna, ali je Mark Klatenburg rekao - ne. Posle usporenog snimka jasno se videlo da ga je lopta pogodila u ruku, ali da je bilo van kaznenog prostora.

Delovalo je da će se poluvreme završiti vođstvom Čelsija, čak je i Žoze Murinjo krenuo u tunel, a onda je Filipe Koutinjo pokazao svoju malu čaroliju...

U trećem minutu nadoknade Brazilac je jednim potezom izbacio Ramiresa i napravio "rupu", a onda prelepim udarcem savladao Asmira Begovića. U malu mrežu!

Tražili su crveni karton igrači Čelsija sredinom drugog dela igre kada je Lukas oborio Mikela, čak je i Murinjo ustao sa klupe i sarkastično se smejao na odluku Marka Klatenburga da ga ne "nagradi", pa će Murinjo, ako potraje, sigurno govoriti i o ovom detalju.

Ali imaće i Liverpul šta da prigovori, pošto je Dijego Kosta opet bio "prljav". Posle jednog duela sa Škrtelom udario je Slovaka kopačkom u stomak, ali to sudija nije primetio...


U nastavku je Kenedi imao šansu, čim je ušao umesto Azara, ali najlepši momenat je bio kada je Oskar oteo loptu Emreu Džanu na polovini terena i iz prvog kontakta šutirao ka golu. Međutim, ipak je Simon Minjole, koji je bio daleko od gol linije, poslednjim naporima ipak uspeo da zakači loptu i pošalje je u korner.

Iako je Čelsi igrao nešto bolje u tim momentima, odbrana je još jednom popustila.

Benteke se najbolje snašao u skoku, lopta je došla do Filipa Koutinja, a ovaj je opet na savršen način pronašao "rupu" i uz pomoć stomaka Džona Terija savladao Asmira Begovića po drugi put.

A tu nije bio kraj... Ili je tu početak kraja za onog drugog?

Upravo je Belgijanac bio čovek preokreta, ili Jirgen Klop koji je osetio trenutak kada da ga uvede, a ovaj mu se u 83. minutu odužio za poverenje.

Benteke je primio loptu u šesnastercu, a igrači Čelsija su ga pustili da se namesti i pogodi za velikih 3:1, pa su čak i navijači koji su do tog trenutka pevali "Žoze Murinjo" počeli da napuštaju Stamford Bridž.

Premijer liga 11. kolo:

Čelsi – Liverpul 1:3 (1:1)
/Ramires 4 – Koutinjo 45+3, 74, Benteke 83/

16.00 Kristal Palas – Mančester junajted
16.00 Mančester siti – Norič
16.00 Njukasl – Stouk
16.00 Svonsi - - Arsenal
16.00 Votford – Vest Hem
16.00 VBA – Lester

nedelja

Everton – Sanderlend
Sautempton – Bornmut

TABELA: Mančester siti 22, Arsenal 22, Vest Hem 20, Mančester junajted 20, Lester 19, Totenhem 17, Liverpul (+1) 17, Kristal Palas 15, Sautempton 14, VBA 14, Everton 13, Svonsi 13, Votford 13, Stouk 12, Čelsi (+1) 11, Norič 9, Bornmut 8, Sanderlend 6, Njukasl 6, Aston Vila 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC