• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđa otvorio vrata, Zvezda prošla 4 puta!

Autor mondo.rs

Neshvatljiva reakcija Srđe Kneževića otvorila je vrata Crvenoj zvezdi ka 13. uzastopnoj pobedi. "Grofov" tim dao je 31 gol na poslednjih deset utakmica, ali je to pratilo malo gledalaca...

 Srđa otvorio vrata, Zvezda prošla 4 puta! Izvor: MN PRESS

Ako je i postojala dilema oko toga hoće li lider pronaći način da pobedi ekipu koja ove sezone na strani nije osvojila ni bod, razbio ju je Srđa Knežević posle pola časa igre.

Pri rezultatu 0:0, dok je još favorit delovao nedovoljno ubedljivo i organizovano, bivši štoper Partizana priredio je svojevrsni "flas back" i podsetio na dane kada je na istoj adresi bio isključivan kao akter "večitih derbija".

Ispsovao je sudiju Dejana Filipovića, isprovocirao ga da mu pokaže crveni karton i otvorio put Crvenoj zvezdi ka 13. uzastopnoj, a 14. pobedi u 16 kola ove sezone. Na kraju:

Zvezda – OFK Beograd 4:1 (1:0), tako da rezultat ne pokazuje u kojoj meri se osetio izostanak dvojice veoma važnih igrača u timu Miodraga Božovića, prvog strelca i asistenta lige Aleksandra Kataija (10 golova, 7 asistencija) i omalenog plejmejkera Srđana Plavšića.

Najdominantniji tim Superlige u poslednjih deset utakmica u oba takmičenja postigao je 31 gol, a ovo je bio šesti uzastopni izlazak na teren da su crveno-beli postigli tri ili četiri pogotka.

Da li su zaslužili da ih prošlog vikenda gleda manje od 7.430, a ove lepe jesenje večeri 11.200 gledalaca? Procenite sami...

Uglavnom, Slavoljub Srnić trebalo je da bude vlasnik drugog het-trika u tri utakmice na stadionu "Rajko Mitić" (dao je sva tri gola u pobedi nad Vojvodinom od 3:0), ali mu je pomoćni arbitar podno istočne tribine Bojan Stanojević uskratio to zadovoljstvo, kada mu je poništio čist pogodak u nadoknadi prvog poluvremena.

Mičel Donald tada je, u 47. minutu utakmice, sjajno proigrao Srnića koji je drugi put za manje od 120 sekundi zatresao mrežu Stefana Čupića, ali je zastavica bila podignuta...

Pored Srnića, strelca golova u 45. i 63. minutu, u strelce su se upisali i mladi štoper Vukašin Jovanović, kao i usnuli golgeter Ugo Vijeira, kojem će ovaj pogodak vratiti samopouzdanje pred finiš jesenjeg dela sezone. Asistenti su ove subote uveče u trećoj utakmici 16. runde (pre toga Voždovac – Rad 1:0 i Javor – Novi Pazar 1:1) bili Bruno Matos, Mihailo Ristić, opet Bruno Matos i na kraju nesebični Luka Jović, koji je i sam mogao da postigne gol ali je proigrao Portugalca.

Na kraju, u 89. minutu, Marko Simić iskoristio je opuštenost svih na terenu, pobegao odbrani Zvezde i postigao počasni pogodak za OFK Beograd, koji će jako važnu utakmicu igrati narednog vikenda, kod kuće, sa Radničkim iz Niša. U to vreme, Zvezda će na istom mestu dočekati Metalac iz Gornjeg MIlanovca, jedan od dva kluba koji ove sezone nisu doživeli poraz od crveno-belih.

Pročitajte koga je i zbog čega posle utakmice pohvalio Miodrag Božović, a kome se "zahvalio" na pomoći.

O samoj igri tokom 90 minuta, odnosu snaga i šansama gostiju da na osmom gostovanju ove sezone osvoje bar bod, i to na stadionu odakle je samo Radnički iz Niša, 31. jula, odneo dva, teško je pisati. Momci Dragoljuba Bekvalca stali su u statičnu zonu 4-5-1 od prvog minuta i sasvim korektno i disciplinovano se branili do Kneževićeve "žute minute", posle kojeg je svaka reorganizacija bila bezuspešna.

Bekvalac je napravio jednu prinudnu izmenu, ali sa desetoricom igrača na terenu najvećih dimenzija u zemlji nije imao šanse.

U početku neubedljivi Matos sjajno je asistirao Srniću za 1:0 i to u trenutku kada je kraičkom oka mogao da vidi da se Luka Jović već zagreva, a kako se tim "Grofa" Božovića vratio na drugo poluvreme rešen da što pre grešku sudija iz 47. minuta učini nebitnom, bilo je samo pitanje s koliko će golova u mreži "romantičari" na Karaburmu.

Ristić za Jovanovića, opet Matos za Srnića, pa Jović za Vijeiru, što je uz pogodak Milića na kraju dovelo do brojke od 19 golova na poslednja tri susreta crveno i plavo-belih!?

Sve golove sa utakmice, ali i šanse i sporne momente, možete pogledati u "UŽIVO" delu izveštaja.

Crvena zvezda – OFK Beograd 38-12-9

OFK Beograd – Crvena zvezda 15-18-28

Ukupno: 66-30-24

Od kada je OFK Beograd u novembru 2012. vezao dve pobede nad Crvenom zvezdom, u prvenstvu 1:0 i u Kupu 1:3, crveno-beli su redom pobeđivali rezultatima: 1:0, 1:2, 4:2, 2:1, 2:4, 2:6 i 4:1.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić – Matos (od 79. Sikimić), Ristić (od 66. Jović), Srnić (od 84. Plavšić) – Vijeira.

OFK BEOGRAD: Čupić - Radovanović, Savić, Knežević, Ignjatijević - Cuckić, Damjanović – Jovanović (od 72. Dimitrov), Stjepanović (od 68. Pejović), Simić – Andrić (od 40. Gojkov).

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

89 - GOOOOL!

Utešni pogodak za "romantičare" postigao je Milić, koji je potom proslavio gol nepotrebnom komunikacijom sa publikom na tribinama.

82 - GOOOOL! VIJEIRA!

Nesebično je reagovao Jović posle nove bezuspešne ofsajd zamke gostiju, mogao je i sam da postigne gol, ali je odlučio da proigra Vijeiru, koji je samo ubacio loptu u praznu mrežu. Ovo je bio 31. pogodak lidera u poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima.

Upisao se i Vijeira.
Izvor: YouTube



70 - Ponovo šansa za Vijeiru. Pokušao je petom, sa ivice peterca, na dodavanje sa desne strane, ali ga je čuvar "pročitao", pa je Čupić lako uhvatio loptu. Potpuno mirna faza utakmice.

67 - Prve izmene. Bekvalac izvodi Ostoju Stjepanovića, a uvodi Aleksandra Pejovića. Božović izvodi Mihaila Ristića i uvodi Luku Jovića.

64 - GOOOOL! 3:0 ZA ZVEZDU!

Ponovo kombinacija Matos - Srnić za gol! Brazilac je protrčao po levoj strani i sada asistirao nogom, po zemlji. Ofanzivac crveno-belih bio je na pravom mestu i rutinski završio akciju.

Drugi gol Slavoljuba Srnića.
Izvor: YouTube

61 - GOOOL! 2:0 ZA ZVEZDU!

Sada je strelac Vukašin Jovanović. Defanzivac Zvezde krenuo je u napad, odigrao dupli pas sa Mihailom Ristićem i zatresao mrežu nogom, iz sredine kaznenog prostora "romantičara".

Crveno-beli slamaju otpor gostiju.
Izvor: YouTube

58' - Najbolja prilika za OFK Beograd! Dario Damjanović umalo je kaznio kiks Damira Kahrimana!

Golman Crvene zvezde izbacio je loptu pravo do igrača OFK Beograda, koji je pokušao da ga lobuje iz prve, sa oko 20 metara, ali nije uspeo. Čuvar mreže crveno-belih izbacio je loptu u korner, posle kojeg nije bilo nove šanse.

49 - Prva šansa za Zvezdu u nastavku. Vijeira se izborio sa prostor između dva defanzivca OFK Beograda, potrčao ka desnoj stativi gola OFK Beograda i šutirao pored.

POLUVREME: Zvižduci na poluvremenu, očigledno upućeni sudijama. Iako ni crveno-beli nisu blistali... Ali, ruku na srce, trebalo je da vode 2:0.

45+2 - ZVEZDA JE OŠTEĆENA!

Srnić je u razmaku od 120 sekundi postigao i drugi gol, ali je večeras očajni pomoćni arbitar podno Istoka, Bojan Stanojević, poništio regularan pogodak Crvene zvezde. Kao i na početku utakmice podigao je zastavicu i prekinuo čistu akciju crveno-belih, koju je krilni napadač rutinski pretvorio u 2:0.

Na semaforu, ipak, i dalje piše 1:0!

45 - GOOOOL!

Nije prošlo ni dva minuta kako smo u "live" uneli da je ovo bilo najlošije poluvreme Zvezde u poslednje vreme, a Zvezda dade gol i to iz lepe akcije. Grujić je izbacio Matosa na levo krilo, odakle je Brazilac uputio odličan centaršut na drugu stativu, a Srnić se poklonio za 1:0!

Vodeći gol Crvene zvezde.
Izvor: YouTube



43 - Na dva minuta do poluvremena već možemo da kažemo da je ovo jedno od najbezidejnijih izdanja crveno-belih od početka serije od 12 pobeda u nizu i da se veoma oseća nedostatak Kataija i Plavšića. Možda je zbog toga već Jović na zagrevanju.

41 - Bekvalac mora da menja. Ofanzivni Andrić, najistureniji do sada, mora na klupu pre vremena, ušao je štoper Gojkov.

38 - Matos šutira, umalo aut za OFK.



31 - Čim je Knežević napustio teren, OFK je ušao u šansu. Loptu u prostor dobio je Simić, ušao je u šesnaesterac, ali je Ibanjez u padu uspeo da je izbije nekako u korner i spreči možda i pogodak gostiju. Ibanjez i Simić su u tom duelu zajedno pali na zemlju, "romantičar" je tražio penal, ali je Filipović pokazao da se lopta izvede iz ugla.

Potom, uz malo muke i faul gostiju, Kahriman je smirio loptu.

30 - CRVENI KARTON!

Neshvatljiv potez Srđe Kneževića, bivšeg igrača Partizana. Kao nekad u crno-belom dresu, u "večitim derbijima", ponovo je isključen na "Marakani", ali zbog čega!? Zato što je sudiji u lice rekao: "Pi*ko".

Knežević je startom s dve noge, na 20 metara od svog gola, srušio Grujića u prodoru i prema svim kriterijumima i pravilima fudbalske igre, zaslužio žuti karton, koji mu je arbitar Filipović i pokazao, ali potom mu se Knežević uneo u lice i više puta rekao: "Mangupe, mangupe", a potom i reč koju je neophodno navesti sa zvezdicom.

Automatski je dobio drugi žuti karton i ostavio ekipu na cedilu! Neverovatno...

Neverovatan postupak igrača OFK Beograda.
Izvor: YouTube


27 - Što se odnosa snaga na terenu i pristupa igri tiče, pogledaj pod 3. minut!

23 - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU!

Povratnik u prvu postavu, Ristić, našao se oči u oči sa Čupićem posle fantastične lopte koju je sa centra igrališta dobio od Vieire, ali je prvi kontakt s lopom bio loš, jak, posle čega ni u punom sprintu nije mogao da stigne sopstveni for, pa je Čupić hrabrim istrčavanjem sprečio vođstvo Zvezde.

Lepa kacija crveno-belih, ali loša završnica.
Izvor: YouTube



Dobra akcija crveno-belih, koja je otišla u nepovrat možda i zbog nedostatka takmičarskih minuta u nogama mladog asa Zvezde.

Slično je ovu situaciju doživeo i Twitter urednik crveno-belih.


Na Twitter nalogu gostiju nema ničega još od prekjuče.

12 - Umalo prva konkretna šansa za Zvezdu. Matos je "izbacio" Vijeiru na zicer pred golom, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i pogrešno signalizirao ofsajd. Levi bek gostiju Nikola Ignjatijević zakasnio je sa postavljanjem i bio najbliži svom golu.

Trenutak kad je Crvena zvezda oštećena.
Izvor: YouTube



9 - Prvi šut u okvir gola OFK Beograda. Vijeira je šutirao sa oko 20 metara, pravo u Čupića.

Detalj iz prvog poluvremena.
Izvor: YouTube



6 - Prva prilika za Zvezdu i to interesantnim potezom Ibanjeza! Levi agilni bek Zvezde dobio je jednu poluvisoku loptu na levom krilu, loptu koju bi teško primirio, pa je odlučio da iz prve, glavom, proba da lobuje Čupića i umalo nije uspeo.

Prebacio je golmana OFK Beograda, ali nije uspeo da pogodi mrežu. Uglavom, inteligentan potez Argentinca za prve aplauze na otvorenoj sceni.

3 - Ako je sudeći po prva tri minuta, OFK će disciplinovano stajati u zoni 4-5-1 na svojoj polovini i čekati.

1 - Počelo je! Crvena zvezda, kao i obično kada je domaćin, u belim šortsevima i štucnama, napada u prvom poluvremenu ka severu. Gosti u varijanti sa plavim šortsevima i štucnama.

16:59 - Bekvalac je, nakon što je stabilizovao ekipu i pobedio u tri od poslednjih pet mečeva u Superligi (Spartak, Rad i Metalac), ostao bez kapitena Planića, koji je zadobio povredu u sredu u meču Kupa. OFK je na penale prošao Metalac, kao gost.

16:58 - "Grof" Božović retko je i nerado rotirao svoj sastav ove jeseni, a i što bi kada je ekipa na 16 mečeva u Superligi i Kupu postigla 43 gola, ali ovog puta u startnoj postavi neće biti dvojice veoma važnih igrača. Prvi je Katai, lider tima, najbolji strelac  i najbolji asistent Superlige, koji ima "parne" kartone, a drugi omaleni plejmejker Plavšić, koji je rovit. Zamenili su ih Matos i Ristić.

16:55 - Crveno-beli su se prethodnih dana, nakom što je trener Božović pecnuo navijače zbog slabe posete u poslednje vreme, trudili da animiraju svoju publiku i vrate prepoznatljivu popunjenost stadiona, ali... Sudeći prema prvim fotkama sa "Marakane" - nisu uspeli!

Videćemo hoće li navijači stići, kao po običaju, u poslednji čas.



16:50 - Danas su odigrane dve utakmice u Superligi, Voždovac je pobedio Rad 1:0, dok su Javor i Novi Pazar remizirali 1:1.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC