• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska - Srbija: "Meč pun naboja i emocija"

Puni samopouzdanja nakon pobjede na Kiprom mladi fudbaleri Srbije otputovali su u Varaždin na kvalifikacioni meč protiv Hrvatske.

 Hrvatska - Srbija: "Meč pun naboja i emocija" Izvor: MONDO

Prvi put pod imenom Srbija, ali i sa lijepom serijom iz perioda SRJ i SCG, mladi fudbaleri Srbije dočekuju meč 4. kola Grupe 7 kvalifikacija za EP 2011. godine u Danskoj.

"Orlići" Ratomira Dujkovića uveliko su u Varaždinu, gdje ih u utorak od 17.30 očekuje duel sa mladom reprezentacijom Hrvatske.

"Puni smo samopouzdanja poslije pobjede nad Kiprom", izjavio je defanzivac Marko Jovanović.

"Popeli smo se na drugo mjesto pred meč sa Hrvatsko, što je bio cilj poslije iznenadnog poraza od Slovačke na premijeri. Znamo šta nam donosi 'trojka', ali nećemo srljati. Čeka nas meč prepun naboja i emocija, zna se da je važan i prestiž u duelima sa Hrvatima", dodaje Jovanović, pred šesti duel reprezentacija dve zemlje, ali prvi od osamostaljenja Srbije.

"Orlići" u ovaj susret ulaze sa naslijeđenom tradicijom od tri uzastopne pobjede protiv mladih "kockastih". A, nije počelo sjajno...

Prvi međusobni duel SRJ i Hrvatske na stadionu Partizana završen je sramotnim rezultatom za ekipu koju je predvodio Milovan Đorić. Tog 17. avgusta 1999. godine, bilo je 6:2 za komšije u sklopu kvalifikacija za EP 2000. godine.

Jugoslavija je potom u Zagrebu došla do remija (2:2, strelci Bošković i Francišković), kojim je izborila baraž za EP sa Englezima i tamo neslavno prošla.

Od duela u Zagrebu, uslijedile su tri uzastopne pobjede nad Hrvatskom. Prva na EP 2004. godine u Njemačkoj, kada je u prvom kolu Jugoslavija povela sa 2:0 (Lazović, Lovre), potom Hrvatska izjednačila (Eduardo, Kranjčar), a pobjedu Jugoslaviji donio Branislav Ivanović - 3:2.

Kasnije je Jugoslavija osvojila srebrnu medalju.

Već narednog ljeta, pod imenom Srbija i Crna Gora, u sklopu kvalifikacija za EP 2006. godine u Portugalu, žrijeb za baraž mečeve dodelio je Srbiji Hrvatsku i na "Marakani" bilo je 3:1, a het-trik postigao je Mirko Vučinić. U revanšu, u Novoj Gorici, Hrvati su poveli, ali su potom Milan Biševac i Milan Stepanov donijeli još jednu pobjedu za ukupnih 5:2.

"Moramo da ostanemo mirni i spremni na provokacije", kaže Jovanović za "Sportski žurnal".

"Otpjevaćemo himnu i potom se koncentrisati na borbu na terenu. Važno je od starta da pokažemo snagu, a tako ćemo smiriti i publiku. Još kada bismo postigli gol u prvih 15 minuta...", nada se defanzivac Srbije i fudbaler Partizana.

Mlada hrvatska reprezentacija uvek je, pa i ovog puta, bila puna talenata. Velika većina sadašnjih reprezentativaca prošla je kroz mladu selekciju, ali nikada nisu zabilježili uspjeh vrijedan pomena. Od 1996. godine nastupaju u kvalifikacijama i samo su se dva puta (2000. i 2004. godine) domogli Evropskog prvenstva.

Tamo, nikada nisu prošli prvu fazu.

S druge strane, od 2004. godine do danas, mladi fudbaleri naše zemlje dva puta su bili srebrni, a jednom igrali polufinale EP.

Srbija je kvalifikacije za EP u Danskoj počela neprijatnim porazom od Slovačke u Novom Sadu (1:2), ali je potom pobijedila Norvešku u gostima sa 1:0 i Kipar kod kuće sa 2:0. Hrvati su odigrali dva meča do sada, bili poraženi kao domaćini od Kipra (0:2) i slavili u Norveškoj sa 3:1.

GRUPA 7

U utorak:

Hrvatska - Srbija (17.30)

U srijedu:

Kipar - Slovačka

1. Slovačka 3 2 1 0 7
2. Srbija 3 2 0 1 6
3. Norveška 3 1 0 2 4
4. Hrvatska 2 1 0 1 3
5. Kipar 4 1 0 3 3

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC