• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lane: Neću da otkrijem šta mi je Antić rekao

"Naša tajna. Sigurno je, ipak, da su me Antićeve riječi i te kako dotakle", kaže jedan od ljubimaca nacije Milan Jovanović.

 Lane: Neću da otkrijem šta mi je Antić rekao Izvor: MONDO

Cijela nacija vidjela je zagrljaj Milana Jovanovića i Radomira Antića poslije pobjede Srbije nad Rumunijom od 5:0. U večeri velikog slavlja u Srbiji i šire, dvostruki strijelac i selektor imali su "tajanstveni razgovor".

"Naša tajna. Sigurno je, ipak, da su me Antićeve riječi i te kako dotakle, da sam poslije njih još srećniji i zadovoljniji", ispričao je dva dana poslije "istorijskog" trijumfa i prvog plasmana samostalne Srbije na SP, Milan Lane Jovanović.

"Istorijskog, baš istorijskog", potvrđuje Lane za "Sport".

"Meni je značajna iz više razloga. Prvi i osnovni: Srbija je izborila plasman na SP. Drugi: Pobeda je ostvarena pred domaćim navijačima. Treći: to su moji prvi golovi na Marakani. A, svojevremeno sam sanjao vječiti derbi, mašta da budem dio tog miljea... U jednoj, samo jednoj noći mnogo toga je ispunjeno", pričao je Jovanović.

"I još nešto... Prije deset godina gledao sam Dejana Stankovića u reprezentaciji, ko je tada mogao da pretpostavi, ko je mogao da sanja da ću zajedno sa njim da učestvujem i ne samo učestvujem, već i izborim plasman 2009. godine na najveću smotru planetarnog fudbala!?"

Lane je sve zasladio sa dva divna gola, jedan lijevom, drugi desnom nogom.

"Kad hoće... Može se reći da mi postaje specijalnost da loptu šaljem tik uz stativu i što je najbitnije, sluša me, ide gdje kažem", ponosan je Jovanović, koji je poslije meča rekao da je očigledno prerastao belgijsku ligu i da osjeća kako već dve godine stagnira, kao i da se nada da će se uskoro naigrati fudbala u nekoj jačoj ligi.

Možda je sve to treneru Standarda Laslu Bolonjiju neko i preveo u međuvremenu, ali vjerovatno je i samom Bolonjiju jasno da je Jovanović u pravu.

"Poslao mi je kratku poruku, ali poruku koja mi mnogo znači. Često par riječi vrijede više od stotinu rečenica. Ne bih da oktrivam sadržinu teksta, čovjek je Rumun, ko zna kako bi se protumačilo", rekao je Jovanović.

A, sada - Južna Afrika!

"Malo je generacija koje su igrale na ovako dominantan način, ali ne bi trebalo da se stvara euforija, može samo da šteti... Uz to, mi smo ponekad nerealan narod, kod nas skala ide čas dole, čas gore. Umijemo da potcijenimo remi protiv Francuske, da budemo nezadovoljni, a nedugo zatim da kažemo kako idemo na svjetsku krunu", zaključio je strijelac pet golova u ovom ciklusu kvalifikacija, koji je na prvi meč protiv Farskih Ostrva pozvan naknadno, a potom postao neizostavan šraf u pobjedničkom timu.

Tada je prvobitno bio pozvan Stefan Babović, koji se povrijedio, pa je poziv preusmjeren ka Jovanoviću.

"Izvinjavam se Milanu Jovanoviću, dečko je u minulih sedam dana priprema ubijedio sve da zaslužuje mjesto startera", rekao je tada Antić, a Lane mu je povjerenje uzvratio na jedini mogući način - igrom za divljenje.

Od tada, njih dvojica izgradili su poseban odnos.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC