• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOŠA: Sosa vodi "lale"

Branko Sosa Babić u ponedeljak je promovisan u novog trenera Vojvodine.

 VOŠA: Sosa vodi "lale"  Izvor: MONDO

Neočekivano, bivši trener Čukaričkog, OFK Beograda, podgoričke Budućnosti...napravio je dogovor sa čelnicima novosadskog superligaša, iako su neka druga imena važila za "favorite" u trci za nasljednika Dragoslava Stepanovića.

Ugovor će trajati do kraja sezone, odnosno do 1. juna 2010. godine, uz mogućnost da saradnja bude produžena.

Tačno deset dana poslije sporazumnog raskida ugovora sa Stepanovićem, Vojvodina je dobila novog trenera, koji će na novom poslu debitovati protiv svog bivšeg kluba OFK Beograda.

"Drago mi je što sam došao u ovakav klub. Samo rad u njemu daje čovjeku osjećaj veličine. Nisam trener koji obećava i nemam čarobni štapić, ali imam svoju metodologiju rada i samo me trener interesuje", rekao je Babić na zvaničnom predstavljanju u Sportskom centru "Vujadin Boškov".

Babić je napomenuo da je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio u klubovima koji su bili "jači" na terenu nego u organizacionom dijelu, ali da se uvjerio da je u Vojvodini slika drugačija.

"Tražim strpljenje", rekao je iskusni trener, istakavši da uvijek ispred sebe i igrača postavlja najviše ciljeve.

"Hoću pobjednički tim i to ne u teoriji, nego na terenu i to je ono što ću zahtijevati od igrača. Ako toga ne bude bilo i uspjeh će, sasvim sigurno, izostati", rekao je Babić.

"Gledao sam Vojvodinu nekoliko puta u toku prvenstva i znam sa čime i sa kime se upuštam u rad. U srpskom fudbalu mi najviše smeta nepostojanje tog pobjedničkog pristupa na utakmicama. Zato tražim borbu u toku svih 90 minuta, jer se samo radom i trudom čitavog kolektiva dolazi do rezultata, a nikako se do njih ne dolazi spletom srećnih okolnosti", naglasio je Babić..

Branko Babić je rođen 11. 9. 1950. godine u Beogradu, kao igrač je nastupao za Crvenu zvezdu, Osijek i bio internacionalac u Belgiji i Francuskoj, dok je u trenerskoj karijeri predvodio Napredak, Teleoptik, Zvezdaru, Mladost iz Lučana, Čukarički, OFK Beograd, podgoričku Budućnost, kao i japanske Mito Holihok i Šimizu.

Na konferenciji za novinare, generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović rekao je da je Babić "jednoglasno" izabran između više kandidata i da je svačiji CV (biografja) pažljivo ramotren.

"Vjerujemo da će Babić ispuniti ambicije kluba, a to je borba za oba trofeja", dodao je Rabrenović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC