• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko i Vidić u istom dresu?

Ako je vjerovati poznatom italijanskom menadžeru slavni Mančester junajted je posljednji klub koji želi da angažuje Edina Džeku!

 Džeko i Vidić u istom dresu?  Izvor: MONDO

Nemanja Vidić će igrati na Mundijalu u Južnoj Africi, a vrlo je moguće da će tamo nastupati i sjajni napadač reprezentacije BiH Edin Džeko.

A postoji i mogućnost da će uskoro igrati za isti klub, u istom dresu.

Ako je vjerovati poznatom italijanskom menadžeru Silvanu Martinu, slavni Mančester junajted je posljednji klub koji želi da angažuje strijelca osam golova u kvalifikacijama za Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

"Džeko je poput zlatnog djeteta. Njegova transformacija na terenu je fantastična. On je centarfor ekstra klase koji ima glad za golovima kao najbolji svjetski napadači. Uostalom, nije tajna da želi da ode iz Volfsburga u neki veći klub. Italijanska Serija A je dobro mjesto za njega, ali mislim da najviše šansi ima Mančester junajted", izjavio je Martina za "Tutosport".

Menadžer, koji je navodno jako blizak Džekinoj porodici, smatra da reprezentativac BiH po kvalitetu može da zaigra bilo gdje.

"Da li bi mogao igrati za Juventus? Apsolutno, ali nisam s njim niti s njegovim ocem razgovarao o ‘bjankonerima’", dodao je Italijan.

Pored činjenice da je drugi golgeter tekućih kvalifikacija iza Vejna Runija (9), najbolja preporuka "bosanskom dijamantu" bio je susret Lige šampiona na Old Trafordu, gdje je uprkos granitnoj odbrani na čelu sa Nemanjom Vidićem i Riom Ferdinandom uspio da zatrese mrežu. "Vukovi" su na kraju ipak ostali kratkih rukava - 2:1.

Tada ga je posebno pohvalio trener "crvenih đavola" Aleks Ferguson, koji je prema tvrdnjama engleske štampe, spreman da ponudi 12 miliona funti odštete njemačkom prvaku.

Centarfor Volfsburga tada je hvalospjeve uputio Vidiću, rekavši da je Srbin najbolji defanzivac protiv koga je igrao u karijeri.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC