• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldinju "zlatno stopalo"

Iako mu u tekućoj sezoni ne ide sjajno u Milanu, Brazilac Ronaldinjo dobitnik je ovogodišnje nagrade "Zlatno stopalo" (Golden Foot)!

 Ronaldinju "zlatno stopalo" Izvor: MONDO

Nagrada se dodjeljuje fudbalerima, koji su stari najmanje 29 godina, za sportske uspjehe u individualnom i timskom aspektu, te posjedovanje snažnog karaktera i poštovanje od strane javnosti i fudbalskih stručnjaka.

Dobitnika bira žiri kojeg čine izabrani predstavnici medijskih partnera nagrade "Zlatno stopalo", kao i navijači, koji su imali priliku da glasaju na internetu.

Igraču "rosonera" najprije je urađen otisak oba stopala, da bi potom "izlivenu" pozlaćenu nagradu primio u Monte Karlu iz ruku Princa Alberta od Monaka.

Ronaldinjo je naslijedio takođe Brazilca Roberta Karlosa, prošlogodišnjeg lauerata, a nagradu su od njenog osnivanja 2003. godine osvajali i Alesandro del Piero (2007), Ronaldo (2006), Andrej Ševčenko (2005), Pavel Nedved (2004), Roberto Bađo (2003).

Inače u trci za "zlatno stopalo", Ronaldinjo je ove godine pobijedio Đanluiđija Bufona, Raula Gonzalesa Blanka i Tijerija Anrija, koji su ušli u uži izbor.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC