• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažević odustao od najboljih 11 protiv "furije"

Miroslav Blažević najavio je da će BiH protiv Španije igrati s najboljim sastavom, ali se kasnije predomislio zbog žutih kartona.

 Blažević odustao od najboljih 11 protiv "furije" Izvor: MONDO

Evropski prvaci u Zenicu dolaze sa maksimalnim učinkom i ovjerenim nastupom na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi, dok "Ćirini zmajevi" imaju osiguran baraž.

Bez obzira na neopterećenost rezultatom, selektor BiH je za špansku "Marku" izjavio da će na "Bilino polje" istrčati najboljih 11 fudbalera.

"Nema opuštanja! U Zenici će istrčati najbolja moguća ekipa. Utakmica protiv Španije biće odličan ispit uoči dodatnih kvalifikacija, jer su Španci jedna od najjačih svjetskih reprezentacija", rekao je Blažević.

Izostaće jedino vezni igrač splitskog Hajduka Senijad Ibričić zbog žutih kartona, a njegovo mjesto u startnoj postavi zauzeće igrač Olimpik Liona Miralem Pjanić.

"Neka protiv Španije Pjanić pokaže svoj talenat", podvukao je Ćiro.

Međutim, nešto kasnije na konferenciji za štampu, "trener svih trenera" se predomislio.

"Imamo velikih problema sa žutim kartonima, pa sam odlučio da nekoliko standarnih reprezentativaca poštedim", izjavio je Blažević u hotelu "Hercegovina" na Ilidži.

Dodao je da se ne slaže sa pravilom FIFA o prenošenju javnih opomena.

"Mislim da to nema smisla. Završava se jedno takmičenje i ulazimo u sasvim drugo. Stoga, ne vidim razloga da se prenose kartoni. Ovim su najviše pogođene male reprezentacije, poput naše",
rekao je Blažević.

Devetnaestogodišnji vezista francuskog kluba je rekao da će poslije velikog pritiska u Talinu protiv Estonije (2:0), selekcija BiH u Zenici igrati rasterećeno.

"Sada možemo da uživamo u meču sa Španijom. A onda slijedi baraž gdje možemo bez straha da igramo protiv bilo kog protivnika. Ipak, iskreno volio bih da izbjegnemo Francusku", rekao je Pjanić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC