• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pancerima" puni džepovi

Fudbalski savez Njemačke će svakog reprezentativca nagraditi sa 20.000 evra po odigranoj utakmici u kvalifikacijama za SP 2010.

 "Pancerima" puni džepovi Izvor: MONDO

Selektor Njemačke Joakim Lev održao je u Hamburgu "otvoreni trening" sa svojim izabranicima, kojem je prisustvovalo čak 25.000 navijača.

"Panceri" su se pobjedom nad Rusijom u Moskvi (1:0) plasirali na Svjetsko prvenstvo kolo prije kraja kvalifikacija, osvojivši 25 od mogućih 27 bodova.

Lebovi izabranici u srijedu dočekuju Finsku, u meču koji će za obe ekipe predstavljati puku formalnost.

Fudbalski savez Njemačke (DFB) odlučio je da selektoru ponudi produžetak saradnje do 2012. godine, a svakom reprezentativcu 20.000 evra po odigranoj utakmici u kvalifikacijama.

Pošto se na Levovom spisku izređalo bezmalo 40 reprezentativaca, DFB će na ime premija morati da izdvoji ukupno četiri miliona evra.

Najviše novca dobiće Filip Lam, Bastijan Švajnštajger, Mario Gomez (svi Bajern), Tomas Hiclšperger (Štutgart), Pjotr Trohovski (Hamburg) i Hajko Vesterman (Šalke 04) - svaki po 200.000 evra.

Selektor Njemačke dodao je da će Mundijal u Južnoj Africi biti najinteresantniji do sada.

On je izrazio nadu da će se na turnir plasirati i Argentina i Francuska, čiji su timovi ranije osvajali titule, ali trenutno nije sigurno da će biti učesnici predstojećeg SP.

"Afrikanci su dobri, a i prvi put će igrati na svom kontinentu. Vjerujem da bi neka od afričkih zemalja mogla i do polufinala", rekao je Lev i podvukao da je cilj njegovog tima titula na Mundijalu.

"Naravno da je moj cilj kao selektora da osvojim titulu prvaka svijeta. Ali, da bismo uspjeli u toj namjeri, mnogo toga mora da se poklopi. Osnovu imamo, ali ne mogu još da kažem da li će to biti dovoljno", zaključio je kormilar "pancera".

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC