• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstori malog fudbala 40. put za titulu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Jubilarni 40. turnir u malom fudbala pod nazivom “Borik Nektar 2016” počinje početkom decembra u banjalučkoj dvorani Borik.

 Jubilarni 40. turnir u malom fudbala pod nazivom “Borik Nektar 2016” Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedna od lijepih sportskih tradicija u Banjaluci, turnir u malom fudbalu, uskoro će okupiti ljubitelje fudbala.

Ovogodišnje izdanje biće 40. u istoriji, a organizovano je uz pomoć Banjalučke pivare i zbog toga će prvi put u istoriji nositi naziv “Borik Nektar 2016”.

“Te 1976. godine grupa zaljubljenika došla je na ideju da razbije zimsku monotoniju i organizuje u Boriku turnir u malom fudbalu, a prvi pobjednik bila je ekipa banjalučkog Naprijeda”, podsjetio je portparol dvorane Borik i dugogodišnji sportski novinar Željko Tica.

Od tada pa do danas u banjalučkoj dvorani Boriku okupljali su se majstori malog fudbala, ne samo iz Banjaluke i Krajine već i čitave bivše Jugoslavije, a samo jednom, 1993. godine turnir nije odigran.

Prijave ekipa počele su i trajaće do 1. decembra, a turnir će trajati od 6. decembra do sredine januara.

Turnir će biti igran u kategorijama seniori, veterani, kadeti, pioniri, pjetlići i fakulteti, a biće odigran i turnir u fudbalu u okviru Malih olimpijskih igara. .

“Kotizacija po ekipi iznosi 200 KM za kategoriju seniori, za sve ostale kategorije ona iznosi 150 KM, osim Malih olimpijskih igara gdje nema učešća. Nagrada za pobjednika turnira u glavnoj kategoriji- seniori je 12.000 KM, a drugoplasirani će dobiti 2.000 KM. U ostalim kategorijama, nagradni fond iznosiće 50 odsto od uplaćenih kotizacije, a pobjednik će dobijati dvije trećine tog iznosa, a finalista jednu trećinu”, rekao je Jovica Keserović, rukovodilac turnira.

On je dodao da je turnir promijenio nekoliko pravila i da će sada biti dozvoljeno ekipama da se pojačavaju igračima tokom turnira, uz uplatu iznosa kotizacije za svakog novog igrača.

“U grupnoj fazi turnira pobbjeda će donositi tri boda, remi jedan bod, a ostavlja se mogućnost ekipama da šutiraju penale i da ekipa koja bude bolje izvodila penale osvoji dodatan bod. Plasman u grupama zavisiće i od fer-pleja i tu će se svaki crveni karton kažnjavati sa tri kaznena poena, a isključenja od dvije i pet minute sa jednim”, objasnio je Keserović.

Broj grupa zavisiće od ukupnog broja ekipa, a u svakoj grupi biće po četiri ekipe, eventualno zbog broja ekipa moguće je da bude jedna ekipa manje ili više.

Direktor turnira Manojla Zrnić istakao je da su organizatori učinili sve da turnir protekne u najboljem redu.

“Ove godine imamo Banjalučku pivaru, Nektar koji učestvuje u nagradnom fondu i značiće zbog marketinških informacija koje će plasirati. Ljudi dolaze na ovaj turnir sa zadovoljstvom jer znaju da ih ovdje čeka ekipa koja zna svoj posao i učinićemo sve da turnir prođe u najboljem redu”, rekao je Zrnić.

Predstavnica Banjalučke pivare Jelena Obradović takođe je uvjerena da će sve proći vrlo uspješno.

“Zadovoljstvo nam je što smo u prilici da podržimo turnir i nastavimo saradnju sa SC Borik. Ponosni smo na ovu saradnju jer su Nektar i SC Borik dva banjalučka brenda”, rekla je Obradovićeva.

Turnir u Boriku ima i podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, a promoter turnira je Oliver Jandrić, bivši fudbaler, sada član stručnog štaba banjalučkog Borca.

“Izuzetna mi je čast što sam promoter ovog turnira. Svi koji me znaju znaju da sam prvoeo godine na velikom fudbalskom terenu, ali uvijek sam čekao decembar i turnir u Boriku. Ponosan sam što sam ga osvajao sa svojim ekipama, pa i bio najbolji strelac turnira jednom. Organizatorima i učesnicima želim mnogo sreće”, rekao je Jandrić koji je tri puta osvajao turnir i jednom bio najbolji strelac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC