• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antić: Euforija je dobra dok...

“Euforija je dobra stvar, sve dok ne pređe granicu”, podsjetio selektor Srbije Radomir Antić pred meč sa Litvancima.

 Antić: Euforija je dobra dok... Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije pokušaće u srijedu da pobijedi Litvaniju i tako kruniše uspješno odrađene kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Utakmica koja nema većeg rezultatskog značaja, kao ni preostale dve u Sedmoj grupi, počeće u 20 časova na stadionu Suduva u Marijampolju, kapaciteta svega 6.250 mjesta.

Selektor Srbije Radomir Antić poručio je sa Baltika da je "svaka euforija lijepa dok ne pređe granicu i dok se pozitivno koristi", aludirajući, naravno, na pobjedu nad Rumunijom na Marakani.

"Za nas je gostovanje u Litvaniji šansa da sebi i drugima pokažemo kvalitet i autoritet koji smo gradili igrama i ponašanjem. Euforija je dobra stvar, sve dok ne pređe granicu. To sam rekao i igračima i siguran sam da ćemo ostati na nivou koji je prikazan u kvalifikacijama i koji je narod prepoznao i nagradio".

Neizbježne su određene izmjene u odnosu na tim koji je deklasirao Rumune, pošto na put nisu krenuli kapiteni Stanković, Vidić, kao ni "džoker" Kuzmanović.

Antić je novinarima rekao da još nije sastavio tim, ali ako se uzme u obzir koga ima na raspolaganju na upražnjenim pozicijama, zaključak je da bi šansu mogli da dobiju Neven Subotić i Gojko Kačar.

Ali to je samo nagađanje. Ne mora da znači ni da će preostala devetorica startera od subote zaigrati i u srijedu.

"Tražiću ravnotežu između iskusnih i mlađih igrača, imaću u vidu i energetsku potrošnju na prethodnoj utakmici. Ali ko god izađe na teren u startnoj postavi, činiće tim koji ne sme i neće da bude inferioran. Tog stava se čvrsto držim otkako sam postao selektor i neću ga mijenjati ni ovom prilikom".

Utakmica u Marijampolju nije pobudila pažnju litvanskih novinara, kojih je na Antićevoj konferenciji bilo samo nekoliko. Jednog od njih zanimalo je selektorovo mišljenje o kvalitetima reprezentacije Litvanije.

"Počeli su kvalifikacije izvanredno, pobjedom u Rumuniji, kojom su sve iznenadili. Tehnički, to je vrlo dobar tim. Siguran sam da će protiv lidera grupe tražiti motiv da poprave ukupan utisak u kvalifikacijama. Ipak, uvjeren sam da imamo tim i snagu za još jednu pobjedu", zaključio je Radomir Antić.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA (20.00)

MARIJAMPOLJ: Litvanija - Srbija
SEN DENI: Francuska - Austrija
PJATRA: Rumunija - Farska Ostrva

1. Srbija 9 7 1 1 (21:6) 22
2. Francuska 9 5 3 1 (15:8) 18
3. Austrija 9 4 2 3 (13:12) 14
4. Litvanija 9 3 0 6 (8:10) 9
5. Rumunija 9 2 3 4 (9:17) 9
6. Farska Ostrva 9 1 1 7 (4:17) 4

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC