• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi ugovara meč "orlova" sa Japanom

Dragan Stojković Piksi u ime Fudbalskog saveza Srbije ugovara meč “orlova” sa reprezentacijom Japana.

 Piksi ugovara meč "orlova" sa Japanom Izvor: MONDO

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je u utorak, u Kaunasu da se, uz posredovanje bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore i Crvene zvezde Dragana Stojkovića, razgovara sa čelnicima Fudbalske federacije Japana o mogućnosti da naš tim u aprilu naredne godine gostuje u toj zemlji.

"Stojkoviću sam dao odriješene ruke da preliminarno razgovara sa čelnicima Fudbalske federacije Japana oko gostovanja reprezentacije naše Superlige. Za taj termin ne bismo mogli da računamo na sve naše reprezentativce koji igraju u stranom klubovima, ali bi fudbaleri iz domaće lige imali lijepu priliku da se dokažu", rekao je Karadžić.

Poredeći atmosferu koja je sada stvorena nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo i onu prije četiri godine, kada smo obezbijedili učešće na Mondijalu u Njemačkoj, Karadžić kaže da se ona u velikoj mjeri razlikuje.

"To iz više razloga nije moguće porediti. U ono vrijeme država je bila pred raspadom, pripreme su obavljene na brzinu i nedovoljno dobro i nismo ostvarili plasman kakav smo željeli. Sada smo u potpuno drugačijoj situaciji, jer Srbija prvi put samostalno igra na prvenstvu svijeta, što u velikoj mjeri povećava interesovanje za naš fudbal", rekao je Karadžić.

On je ponovio da trend koji je uspostavljen u tekućim kvalifikacijama za prvenstvo svijeta treba da se nastavi i u skladu s tim, rukovodstvo FSS već se okreće ne samo Mondijalu u Južnj Africi, već i kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2012. godine.

Prvi čovjek srpskog fubala je podsjetio da naša reprezentacija u ovom trenutku ima 20 igrača na koje može da se osloni u svim predstojećim akcijama i izrazio očekivanja da se ekipa pod vođstvom Radomira Antića iz Južne Afrike neće vratiti poslije prve faze takkmičenja.

"Svi se slažemo da sada imamo najboljeg selektora, ali zašto ne reći da imamo i najbolje rukovodstvo", rekao je u šali, kroz smijeh, Karadžić.

On je najavio i neke druge novine u radu naše fudbalske organizacije i nagovijestio da će Savez nakon velike aktivnosti u ovoj godini i dalje biti u ekspanziji, ali je konkretnije razgovore na tu temu ostavio za neku drugu priliku.
Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković rekao je da niko još nije svjestan uspjeha koji je naš državni tim ostvario u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta.

"Poslije onakve igre i pobjede protiv Rumunije i dalje smo pod snažnim emocijama. Nakon utakmice protiv Litvanije moraćemo da sjednemo i mirno analiziramo sve što se dešavalo u kvalifikacijama, mada je jasno da njihovim ishodom moramo da budemo više nego zadovoljni", rekao je Laković.

On je dodao da je ključ uspjeha našeg državnog tima u kvalifikacijama, u kojima mu niko nije davao velike šanse, to što je svako svoj dio posla uradio na najbolji mogući način.

Govoreći o nastupu Srbije na Mondijalu, Laković je istakao da su prilikog gostovanja u Južnoj Africi svi bili prijatno iznenađeni podrškom Srba koji žive u toj zemlji. Prema njegovim riječima, sigurno je da će kontigent ulaznica koji pripada srpskoj selekciji biti rasprodan, što znači da će imati dosta navijača.

"U ovom trenutku još ne možemo da govorimo o našoj bazi u Južnoj Africi. To ćemo znati tek poslije žrijebanja grupa, kada bude izvjesno gdje ćemo igrati", rekao je Laković i dodao da je problem što će neke utakmice biti igrane na nadmorskoj visini od 1.400 do 1.800 metara, a neke na nivou mora.

On je ostakao da veliku pomoć u organizaciji našeg boravka u Južnoj Africi pruža bivši reprezentativac i trener Partizana Vladimir Vermezović, koji u toj državi sa uspjehom predvodi tamošnji najbolji klub Kajzer Čifs.

Laković u ovom trenutku nije mogao da kaže ništa konkretnije o nagradama koje će Međunarodna fudbalska federacija isplatiti učesnicima šampionata.

"FIFA će svakom učesniku Prvenstva krajem godine obezbijediti određena sredstva za pripreme, ali će tek u prvoj polovini naredne godine moći da izađe sa preciznijim podacima", rekao je Laković.

On je podsjetio da je UEFA za 2009. godinu planirala prihod od milijardu i po evra, dok FIFA u ovom trenutku barata sa cifrom od oko 700 miliona dolara.

"Ova velika razlika je zbog toga što UEFA ostvaruje ogromne prihode od evropskih klupskih takmičenja, a FIFA praktično živi od novca koji se zaradi na Svjetskim prvenstvima", rekao je Laković.

Prema njegovim riječima, reprezentacija Srbije ima slobodne termine u novembru ove i martu naredne godine i sada se traže odgovarajući protivnici.

"Imamo nekoliko ponuda za termin u novembru, ali još važemo, jer želimo da izaberemo najbolju varijantu. Ono što nas u ovom trenutku najviše raduje je činjenica da se pojavljuju mnogi sponzori koji žele da budu naši partneri, što pokazuje da je fudbal u proteklim kvalifikacijama najviše dobio", završio je Laković.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC