• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MLADI: Tri šamara Srbima u Varaždinu

Mlada reprezentacija Srbije poražena je u Varaždinu od Hrvatske rezultatom 3:1 u utakmici Grupe 7 kvalifikacija za EP.

 MLADI: Tri šamara Srbima u Varaždinu  Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija Hrvatske sada se izjednačila se po broju bodova (6) sa Srbijom, ali i sa utakmicom manje, na drugom mjestu Grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011.

"Kockasti" su poslije kiksa na svom terenu protiv Kipra "izvadili fleke" u Norveškoj, a zatim su došli u poziciju da budu ozbiljan konkurent u borbi za vrh. Međutim, ne toliko zbog svoje dobre igre, koliko zbog još jedne bezlične partije tima Ratomira Dujkovića.

Mlada reprezentacija Srbije je sve dalje od petog uzastopnog učešća na evropskim prvenstvima. Ima još dosta da se igra u kvalifikacijama, ali neuigranost linija, napadi bez ideja, a naročito nedostatak adrenalina kada se nosi reprezentativni dres karakteristike su "orlića" od starta ciklusa.

Poslije poraza od Slovačke, "vezali" su dve pobjede, u Norveškoj golom u 93. minutu, a zatim protiv Kipra pogocima poslije prekida. Već tada se moglo naslutiti da će kazna doći kad-tad.

I došla je u Varaždinu. Po imenima i tržišnoj vrijednosti, Ratomir Dujković ima daleko bolje igrače, ali su izabranici selektora Hrvatske Dražena Ladića svo vrijeme pokazivali veću ambiciju i želju za pobjedom.

Srbi su imali samo jedan bljesak na utakmici i to u 69. minutu kada su "rezervisti" Dušan Tadić i Adem Ljajić namjestili Nemanji Tomiću da smanji na 1:2.

Pored toga, za 90 minuta stvorili su još samo jednu šansu. I to poslije prekida, naravno. Tomić je izveo korner, a Slavko Perović za malo neprecizno šutirao glavom.

I to je bilo sve od "orlića"... Ništa nisu pokazali ni kad su prepolovili prednost domaćina (1:2) i ostali sa igračem više, jer je zbog drugog žutog kartona u 75. minutu isključen najbolji hrvatski igrač, Mirko Oremuš.

U stvari, uspjeli su... Da prime još jedan gol.

Hrvati su mogli da povedu već u osmom minutu pošto je Nemanja Matić promašio loptu, ali je debitant kod "vatrenih", napadač Briža, Ivan Perišić tukao direktno u golmana Branislava Danilovića.

Ipak, u 32. minutu su poveli. Vezista splitskog Hajduka Mirko Oremuš ostao je sam na 18 metara malo iskosa sa desne strane i odapeo strelu ka suprotnim rašljama gola Danilovića, koji je paradom samo ulepšao gol - 1:0.

Isti igrač je mogao da se proslavi već u 47. minutu, ali je zaboravljen od svih sa pet metara glavom šutirao u Danilovića. Ipak, iskupio je pet minuta kasnije - asistencijom.

On je u padu, dok ga je Nikola Gulan posmatrao, sa gol-aut linije vratio je loptu na ivicu peterca, gdje je Andrej Kramarić bio sam (?!), a onda je samo obišao kasno istrčalog Danilovića i poslao loptu u mrežu - 2:0.

Nadu "orlićima", pokazalo se uzaludnu, vratio je Tomić u 69. minutu. Tadić je "probio" hrvatsku odbranu po desnoj strani i centrirao, Ljajić je lijepo odložio loptu na 15 metara od gola domaćina, a vezista Partizana je neodbranjivo tukao - 2:1.

I umjesto ofanzive gostiju, u 82. minutu Krešo Ljubičić je kao u školskom dvorištu ušao u kazneni prostor srpske selekcije i "bocnuo" loptu, koja se otkotrljala u mrežu.

Mlada reprezentacija Srbije narednu utakmicu igra 15. oktobra kada dočekuje Norvešku.

Hrvatska - Srbija 3:1 (1:0)

STRIJELCI: 1:0 - Oremuš u 32, 2:0 - Kramarić u 52, 2:1 - Tomić u 69, 3:1 - Ljubičić u 82. minutu.

HRVATSKA: Kelava, Tomečak, Jozinović, Jajalo (od 71. Ljubičić), Barbarić, Maloča, Oremuš, Badelj, Kramarić, Perišić (od 77. Vida), Školnik.

SRBIJA: Danilović - Stevanović, Jovanović, Milanović, Gulan - Tomić, Fejsa, Bosančić (od 53. Ljajić), Matić (od 62. Tadić) - Sulejmani, Perović (od 46. Aleksić).

STADION Varteksa u Varaždinu. SUDIJA: Manuel Grefe (Njemačka).

Grupa 7

Hrvatska - Srbija 3:1 (1:0)

Kipar - Slovačka, srijeda 16,30

Tabela

1. Slovačka 3 2 1 0 5:3 7
2. Hrvatska 3 2 0 1 6:4 6
3. Srbija 4 2 0 2 5:5 6
4. Norveška 4 1 1 2 6:7 4
5. Kipar 4 1 0 3 3:6 3

Naredni mečevi: Kipar - Hrvatska (14. novembar), Srbija - Norveška (15. novembar), Slovačka - Hrvatska (18. novembar).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC