• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Senzacionalna" pobeda Njukasla!

Autor mondo.rs

Jedan šut u okvir gola 32 odsto lopte u nogama za prvu premijerligašku pobedu van "Sent Džejms Parka" od 31. januara ove godine.

Bornmut je fudbalski "razbio" Njukasl, ali među 11 startera i trojicom zamena nije bilo kadrog igrača da savlada rezervnog i uglavnom nesigurnog golmana Roba Eliota.

Upravo je on, u svom tek osmom nastupu u Premijer ligi u poslednje tri sezone, bio akter prvog meča 12. kola: Bornmut – Njukasl 0:1 (0:1). Strelac Ajose Perez u 27. minutu, što je bio i ostao jedini udarac crno-belih u okvir gola na meču.

Twitter Embed Code



Na naredni pokušaj, a tada je Aleksandar Mitrović već bio zamenjen, čekalo se do 84. minuta kada je Fabio Koloćini pokušao glavom posle kornera, neprecizno.

BORNMUT: Federići – Smit, Frensis, Distan, Danijels – Surman, Gosling, Stanislas, Riči – Arter – King.

NJUKASL: Eliot – Janmat, Mbemba, Koloćini, Dumet – Tiote, Anita, Vajnaldum, Sisoko – Mitrović, Perez.

Sve ostalo, odigravalo se na polovini gostiju. Bornmut je jureći da prekine seriju sedam mečeva bez pobede čak 20 puta tukao ka Eliotu, pet puta u okvir gola, pet puta odbranio je golman koji je među stative stao kada se teško povredio Tim Krul.

Posle nezasluženog debakla u derbiju sa Sanderlendom – 3:0, kada je Njukasl bio daleko bolji rival i oštećen za penal i isključenje, ovog puta momci menadžera Stiva Meklarena prikazali su igru na nivou, ne Čempionšipa, već Lige 1. Ali su uspeli da pobede na strani, što im se nije dogodilo od gostovanja Halu (0:3) poslednjeg dana prvog meseca ove godine.

Uz trijumf kod kuće nad Noričom od 6:2, ovo je tek druga ovosezonska pobeda "svraka", koje će bar neko vreme biti iznad crte. Dno Premijer lige trenutno izgleda ovako: Stouk 13, Čelsi 11, Njukasl 10, Norič 9, Bornmut 8, Sanderlend 6, Aston Vila 4.

Mitrović je, kao što pretpostavljate, bio neprimetan u ultra defanzivnoj Meklarenovoj postavci, uglavnom je bio u prilici samo da posmatra kako rival sabija odbranu njegove ekipe u 30 metara od Eliota, pa ga je u 63. minutu zamenio Papis Sise. Ali, težište igre nije se pomerilo ni za centimetar – 32 odsto lopte u nogama, jedan šut Pereza u okvir gola za njegov treći pogodak u deset nastupa i tri važna boda za slavni klub sa severo-istoka Engleske.

A, Bornmut. Debitant u Premijer ligi ima samo jednu pobedu kod kuće ove sezone, nad Sanderlendom od 2:0 i seriju od jednog remija u prethodnih sedam mečeva, uz šest poraza.

Meč na "Din Kort" stadionu gledalo je 11.155 gledalaca, a tri boda sa ovog akustičnog zdanja odneli su, pored igrača Njukasla, i fudbaleri Aston Vile i Totenhema.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC