• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još pobeda do rekorda: Zvezda na "plus 22"!

Autor mondo.rs

Crveno-beli savladali Metalac (2:0) i prišli na trijumf od izjednačenja klupskog rekorda u broju uzastopnih pobeda. Strelci Matos i Vijeira. Povreda Lukovića.

 Još pobeda do rekorda: Zvezda na "plus 22"! Izvor: MN PRESS

Plan Miodraga Božovića se ostvaruje.

Najavio je trener Zvezde da će njegov tim do decembra pobeđivati i da neće izgubiti nijednu utakmicu, a za sada crveno-beli to i čine. U subotu uveče, pred 8.252 gledaoca:

Crvena zvezda - Metalac 2:0 (1:0)

Ostvarivši 14. trijumf u nizu, a 15. prvenstveni ove sezone, Božovićev tim odmakao je 16 bodova prvom pratiocu - Borcu iz Čačka. Bar do nedelje uveče, crveno-beli imaće velika 22 poena prednosti u odnosu na Partizan, koji će u nedelju gostovati Jagodini (17.00 časova, TV Arena sport).

Nadomak izjednačenja klupskog rekorda, Zvezdu su u nedelju doveli Bruno Matos (debitantskim golom u crveno-belom) i Ugo Vijeira.

Brazilac je zatresao mrežu Milanovčana u finišu prvog poluvremena, na asistenciju Marka Grujića i produžio još jedan pomena vredan niz crveno-belih: Zaključno sa večerašnjom utakmicom, Zvezda je postigla bar po gol u deset uzastopniih prvih poluvremena.

Udarcem Matosa, strpljiva Zvezda "otključala" je disciplinovanu odbranu gostiju, koja je kapitulirala i 15 minuta pre kraja.

Iskoristivši veliku grešku veziste Metalca Nemanje Mladenovića i njegovo loše dodavanje ka svom golmanu, Ugo Vijeira uzeo je loptu, obišao Belića, pa čak i oklevao pre nego što je probacio preko crte. Pobednik je u tom momentu definitivno odlučen.

Iako je Zvezda mogla da postigne još golova, Milanovčani su ipak pokazali disciplinu na svojoj polovini. Međutim, na drugoj strani nisu pružili praktično ništa, jer nijednom nisu ozbiljno zapretili prisebnom Damiru Kahrimanu, koji je nekoliko puta istrčavao daleko od gola i prekidao im kontre izbacivanjem lopte u aut.

Prijatno veče navijača Zvezde donekle je pokvarila samo povreda kapitena Aleksandra Lukovića, koji je napustio igru sredinom prvog poluvremena, držeći se za desnu nogu. Miodrag Božović otkrio je posle utakmice da se iskusni defanzivac požalio na bol u primicaču.

Do zimske pauze, Zvezdu očekuju mečevi protiv Radničkog u Nišu, Voždovca kod kuće, Čukaričkog u gostima, Radnika kod kuće i Javora u Ivanjici, 16. decembra. Na drugoj strani, Metalac posle uzastopnih duela sa "večitima" zauzima 12. poziciju, a u sledećem kolu će ugostiti Jagodinu.

ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković (od 34' Jovanović), Ibanjez - Donald, Grujić - Matos (od 67' Plavšić), Katai, Srnić - Vijeira (od 79' Sikimić)

METALAC: Belić - Nikodijević, Otašević, Simov, Rnić - Brkić, Panić - Mladenović (od 79' Basrak), Dimitrijević (od 66' Stanojević), Merdović - Đenić.

Iz minuta u minut:

KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE 2:0!

87' Plavšić je željan fudbala. Sada je proigrao Kataija na levoj strani, a Katai potom pokušao da proigra Sikimića u petercu. Poslao je loptu oštro i previše brzo za najisturenijeg saigrača. Miran kraj utakmice.

- Pogledajte gol Vijeire za 2:0.

...
Izvor: YouTube

81' Sikimić pokušava odmah ostavi utisak. Na asistenciju Kataija šutirao je snažno sa desne strane i poslao loptu u noge Belića. Odmah potom, izmena u Metalcu. Na terenu je jedan od najiskusnijih igrača, Goran Luković.

77' Izmena  odmah posle gola. Miodrag Božović zamenio je strelca drugog gola Predragom Sikimićem.

75' ZVEZDA VODI 2:0! Ugo Vijeira!

Veliki kiks veziste Metalca Mladenovića, koji je asistirao Portugalcu, pogrešno vrativši loptu golmanu sa aut linije. Čim je napravio grešku, uhvatio se za glavu, a Vijeira je obišao Belića i zatresao mrežu kao na treningu.

73' Aplauzi "Marakane" za Vijeiru. Portugalac je prihvatio loptu glavom, okrenut leđima golu, pa sa desetak metara pokušao "makazicama". Belić je bio siguran. Nedugo potom, napadač Zvezde pokušao je i da iz prve zatrese mrežu, ali je bio izblokiran. Loptu mu je poslao Srđan Plavšić.

69' Zuji lopta kroz kazneni prostor Metalca, ali nema drugog gola. Katai je oštro centrirao sa leve strane, a Vijeira nije stigao na vreme da iskoristi to dodavanje.

67' Druga izmena u Zvezdi. Igru je napustio Matos, uz aplauze, a umesto njega ušao je Srđan Plavšić.

65' Zvezda opet konkretna. Mladi štoper Vukašin Jovanović ponovo se našao pred golom protivnika, ali nije zatresao mrežu kao protiv OFK Beograda. Nedugo potom, prva izmena u Metalcu. Izlazi Nikola Dimitrijević, ulazi Igor Stanojević.

- Pogledajte kako se povredio Aleksandar Luković sredinom prvog poluvremena.

...
Izvor: YouTube

64' Umalo velika prilika za Metalac. Merdović se "izvukao" po levoj strani, centrirao pred gol domaćina, ali je igra brzo prekinuta zbog ofsajda ofanzivnog veziste gostiju.

62' Veliki promašaj Matosa! Petković je centrirao sa desne strane, golman Belić nije izbacio loptu u skok duelu sa Vijeirom, a Brazilac potom natrčao na loptu i promašio nebranjeni gol. Defanzivci Metalca opkolili su sudiju i insistirali da je bio faul napadača. Jednom od njih pokazan je i žuti karton.

60' Metalac na momente kreće konkretnije ka polovini Zvezde, što otvara domaćinu prostor za kontre. Posle jedne takve akcije, Matos je proigrao Vijeiru, a on Grujića, koji je slabo šutirao. Belić je lako uhvatio loptu.

57' Kombinacija Kataija i Petkovića na desnoj strani, posle koje desni bek šalje loptu ka beloj tački pred golom Metalca, ali tamo nije bilo njegovih saigrača. Naprotiv, Vijeira i Matos su uveliko bili u petercu.

54' Metalac sada preti udarcem Panića sa daljine, ali Kahriman nije morao da reaguje. Defanzivni vezista Milanovčana igra sa čalmom na glavi zbog žestokog sudara sa saigračem u prvom poluvremenu.

51' Aleksandar Katai krenuo je sam ka golu Metalca, ali je sudija Anđelković prekinuo igru zbog ofsajda, na signalizaciju pomoćnika. Sumnjiva situacija, jer je utisak da je ofanzivac Zvezde bio u liniji sa štoperom gostiju u trenutku dodavanja. Ipak, potrebno je pogledati snimak nekoliko puta za preciznu ocenu.

47' Neprijatnost za Zvezdu, umalo šansa za Metalac. Lopta je sa leve strane centaršutom letela ka sredini šesnaesterca domaćina, gde su bila dvojica igrača gostiju, ali ih je i premašila.

- POLUVREME

- Asistent za Matosov gol je Marko Grujić. Lopta je na putu sa desne strane terena zakačila i štopera Metalca Otaševića, ali joj on nije promenio putanju. Završila je kod nogu Brazilca, pa u mreži. Pogledajte pogodak:

47' Posle dva minuta nadoknade i jednog pokušaja Milanovčana sa velike udaljenosti, sudija Anđelković odsvirao je kraj prvog dela i poslao igrače u svlačionicu. U poslednjim trenucima, Matos je mogao da bude i asistent, ali njegova akcija sa Vijeirom nije bila uspešna.

45' 1:0 ZA ZVEZDU! BRUNO MATOS!

Brazilac je prihvatio loptu koja je došla sa desne strane i sa nekoliko metara od gola, posle brze akcije, zatresao mrežu Milanovčana. Zanimljivo je da je ovo DESETO uzastopno prvo poluvremene u kojem je Zvezda postigla bar jedan gol.

42' Treći korner za Zvezdu u finišu prvog poluvremena, posle kojeg Metalac opet kreće u kontru "4 na 5" i još jednom ne uspeva da stvori šansu. Vanić se okreće ka klupi i objašnjava rezervistima šta bi trebalo da urade.

38' Žestok sudar fudbalera Metalca na sredini terena, ali nastavlju meč "11 na 11". Nedugo potom, Merdović je u duelu sa Petkovićem izborio prvi korner za Milanovčane. Kahriman je izboksovao loptu posle centaršuta sa leve strane.

- Stadionom se ori pesma "Tako je dobro videti te opet". Verovatna aluzija navijača na nedavne tuče Delija i Bad Blue Boysa u Atini, posle kojih su društvene mreže preplavili snimci teško povređenih pristalica zagrebačkog kluba.

35' Zvezda ostaje bez kapitena. Aleksandar Luković izlazi sa terena zbog povrede, a sudeći prema TV snimku, utisak je da trpo bol u desnoj preponi. Umesto njega u igri je Vukašin Jovanović.

33' Greška Uga Vijeire. Aktivirao se iz ofsajda i krenuo sam ka golu Metalca, pa je igra prekinuta. Da je prepustio loptu Matosu, koji nije krenuo iz nedozvoljene pozicije, Brazilac bi imao brisan prostor za šansu bolju od penala.

- Crveno-beli su sve konkretniji.

31' Uzbuđenja na obe strane! Donald je pokušao da proigra Vijeiru u sredini kaznenog prostora, ali su  tamo na vreme intervenisali defanzivci Metalca i poslali loptu ka Đeniću. Istrčao bi napadač gostiju sam pred Damira Kahrimana, ali je golman Zvezde na vreme reagovao, istrčao daleko od gola i ispucao loptu u aut.

29' Ponovo Srnić proigrava Kataija u šesnestastercu, ali je "desetka" Zvezde regovala ležerno i brzo izgubila loptu. Ovaj minut ostaće zabeležen i zbog prvog žutog kartona, pokazanog Savu Pavićeviću zbog faula na napadaču Metalca Dejanu Đeniću daleko od gola. Imao je šta da kaže štoper Zvezde arbitru zbog ove odluke.

27' Prizvali smo uzbuđenje! Katai je sa desne strane uputio nešto između šuta i centaršuta ka golu Metalca, a golman Belić intervenisao je i izbio loptu. Metalac je pokušao da "izvuče" brzi kontranapad, ali je on nedugo potom i završen.

- Dok nema uzbuđenja na terenu, možda je zanimljivo podsetiti na izjavu trenera Zvezde Miodraga Božovića, koji je predložio Nenada Vanića, šefa struke Metalca, za svog naslednika. Vanić je igrao za Zvezdu od 1995. do 1997, a karijeru je počeo u Prištini.

Igrao je i za brojne srpske klubove (Mladost Lučani, BASK, Vojvodina, Borac, Obilić, Bežanija), a u inostranstvu je nastupao za Albasete, Lokeren, Gent, Tjanđin Tedu... Trener je od 2011, a pre Metalca vodio je Radnički iz Nove Pazove, Slogu iz Petrovca na Mlavi, Donji Srem i Bežaniju.

Goran Đorović i Nenad Vanić (Zvezda) oko Ivana Tomića na derbiju
Izvor: MN PRESS

16' Najbolji igrač crveno-belih Aleksandar Katai još nema veliki udeo u utakmici. Lopta je uglavnom kod nogu crveno-belih, ali za sada daleko od gola Metalca, koji igra sa jednim isturenim napadačem i mobilnim veznim redom.

13' Nema konkretnih prilika. Zvezda je u nekoliko navrata "napala" dugim dodavanjima štopere gostiju, ali za sada nisu pronašli "rupu" u zidu pred Nemanjom Belićem.

7' Prva šansa za Zvezdu. Petković je dodao loptu ka Srniću, koji je protrčao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i poslao loptu u sredinu, gde je jedan od defanzivaca gostiju (Simov) skrenuo ga golu, ali je golman Belić izbio u korner.

5' Žestok sudar Damira Kahrimana i Aleksandra Lukovića. Uz pomoć lekara, kapiten Zvezde sa terena, ali se brzo i vraća, uz amin glavnog sudije Dejana Anđelkovića.

3' Zvezda ofanzivna od minuta, ali i gosti imaju napadačke ambicije. Štoper Metalca Vladimir Otašević presekao je "dubinsku" loptu upućenu ka Ugu Vijeiri, poslavši je u aut. Na drugoj strani, momci u plavim dresovima pokušavaju da organizuju brzi kontranapad, ali lopta ne dolazi do Dimitrijevića.

- skromna na poseta na stadionu Zvezde i u ovom kolu.

UTAKMICA JE POČELA!

Izvor: MN PRESS


Turbulentni dani na stadionu Rajko Mitić protekli su uz najmanje priče o onome što je takmičarski najvažnije, a to je definitivno večerašnja utakmica protiv Metalca.

Isključenja struje i današnje saopštenje oko slučaja "Potpis Predraga Rajkovića" skrajnuli su u drugi plan utakmicu lidera i ekipe Nenada Vanića, koja je protiv Partizana pokazala da ume sa favoritima.

Od 18.00 časova, uz direktan tekstualni prenos na MONDU i TV prenos na TV Arena Sport, u Ljutice Bogdana sastaju se

CRVENA ZVEZDA - METALAC

Već je poznat i sastav domaćina, koji nije pretrpeo velike promene. Bruno Matos ponovo je dobio šansu od prvog minuta.

ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković (od 36' Jovanović), Ibanjez - Grujić, Donald - Matos, Katai, Srnić - Vijeira.

Ostanite uz MONDO i pratite meč u tekstualnom prenosu.

17.55: Ostali smo vam dužni sastav gostiju. Dres Metalca nosiće: Belić, Rnić, Nikodijević, Otašević, Simov, Panić, Brkić, Dimitrijević (od 66' Stanojević), Mladenović, Merdović i Đenić.

17.34 Zvezda ovu utakmicu dočekuje kao ubedljivi lider Superlige, jer ima 13 bodova prednosti u odnosu na Borac, uz utakmicu više, kao i 18 više od Čukaričkog, 19 od Partizana... Sa druge strane, Metalac je 12, a u dosadašnjih 16 mečeva sakupio je 18 bodova.

17.25 U prvom meču ove sezone, u Gornjem Milanovcu, večerašnji protivnici odigrali su nerešeno, bez golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC