• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drula o udarcu po džepu: Ne znam, nisam kažnjavan!

Autor mondo.rs

Trener Partizana kaže da u igračkoj karijeri nije kažnjavan, pa ne zna kako to deluje na ekipu, ali kaže da to mora da ostane interna stvar u Humskoj. Dao je neke veoma zanimljive odgovore, video pozitivne stvari na "San Mamesu".

 Jagodina Partizan Ljubinko Drulović o kaznama i povredama Izvor: MN PRESS

Na 19 bodova zaostatka u Superligi za Crvenom zvezdom, nadovezao se i poraz od 5:1 u Ligi Evrope, zbog čega su čelnici kluba odlučili da skinu po 30 odsto od plate fudbalerima.

Da ne zaboravimo i brojne i teške povrede u Humskoj, kao i odluku da se bugarski tandem Valeri Božinov-Ivan Bandalovski kazni oduzimanjem 50 odsto mesečnih primanja zbog nečuvenog "selfija" sa klupe u poslednjem superligaškom porazu u nizu, od Metalca, u Gornjem Milanovcu.

Nimalo prijatna situacija, ne samo za novog trenera šampiona Srbije Ljubinka Drulovića, već i za sve u klubu iz Humske, kao i navijače "Parnog valjka". Otuda, kao da se oseća doza zebnje u redovima Partizana pred meč sa Jagodinom, ekipom koja je letos pobeđena rezultatom 6:0 u Beogradu.

Uoči puta u Jagodinu, pored toga što je potvrdio da je Gregor Balažic doživeo jednu od najtežih povreda u sportu, Drulović je odgovorio i na pitanje o novčanim kaznama za igrače, koje je ne tako davno potpredsednik kluba Milorad Vučelić nazvao "autističnom družinom".

Da li ste u igračkoj karijeri bili kažnjavani i kako to utiče na igrače, glasilo je pitanje novinara koje je ciljalo sumnju u to da je "udarac po džepu" način da se izađe iz očigledne krize na svim nivoima u Humskoj.

"Iskreno, nisam", rekao je Drulović, ali shvativši kuda priča ide, potom je odbio da dalje razgovara na tu temu.

"Ali, to su unutrašnje stvari kluba, koje ja ne bih komentarisao, to bi trebalo da ostane unutar kluba, među nama. Videćemo šta će od svega toga biti, ali je važno da to ostane unutar kluba", rekao je.

Da li će Saša Ilić biti u protokolu?

"Moguće, moguće..."

Mogu li Ćirković i Fabrisio u tandemu da odgovore na iskušenja?

"Mogu i moraju. Bilo je dobrih, ali i loših detalja kada je Ćirković ušao u Bilbau".

Da li letošnja pobeda od 6:0 nad Jagodinom govori realno o razlici o kvalitetu?

"Svaka utakmica je priča za sebe, pa tako i ova naša sutrašnja. Nije bitno sa koliko golova pobeđujete, već da pobeđuje".

O nedostatku morala posle 5:1 na "San Mamesu"... Drulović kaže da je bilo pozitivnih signala u tom porazu.

"Mislim da su igrači pokazali napredak, znaju i znamo u kakvoj se situaciji nalazimo. Pokušaćemo da izađemo iz ovoga što je moguće brže, tako i radimo. Taj rezultat nije nikome prijatan, ali svesni smo da je bilo i pozitivnih stvari u Bilbau, da smo pokušali da igramo hrabro, a ja se nadam i da su mladi igrači izvukli pouke iz utakmice protiv jedne od najboljih španskih ekipa. To je veliko iskustvo za njih..."

Dodao je...

"A, mi smo imali individualnih grešaka koje su nas koštale tako visokog poraza, jer tim kakav je Atletik to ne prašta. Oni nisu napravili nijednu šansu do prvog gola, a onda smo primili dva iz individualnih grešaka. Mislim da smo, ipak, pokazali hrabrost i odlučnost. Kvalitet imamo, a verujem da će sutra na utakmici momci pokazati i karakter, jer ko igra u Partizanu mora da uzme i odgovornost. Nema bežanja".

"Mi u Srbiji moramo da preuzmemo inicijativu, tako da ćemo igrati napadački sa ciljem da postignemo gol. Igrači Partizana su svesni da moraju tako da igraju u Srbiji, a čeka nas sigurno motivisan protivnik koji će želeti da igra na kontranapade. Mi moramo da dominiramo, to se očekuje od nas".

Anketa

Da li Partizan treba da promeni grb?

  • Da, ovaj grb je zastareo i ta zemlja više ne postoji

    50.79% (32)

  • Ne, ovo je deo istorije i ne treba ništa menjati

    44.44% (28)

  • Ne znam

    4.76% (3)

Da li Partizan treba da promeni grb?

Rezultati

Da li će Partizan konačno uspeti da ne primi gol?

"Nadam se da će se to dogoditi sutra. Imamo defanzivnih problema i moraćemo da radimo na tome, jer Paritzan ne sme toliko golova da prima, to je moje i lično i profesionalno mišljenje. Imamo kvalitet da svakom protivniku damo gol, tako da ćemo obratiti pažnju na stvari koje nisu bile dobre, da pokušamo da ne primimo gol, iako ćemo igrati napadački i sigurno će biti prilika za protivnika. Ali, tada moramo da budemo kvalitetni 'iza' lopte".

"Verujem u karakter i kvalitet mojih igrača, da ćemo uspeti da obradujemo navijače Partizana", podvukao je i podsetio na probleme u odbrani.

"Ostojić je kažnjen, Balažic je, ispostavilo se, teško povređen i nećemo moći dugo da računamo na njega, tako da praktično imamo samo dvojicu štopera koji su spremni da igraju, to su Ćirković i Fabrisio. Nemamo pravu konkurenciju na toj poziciji trenutno, ali to je život i moramo da se snalazimo, a ja se nadam se da niko od njih neće povrediti".

Petrović? Brašanac?

"Nemanja bi uskoro trebalo da počne da trenira, a što se Darka tiče tek će se u sredu znati njegova, da kažem, klinička situacija. I on je dugo odsutan. Moraću da vidim s doktorom kakvo je njegovo zdravstveno stanje, nadam se da će i on uskoro početi da doprinosi, sada kada je ekipa malo i isceđena".

Oumaru je zamenjen u Bilbau. Da li će moći na teren u nedelju?

"Videćemo, u zavisnosti od treninga. Neke stvari su teško objašnjive, u svakoj utakmici ostanemo bez jednog ili dva važna igrača, pa tako i Oumaru koji je igrao jako dobro u prethodnom periodu, ali... U Španiji je pred kraj prvog poluvremena tražio izmenu, sačekali smo do poluvremena i zamenili ga, a dobro je što se ispostavilo da povreda nije tako ozbiljna kako se u prvi mah učinilo".

"On je igrač od kog se mnogo očekuje, međutim dolazi sada pauza za utakmice reprezentacija i videćemo da li će biti pozvan da igra za Kamerun, a mi ćemo učiniti sve da on ostane ovde i da ima adekvatan tretman".

Potom pauza i rastanak opet sa određenim brojem reprezenativaca. Problem?

"Nažalost", konstatuje.

"Većina njih su mladi reprezentativci, Šaponjić i Lukić, kao i Glavčić, koji je pozvan u omladinsku reprezentaciju. Imamo i povređene A reprezentativce, Živkovića i Brašanca, koji ne mogu da pomognu ni nacionalnom timu, ni klubu, i važno je da se oporave kako bi mogli da pomognu Partizanu i potom reprezentaciji", rekao je.

Ali...

"Verujem u zdrave momke da možemo da odigramo utakmicu u nedelju na način koji se od nas očekuje".

I na još jednoj stvari bazira optimizam u jeku jedne od najvećih rezultatskih kriza u novijoj istoriji kluba.

"Dobro je što neki mladi igrači dolaze do izražaja, što hoće da preuzmu odgovornost. Sviđa mi se kako je Lukić odigrao dobar deo drugog poluvremena, on sazreva u dobrog igrača. Jevtović se vraća u dobru formu. To su mladi, ali važni igrači za Partizan, tim pre što su neki povređeni trenutno", rekao je Drulović.

"To mi uliva optimizam".

Da li će Božinov i Šaponjić nekada zaigrati zajedno i može li se to?

"Ne znam... Trenutno nije situacija takva da bi njih dvojica mogli da igraju zajedno, ali zavisi i od momenta utakmice. Jedan od njih dvojice će početi, a to ću odlučiti u nedelju", rekao je Drulović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC