• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković povredio primicač, pauza ume da potraje...

Autor mondo.rs

Ne mora da znači da je to i slučaj kapitena Crvene zvezde, ali iskustvo nas uči da je povreda primicača odvajala fudbalere od terena i do šest nedelja. Uskoro pregledi.

 Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković povrijedio primicač, pauza šest do osam nedjelja Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković doživeo je novu povredu.

Ovog puta, prema rečima trenera Miodraga Božovića, "stradao" je takozvani "primicač". Bol u predelu prepona pojavio se kod Lukovića sredinom prvog poluvremena utakmice sa Metalcem, u kojoj je lider ostvario 14. uzastopnu, a 15. pobedu u 17 kola ove sezone – 2:0.

Luković je zamenjen, a Božović je posle novog trijumfa u nizu, s kojim će noćiti na 22 bodova prednosti u odnosu na Partizan, rekao:

"Ne znam još tačno sve detalje, primicač je u pitanju, ali ne možemo u ovom trenutku da znamo koliko je ozbiljno".

Inače, iskustvo nas uči da ova vrsta povrede ume da odvoji fudbalera od terena i do šest nedelja, ali to ne mora da bude i Lukovićev slučaj. Uostalom, više će biti poznato posle pregleda koji će uslediti.

Luković je prošle zime došao u Crvenu zvezdu kao slobodan igrač iz Zenita i odmah doživeo najtežu povredu u sportu, kidanje Ahilove tetive, zbog čega je operisan, a na teren se vratio tek 23. avgusta u utakmici sa Javorom (1:0), u kojoj je odigrao poslednji minut.

Posle nekoliko ulazaka u drugom poluvremenu, "Grof" Božović ga je 26. septembra uvrstio u startere za meč sa Novim Pazarom (2:0), koji je popularni "Lune" odigrao do poslednjeg minuta, a potom je igrao 90, 88, 90, 45 i 90 minuta, da bi danas doživeo neugodnu, bolnu i učestalu povredu kod fudbalera.

U pomenutom nizu utakmica, Luković nije igrao samo u pobedi nad Radom (0:3), a sada ga čeka nova pauza – videćemo koliko duga i naporna.

Zvezda narednog vikenda gostuje Radničkom u Nišu, gde dugo nije pobedila, potom do zimske pauze slede još mečevi sa Voždovcem, Čukaričkim u gostima, Radnikom i Javorom u gostima, uz duel osmine finala Kupa Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC