• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske: BiH je odlična, ali pobjeđujemo

“Za mene nije iznenađenje što je BiH na drugom mjestu, ispred Turske i Belgije”, rekao je španski selektor pred duel sa Ćirinim “zmajevima”.

 Del Boske: BiH je odlična, ali pobjeđujemo Izvor: MONDO

Selektor reprezentacije Španije Visente del Boske ima samo riječi hvale za reprezentaciju BiH pred meč ove dvije ekipe u srijedu u Zenici.

Del Boske je u utorak izjavio da je još nakon prvog kvalifikacionog meča primijetio da reprezentacija BiH ima dobre individualce i dobro složen tim.

“Za mene nije iznenađenje što je Bosna na drugom mjestu, ispred Turske i Belgije”, rekao je del Bosque.

On se nije želio baviti prognozama u kom sastavu će igrati BiH poručivši da ga ne zanima da li će selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević izvasti najjači ili kombinovani tim.

“Razmišljam o svojim igračima, o tome da ćemo igrati protiv odlične BiH”, rekao je del Boske, dodavši da nije siguran da li će zbog povrede igrati Fernando Tores.

Reprezentativci “crvene furije”Fernando Tores, Iker Kasiljas, Džerard Pike tako đe su pohvalili ekipu Miroslava Blaževića, al ii istakli da žele da završe kvalifikacije sa svih deset pobjeda.

"Želimo kvalifikacije završiti superiorno, bez ijednog poraza, i učinit ćemo sve da sutra pobijedimo BiH. Ovo je za nas najteži kvalifikacioni ispit jer BiH ima odlične igrače i nije slučajno izborila baraž. Sigurno je da će i domaća selekcija probati sve da nas pobijedi i što bolje se spremi za baraž. Dobro se sjećam utakmice protiv BiH u Zenici kada smo zbog jedne nesmotrenosti odbrane primili gol. I mada smo bili bolji, utakmica je završila neriješeno. Znam da je ovo mali stadion, na kojem publika stvara jak pritisak na protivnički tim, ali nadam se našoj pobjedi", rekao je golman madridskog Reala Iker Kasiljas.

Napadač Liverpul Fernando Tores rekao je da će konačnu odluku o tome da li će igrati u Zenici donijeti ljekari, i osvrnuo se na priče o mogućem prelasku Edina Džeke u Liverpul.

"To prvi put čujem, ali u svakom slučaju igrači tog kalibra su dobrodošli u Liverpul."

Pike je rekao da očekuje težak meč i da mu je žao što za Španiju neće igrati Ćavi i Pujol.

"BiH ima odlične napadače, igra ofanzivno i sigurno je da nas očekuje težak meč. Oba tima igraće rasterećeno, što je prilika za gladoce da uživaju u dobroj igri", izjavio je Pike.

Utakmica BiH – Španija igra se u srijedu na stadionu Bilino polje u 20 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC