• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pato u Liverpulu!

Autor mondo.rs

Predsednik Korintijansa otkrio je da je Klop ponudio 20 miliona evra za bivšeg asa Milana i da će on u januaru u Premijer ligu.

Fudbaler koji je tokom 2012. godine bio povređen hronično, punih 186 dana (mada ne u kontinuitetu) i zbog toga propustio 43 utakmice za Milan, sprema se za povratak na veliku scenu!

I to u dresu Liverpula!

Alešandre Pato, ako predsednik brazilskog Korintijansa, Roberto De Andrade, govori istinu, biće prvo pojačanje koje će na "Enfild" dovesti novi menadžer "redsa" Jirgen Klop. I to već u januaru, za obeštećenje od 20 miliona evra.

"Postignut je načelan dogovor sa Liverpulom i transfer će biti ozvaničen narednih nedelja. Pato već dugo ima želju da se vrati u Evropu. S druge strane, postoji još par detalja koje moramo da rešimo sa Liverpulom, ali će Klop dobiti svoje pojačanje i Pato će nastupati u Premijer ligi narednog proleća", rekao je De Andrade, a preneo italijanski portal "Tuttomercato".

Klop je još ranije tražio od čelnika Liverpula da mu dovedu Rubena Nevesa, tinejdž senzaciju iz Porta, što bi u kombinaciji sa zdravim Patom, trebalo da budu mega pojačanja za navalu "redsa" u kojoj dugo već nema teško povređenog Danijela Staridža, a u kojoj se i dalje nije ustalio novajlija Kristijan Benteke.

Ali...

Od kada je otišao iz Milana u januaru 2013. godine, Pato je igrajući za Korintijans i potom Sao Paulo, kao pozajmljen igrač, propustio jednu jedinu utakmicu zbog povrede, za dve pune godine. O njegovoj 2012. smo već pisali, a od dolaska među "rosonere" sa 18 godina (2008), do rastanka, ovaj vešti dribler propustio je 74 utakmice zbog raznih povreda, a to su skoro dve pune sezone!

Ukoliko je Liverpul zaista "maznuo" Pata, onda je dobio rat sa Mančester junajtedom, Totenhemom i Vest Hemom.

Svi ovi klubovi želeli su 26-godišnjeg napadača, koji je oteran sa "San Sira" u Brazil, pod tvrdnjom da mu je karijera propala i da jednostavno ne može da izađe iz povreda.

Pato je za Internasional debitovao sa 16 godina i za Milan je potpisao i pre nego što je smeo da ostvari transfer, odnosno pre punoletstva. Posle asistencije i osam golova za Internasional, u januaru 2008.

"Patak" je došao u Milan kao senzacija, ali u pauzama između raznih povreda stigao je da postigne 63 gola, uz 18 asistencija, na 150 nastupa.

Ali, ti nastupi i golovi bili su sve ređi od polovine 2011. i naročito tokom 2012. godine, pa je usledio rastanak. Milan je Pata platio 22, a prodao ga za 15 miliona evra, posle čega je povremeni reprezentativac Brazila za Korintijans dao 12 golova na 38 utakmica, a za rivalski Sao Paulo (kojem je bio pozajmljen duže od godinu dana) postigao je 23 gola na 67 mečeva, uz 12 asistencija.

Uz jednu sitnu povredu u međuvremenu, što je dokaz da možda nikada u Patu nije bio problem (već Milanu?) sasvim dovoljno razloga da Klop "iskešira" prvih 20 miliona od dolaska na Mersisajd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC