• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu bod u jagodinskom "trileru"!

Autor mondo.rs

"Ćurani" poveli golom Nikolića, isključen Grbić, a Popović duplirao prednost... Božinov dao nadu crno-belima, izjednačio Babović... Utakmica prekidana trčkaranjem psa lutalice, pa bakljadom Grobara!

  Partizanu bod u jagodinskom "trileru"! Izvor: MN PRESS

Jagodina je ispustila dva boda, Partizan osvojio jedan!

Remi na Gradskom stadionu - 2:2 (2:0) - mnogo više će crno-belima značiti u moralnom smislu, nego za popravljanje nezavidnog položaja na tabeli, mada su ovim rezultatom "preskočili" Javor i zahvaljujući boljoj gol-razlici izbili na peto mesto.

Zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom u odnosu na prethodno kolo je povećan i sada iznosi 21 bod.

"Ćurani" su i dalje bez pobede u Superligi pred svojim navijačima (0-5-4), a to dalje znači da su ostali u zoni ispadanja, gde se nalaze od početka sezone, dok je Rad prvi "iznad crte".

TABELA POSLE 17. KOLA

Crvena zvezda 47
Borac 31
Čukarički 29
Radnički Niš 28
Partizan 26
Javor 26
Mladost Lučani 23
Voždovac 22
Vojvodina 22
Radnik 20
Novi Pazar 20
Metalac 18
OFK Beograd 15
Rad 13
Jagodina 12
Spartak (-4) 8.

Prvo poluvreme zasluženo je pripalo Jagodini, golovima Uroša Nikolića u 11. i Mladena Popovića u 44. minutu, a Partizanovi problemi (umor od gostovanja u Bilbau i igranja u ritmu četvrtak-nedelja, brojne povrede i suspenzija Ostojića) dodatno su uvećani isključenjem Petra Grbića u 40. minutu.

Njegov prevremeni odlazak u svlačionicu, zbog udaranja laktom Zorana Kneževića - koji ga je zaustavio krajnje nesportski - učinio je Partizanov zadatak u drugom poluvremenu "nemogućom misijom".

Međutim, ulazak oporavljenog Saše Ilića - prvi njegov nastup još od utakmice protiv Rada (1:1) 23. septembra - imao je čarobno dejstvo na brojčano slabiji tim branioca titule.

Zaigrali su crno-beli daleko bolje, hrabrije i angažovanije nego dok je odnos snaga bio "11 na 11", a nagrada je stigla u vidu pogodaka Valerija Božinova u 74. i Stefana Babovića u 84. minutu.

U preostalih desetak minuta su obe ekipe imale po nekoliko stoprocentnih šansi za vođstvo i verovatnu pobedu, ali one nisu iskorišćene što zbog nespretnosti ili umora napadača, što usled nedostatka sreće...

Partizan je treći put na poslednja četiri gostovanja odigrao 2:2, kao protiv Mladosti u Lučanima i Radnika u Surdulici, uz prošlonedeljni poraz od Metalca u Gornjem Milanovcu (1:0).

Ako se gleda nešto duži period, počev od poraza u "večitom" derbiju 12. septembra, Partizan u Superligi ima samo dve pobede u 10 utakmica (2-5-3).

Sledi dvonedeljna pauza, a 21. i 22. novembra igraće: Radnički - Zvezda, Partizan - Novi Pazar, Čukarički - Borac, Javor - Vojvodina, Voždovac - OFK Beograd, Mladost - Spartak, Radnik - Rad i Metalac - Jagodina.

IZ MINUTA U MINUT

- Jagodini i Partizanu po poluvreme i po bod - 2:2 (2:0)!

90+5' Još jedan pokušaj Deletića za kraj, lopta ide pored gola...

90+4' Šansa za Jagodinu! Brza akcija po levom boku, centaršut po zemlji i udarac Jerkovića pored stative, iz veoma izgledne pozicije.

90+2' Šansa za Jagodinu! Još jedna kontra... Vukao je loptu Deletić, a Savković odlučio da šutira iskosa, umesto da proba da doda usamljenom Jerkoviću na suprotnoj strani. Kljajić brani...

90' Igraće se pet minuta nadoknade.

90' Šansa za Partizan! Prošao je Ninković po levoj strani, odložio loptu Božinovu, posle čijeg šuta je lopta išla gotovo paralelno sa gol linijom i završila u gol-autu!

89' Šansa za Jagodinu! "Rezervista" Goran Jerković izašao je sam pred Kljajića i raspalio preko gola.

86' Šansa za Partizan! Božinov je sa sedam-osam metara iskosa tukao pored stative. Timovi su u velikoj meri izgubili formaciju, trčeći gore-dole. Odjednom ima mnogo prostora pred oba gola i to rezultira brojnim prilikama...

85' Šanse za Jagodinu! Miloš Deletić dva puta je završio kontre "ćurana", prvi udarac mu je izblokiran - domaći su tražili penal zbog igranja rukom - a drugi pokušaj bio je više nego loš.

84' GOOOOOL - 2:2! Stefan Babović!

Saša Ilić majstorski je propustio pas Ninkovića, a Babović sa 17 metara "levicom" smestio loptu pod prečku.

Јагодина - Партизан 2:2 84' Стефан Бабовић

Posted by Супер Лига on недеља 8. новембар 2015.



80' Kakve šanse za Partizan! Prvo je Đorđe Nikolić sjajnom paradom "izvadio" šut Božinova iz levog ugla, da bi posle kornera Lazar Ćirković pogodio prečku, a Božinov iz drugog pokušaja (prvi je bio izblokiran) ležeći tukao tik pored stative.

79' Kao poslednji Drulovićev adut ulazi Ivan Šaponjić, dok je Gošić posle Popovića izveo i drugog strelca, Uroša Nikolića.

77' Dok Partizan bude "jurio" izjednačujući gol, Jagodina će imati prostora za kontre. Obećavajuća akcija domaćih završena je očajnim prijemom lopte Frensisa, posle dodavanja Savkovića.

74' GOOOOOL - 2:1! Valeri Božinov!

Ninković je izveo slobodan udarac sa leve strane, lopta je odskočila u kaznenom prostoru i na petercu došla do Božinova, koji je odlično reagovao i glavom je prosledio iza leđa Đorđa Nikolića.

Јагодина - Партизан 2:1 74' Валери Божинов

Posted by Супер Лига on недеља 8. новембар 2015.

69' Igrači Jagodine već u nekoliko navrata ostaju na zemlji, žaleći se na povrede. Strelac drugog gola Mladen Popović dobio je udarac u glavu i ležao sigurno jedan minut, pre nego što je igra prekinuta. Sudija Đokić procenio je da je Popović otezao vreme i dodelio mu žuti karton.

67' Drulović povlači Alena Stevanovića i ubacuje nekadašnjeg kapitena Nikolu Ninkovića.

62' Šansa za Partizan! Nije bila stopostotna, ali jeste najbolja na utakmici. Saša Ilić uposlio je Božinova, koji je morao da šutira previše iskosa, tako da je Đorđe Nikolić istrčao i grudima "školski" odbranio udarac Bugarina.

60' Ožegović je brzo zaslužio da bude opomenut žutim kartonom. Nagazio je na stopalo Sašu Ilića.

56' Frensis u situaciji "2 na 1" nije uspeo da doda loptu Savkoviću, koji bi na 16 metara ostao samo sa golmanom Kljajićem ispred sebe.

54' Dok Partizan nešto agilnijom igrom pokušava makar da smanji prednost Jagodine, celom dužinom terena protrčao je još jedan pas - ne onaj koji je prekinuo utakmicu u 15. minutu!

49' Umesto Kneževiča je ušao drugi "vezni" igrač, Miloš Ožegović.

47' Zoran Knežević, koji je u prvom poluvremenu isprovocirao isključenje Petra Grbića, stavljen je na nosila i odvezen sa terena vozilom medicinske službe. Trener Jagodine Miljojko Gošić rekao je reporteru TV Arena sport da se radi o "lakšem potresu mozga".

46' Veteran Saša Ilić ušao je u igru umesto 19-godišnjeg Saše Lukića.

- Završeno je prvo poluvreme, Jagodina je na pragu prve superligaške pobede na svom stadionu ove jeseni.

45+3' Ori se skandiranje "Uprava napolje!"

45' Utakmica je nakratko prekinuta bakljadom iznerviranih Grobara. Na terenu su se pojavili pripadnici Žandarmerije.

44' GOOOOOL - 2:0! Mladen Popović iskrao se pažnji odbrane i glavom sa pet-šest metara sproveo u mrežu centaršut sa levog boka.

Јагодина - Партизан 2:0 44' Младен Поповић

Posted by Супер Лига on недеља 8. новембар 2015.

43' Može da se diskutuje o ispravnosti odluke glavnog sudije, ali činjenica je da Partizan drugu prvenstvenu utakmicu zaredom ostaje brojčano slabiji već u prvom poluvremenu.

40' PARTIZAN SA IGRAČEM MANJE! Isključen je Petar Grbić zbog udaranja laktom... Zoran Knežević ga je sa leđa obrglio obema rukama i vukao ga, krilni igrač crno-belih je reagovao instinktivno, a sudija Nenad Đokić odmah izvukao crveni karton. Kneževiću je pokazan žuti.

Овако је Петар Грбић зарадио црвени картон!

Posted by Супер Лига on недеља 8. новембар 2015.



38' Partizan bezuspešno pokušava dugim loptama prema Božinovu. Jagodinci mnogo bolji i sigurniji sa loptom u nogama, lakše osvajaju teren.

35' Nova šansa za Jagodinu! Nikolić je izveo prekid sa desnog krila, a štoper Danijel Gašić uklizao i sa sedam-osam metara skrenuo loptu kraj stative.

34' Umalo 2:0! Mile Savković prihvatio je loptu upućenu iz zadnje linije i iskosa sa leve strane gađao suprotni ugao Kljajićevog gola. Vrlo blizu...

26' Dug napad domaćeg tima, u kojem odbrana Partizana nije uspevala da interveniše na pravi način, završen je "projektilom" Filipovića sa 25 metara, koji je otišao pola metra iznad prečke. Na drugoj strani šutirao je Stevanović, ali Đorđe Nikolić je ponovo rutinski intervenisao.

25' Posle vođstva Jagodine, igra se između dva šesnaesterca. Bez iole ozbiljnijih prilika.

Пас утрчао на терен и прекинуо дуел у Јагодини!

Posted by Супер Лига on недеља 8. новембар 2015.

15' Neverovatne scene na Gradskom stadionu. Utakmica je bila u prekidu čitava dva minuta, zbog psa koji je ušao u teren i trčkarao okolo-naokolo... Da nije sam otišao iza Partizanovog gola, prekid bi trajao i duže! 


11' GOOOOOL - 1:0! Strelac je Uroš Nikolić... Sjajna kontra "ćurana", mat u četiri poteza!

Frensis je pretrčao sa loptom oko 40 metara po desnom krilu, Mladen Popović grudima je sjajno primio dodavanje fudbalera iz Gane, a potom prosledio loptu Nikoliću, koji je na "drugoj" stativi bio brži od Ćirkovića.

Јагодина - Партизан 1:0 11' Урош Николић

Posted by Супер Лига on недеља 8. новембар 2015.



9' Kod Partizana je Grbić za sada najkonkretniji u fazi napada, izborio je i prvi korner. Babović je šutirao pravo u golmana Nikolića.

3' Dušan Martinović tukao je snažno sa više od 20 metara i njegova "žabica" zadala je probleme golmanu Partizana Kljajiću. Lopta mu se odbila od grudi, ali blizu, pa je iz drugog pokušaja uspešno intervenisao.

SASTAVI

JAGODINA: Đorđe Nikolić, Filipović, Miladinović, Gašić, Marić, Martinović, Savković, Knežević, Frensis, Uroš Nikolić, Popović.

Rezerve: Tatić, Deletić, Mihailović, Baošić, Ožegović, Jerković, Ivanović.

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Fabrisio, Bandalovski, Jevtović, Babović, Lukić, Grbić, Stevanović, Božinov.

Rezerve: Živković, Ilić, Ninković, Glavčić, Trujić, Golubović, Šaponjić.

Trener Ljubinko Drulović je u odnosu na meč protiv Metalca izvršio čak šest promena u startnoj postavi, što prinudnih, što svojom odlukom.

Nema suspendovanog Ostojića, povređenih Petrovića, Balažica i Oumarua, Šaponjić se preselio na klupu, a Subić čak nije zaslužio mesto u protokolu. U odbrambenoj liniji su čak trojica novih igrača - svi osim Vulićevića - pri čemu bi Bandalovski trebalo da igra levog beka.

Najbolji igrač Andrija Živković je povređen od ranije.

Jagodinci su u poslednja tri meča kod kuće osvojili po bod - Vojvodina 1:1, Voždovac 0:0, Radnik 1:1.

Letos su Partizan i Jagodina odmerili snage u okviru 2. kola (25. jula) i na stadionu u Humskoj bilo je 6:0 (Božinov 2, Šaponjić 2, Živković, Ninković).

TABELA: Crvena zvezda 47, Borac 31, Čukarički 29, Radnički Niš 28, Javor 26, Partizan (-1) 25, Mladost Lučani 23, Voždovac 22, Vojvodina 22, Radnik 20, Novi Pazar 20, Metalac 18, OFK Beograd 15, Rad 13, Jagodina (-1) 11, Spartak 8.

Napomena: Spartak je kažnjen oduzimanjem četiri boda zbog izvođenja rezervnog tima na meču protiv OFK Beograda. U toku je žalbeni postupak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC