• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćirini "zmajevi" žele trijumf za navijače

Reprezentavci BiH pokušaće u Zenici da prekinu pobjednički niz Španije, iako zbog kartona i povreda neće biti u najjačem sastavu.

 Ćirini "zmajevi" žele trijumf za navijače Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH pobjedom u Estoniji obezbijedila je plasman u baraž za odlazak na Svjetsko prventsvo u Južnj Africi, a šlag na tortu kvalifikacija biće meč posljednjeg kola Grupe 5 sa Španijom na Bilinom polju u Zenici.

Pred meč u srijedu (20 časova, prenos na BHT1) sa evropskim šampionima i trenuno drugom reprezentacijom na svijetu, selektor BiH ima problema sa sastavom pošto opasnost od žutih kartona i neigranje u baražu prijeti Berberoviću, Spahiću, Damjanoviću, Nadareviću, Jahiću, Muratoviću, Mravcu, Rahimiću i Misimoviću.

„Kada bih izveo formaciju koja bi u ovoj situaciji realno trebala igrati, ona se ne bi mogla suprotstaviti ovom velikom protivniku. Ali ja ne mogu tako. Ne mogu zbog onih koji su najvažniji, a to je publika koja će doći da vidi i pozdravi svoje pulene koji se žele suprotstaviti Španiji“, izjavio je Ćiro Blažević, a prenosi „Avaz“.

Blažević, svjestan da bi mu se rizik sa igranjem važnih igrača u rezultatski nebitnom meču mogao obiti o glavu, nakon nekoliko dana razmišljanja i kontradiktornih izjava o sastavu BiH protiv Španije, pronašao je „idealno rješenje“.

„Odlučio sam se odmoriti Hasagića jer bi zbog mokrog i teškog terena mogao obnoviti povredu. Braniće Nemanja Supić, a poštediću i Spahića, kako zbog kartona, tako i zbog povrede“, saopštio je Ćiro.

Iako je u proteklih nekoliko dana govorio da bi za protivnika u baražu htio Ukrajinu kako bi osvetio svoju Hrvatsku, selektor BiH je nakon razgovora sa Ivicom Osimom promijenio mišljenje i kao idealnog protivnika vidi Francusku kojima takođe želi da se osveti.

„ Osim je to tako ilustrativno objasnio i sada želim Francuku. Dajte nam Francuze, pa da zatvorim krug i osvetim im se za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine. Čuo sam da je francuski selektor Domenek rekao da ne bi volio nas u baražu i to je veliki kompliment“, dodao je Ćiro.

Reprezentativac BiH Sanel Jahić, jedan od onih koji „vise“ za prvi meč baraža poručio je da su igrači svjesni da moraju da budu pažljivi, ali i da će i pored toga učiniti sve da prekinu niz „crvene furije“ od 44 utakmice bez poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.


„Iskusni smo i znamo kako osdigrati ovakve utakmice. Idemo da pobijedimo, za sve naše navijače. Želimo trijumf kako bi nas još više poštovali“, istakao je štoper bh. selekcije.

Ni Španci neće biti kompletni u srijedu naveče u Zenici. Zbog povreda će pauzirati Ćavi i Pujol, a pod upitnikom je i nastup jednog od najboljih napadača na svijetu Fernanda Toresa.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA

BiH – Španija
Estonija – Belgija
Turska – Jermenija

TABELA GRUPE 5

1. Španija 9 9 0 0 (23:3) 27
2. BiH 9 6 1 2 (23:8) 19
3. Turska 9 3 3 3 (11:10) 12
4. Belgija 9 3 1 5 (13:18) 10
5. Estonija 9 1 2 6 (7:24) 5
6. Jermenija 9 1 1 7 (6:20) 4

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC