• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će gledati Poljake i Slovake?

Posljednji kvalifikacioni meč Grupe 3 između Poljske i Slovačke u srijedu biće odigran pred gotovo praznim tribinama u Hožovu.

 Ko će gledati Poljake i Slovake? Izvor: MONDO

Rat koji su poljski fudbalski navijači objavili Poljskom fudbalskom savezu i kampanja na internetu "Prazan stadion" urodili su plodom, pa će kvalifikaciona utakmica na stadionu koji prima 50.000 gledalaca podsjećati prije na trening.

Slovački fudbalski savez dobio je 4.000 ulaznica, ali do utorka je prodano svega 700 a i uz VIP goste i fudbalske funkcionere u sektoru gostiju očekuje se najviše 2.000 Slovaka.

U samoj Poljskoj je prodato i podijeljeno svega 5.000 ulaznica, od toga je 1.100 samo rezervisano preko interneta, javljaju poljski mediji.

Poljskim navijačima dozlogrdila je korupcija u fudbalu zbog koje je u posljednje dve godine u zatvoru završilo 306 poljskih fudbalskih sudija, menadžera i funkcionera.

Takodje, i zbog sve gore igre reprezentacije prije nekoliko nedelja, navijači su putem interneta pokrenuli incijativu da se utakmice nacionalnog tima bojkotuju.

"Protest nije uperen protiv reprezentacije i fudbalera, već protiv toga šta naš fudbalski savez pravi od poljskog fudbala. Želimo pobjedu, u mislima ćemo biti sa igračima", saopštili su pred utakmicu sa Slovacima organizatori protesta "Prazan stadion".

U kampanju “Prazan stadion” uključilo se do danas na internetu čak 136.000 poljskih ljubitelja fudbala. Poljski fudbalski savez kampanju ignoriše, a njene incijatore označio je za huligane i teroriste.

Predsjednik saveza Gžegož Lato apelovao je na Poljake da ipak u Hožovu ispune tribine. "Pravi navijač je onaj ko dolazi kada momcima ide loše. Kakva mi je to pa umjetnost biti sa reprezentacijom samo kada pobjeđuje", rekao je Lato.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC