• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lane: Samo ne Holandija i Argentina

Milan Jovanović uživa i iščekuje žrijeb grupa za SP. Dotle planira da sanira povredu koljena i pronađe novi klub.

 Lane: Samo ne Holandija i Argentina Izvor: MONDO

Fudbaler belgijskog Standarda je eksplodirao u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Kao kruna konstantno dobrih igara došli su i golovi u finišu utakmice sa Rumunijom, kada su "orlovi" obezbijedili plasman na Mondijal.

Lijepo je ovih dana biti Srbin... Naročito je lijepo biti reprezentativac Srbije. To ne krije ni napadač Standarda.

"Meni i ostalim saigračima prija euforija stvorena u narodu. Ne smijemo preći granicu pristojnosti, jer plasmanom na Svjetsko prvenstvo nismo završili posao", poručio je Jovanović u razgovoru za Tanjug.

"Ova generacija neće ponoviti grešku iz Njemačke 2006. i Holandije i Belgije 2000. godine. U to smo svi uvjereni".

U iščekivanju žrijeba grupa za Mondijal, koji će 5. decembra održati u Durbanu, Jovanović ističe da reprezentativci između sebe u šali komentarišu da bi željeli da izbjegnu samo Holandiju i Argentinu u grupi.

"Sjećamo se ubjedljivih poraza od Holandije na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Argentine u Gelzenkirhenu na Svjetskom prvenstvu, ali i da njih izvučemo ne možemo proći kao tada".

"Cijela reprezentacija živi za Svjetsko prvenstvo. Smatram da imamo potencijal, da možemo da se sa svim selekcijama ravnopravno uhvatimo ukoštac".

Pred Jovanovićem su dve velike obaveze do juna naredne godine - da izabere novi klub i da sanira povređeno koljeno.

"Imam dovoljno vremena da obavim oba posla. Sa izborom kluba ne žurim iako ima nestrpljivih da me vide što prije u svojim redovima, a za povredu će se postarati dr Nebojša Popović, bivši proslavljeni rukometaš Jugoslavije".

Selektor Radomir Antić je bio oduševljen igrom Jovanovića protiv Rumunije i više puta je novinarima rekao da srpskog napadača čeka crveni tepih u Valensiji ili Madridu (Atletiko), aludirajući na zainteresovanost dva španska kluba.

"Moram da budem korektan prema sadašnjem klubu i oprezan u izboru nove sredine. Nisam zabrinut zbog toga i to mi ne smeta da sa ponosom nosim dres reprezentacije Srbije", završio je Milan Jovanović.

Klemente: Jovanović je dobra investicija

A u Španiji mu već spremaju crveni tepih.

Oglasio se i bivši selektor Srbije, Havijer Klemente, trenutno trener Mursije. Imao je mnogo riječi hvale za Milana Jovanovića, koga je i doveo u reprezentaciju i pružio mu priliku da debituje protiv Finske, 2007.

"Znam da se za Jovanovića interesuje više španskih klubova. On ima mjesta u našem fudbalu", izjavio je Klemente za "Superdeporte".

"Odavno nisam vidio tako brzog igrača. Ako Valensija hoće da ga uzme, siguran sam da će joj to biti dobra investicija", nastavio je 59-godišnji stručnjak.

(Tanjug, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC