• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske: Potreban mi je Dijego Kosta za EURO

Autor mondo.rs

Selektor Španije nagovestio da napadač Čelsija, uprkos lošim igrama, putuje u Francusku narednog leta.

  Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da će Dijego Kosta imati važnu ulogu u državnom timu, uprkos lošoj formi napadača u Čelsiju.

Kosta je prošle godine izabrao da igra za reprezentaciju Španije, a ne za Brazil i očekivalo se da će pružiti igre kakve je pružao u Atletiko Madridu i u prvoj sezoni u Engleskoj.

On je, međutim, za Španiju do sada postigao samo jedan gol u devet utakmica i to protiv Luksemburga (4:0), a slično igra ove sezone i za Čelsi, za koji je u 15 mečeva postigao tri gola.

Del Boske je u izjavi za britanski Gardijan rekao da Kosta dobro radi i da je koristan ekipi i odbacio je tvrdnje da njegov stil ne odgovara igri španske reprezentacije.

 On je nagovesto da će Kosta biti jedan od trojice napadača koje će povesti na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, na kome će Španija pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu.

"Naša sredina terena je dobra na lopti, pa nam trebaju napadači koji će napraviti prostor, koji mogu dobro da se kreću, napadaju odbranu a to Dijego radi. Kako nam on može škoditi? Treba nam. Do sada s njim nismo imali mnogo sreće, ali nije tačno da ne odgovara našem stilu", rekao je Del Boske.

"Sada možemo da biramo između Dijega, Alvara Morate i Paka Alkasera. U principu, to su trojica napadača na koje u budućnosti računamo", dodao je on.

Španija će u petak u Alikanteu igrati prijateljsku utakmicu protiv Engleske, a četiri dana kasnije u Briselu protiv Belgije.

Del Boske je pozvao Kostu u tim za te utakmice, ali ga je prošlog meseca izostavio iz ekipe za mečeve protiv Liksemburga i Ukrajine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC