• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Del Boske: Engleski stil fudbala više ne postoji!

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije kritičan prema Englezima, tvrdi da su stranci u Premijer ligi uništili onaj klasičan engleski stil fudbala.

Duge lopte, snažna, muška igra sa malo dodira lopte.

To je krasilo ostrvski stil fudbala, ali se u prethodnih nekoliko sezona potpuno transformisao, pa je teško više govoriti o tradicionalnom stilu igre, kada nema onih koji su postavili te temelje kroz rad u mlađim selekcijama. Engleskih fudbalera, naravno.

To je primetio i selektor reprezentacije Španije Visente del Boske koji kaže da je takva podela stilova igre otišla u istoriju.

"Nema više onog 'engleskog fudbala'. Mislim da ne postoji. Nema više autentičan stil", počeo je priču za britanski Gardijan selektor Španije.

"Zbog mešanja različitih stilova fudbala, zbog dolaska igrača sa različitih krajeva sveta nemoguće je održati stil 'ostrvskog fudbala'. Nemoguće", aludirao je na preveliki broj stranih fudbalera u engleskim klubovima Del Boske.

"Izgubio se taj jedinstveni stil, tako da mislim da sada i ne postoje neke velike razike od zemlje do zemlje. Možda nešto nisam uzeo u obzir, ali i reprezentacija Engleske izgleda kao i sve druge reprezentacije na kontinentu", rekao je za kraj.

Del Boske će se posle EURO2016 povući sa kormila reprezentacije, a nije jedini koji je uputio, mada između redova, kritike Premijer ligi zbog premalo domaćih igrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC