• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je lopta koju neće pipnuti "orlovi" (FOTO)

Autor mondo.rs

Legenda svetskog fudbala Zinedin Zidan predstavio adidas loptu kojom će igrati reprezentacije-učesnice Evropskog prvenstva u Francuskoj.


Jedan od najpoznatijih francuskih fudbalera svih vremena, Zinedin Zidan, otkrio je na svojoj Instagram stranici Bo Žu (Beau Jeau), zvaničnu loptu grupne faze takmičenja UEFA EURO2016TM.

Bo Žu (u prevodu na srpski jezik - "lepa igra"), simboliše Francusku, domaćinom prvenstva. Površinu lopte prekrivaju nijanse plave, bele i crvene u znaku francuskog trikolora, dok srebrni tonovi predstavljaju UEFA EURO trofej. Slova E - U - R - O i brojevi 2 - 0 - 1 - 6 takođe se jasno vide kroz dizajnirani zaštitni sloj lopte.

Tokom 18 meseci rada, adidas je pokušao da unapredi loptu, bazirajući se na Brazuki (kojom je igrano Svetsko prvenstvo u Brazilu),  inače najviše testiranoj lopti do sada.

I kod Bo Žu lopte primetan je Brazuka inovativni i naširoko hvaljeni oblik umetaka, a pritom je unapređena sama površina lopte i zaštitni sloj koji pruža bolje hvatanje i vidljivost u letu.

Bo Žu lopta biće zvanično predata svim takmičarskim federacijama do kraja novembra 2015. godine kako bi igrači imali šest meseci da treniraju i igraju loptom pre starta turnira u junu 2016. godine.

Mnogi fudbaleri su već testirali ovaj fudbal i evo njihovih utisaka

Geret Bejl, reprezentativac Velsa: "Već sam imao priliku da testiram Bo Žu loptu kroz šuteve iz daljine, pasove i brzo vođenje lopte. Pokazala se fantastično. Jedva čekam da počne turnir".

Iker Kasiljas, španski golman: "Loptu Bo Žu smo već koristili u intenzivnim segmentima treninga. Kao golmanu izuzetno mi je bitno da vežbam izvođenje gol-auta, zaustavljanje šuteva, boksovanje, hvatanje i bacanje sa bilo kojom novom loptom. Bo Žu će biti sjajna na EURO 2016".

Bo Žu lopta će od 13. novembra moći da se kupi u svim adidas maloprodajnim objektima i specijalizovanim prodavnicama širom sveta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC