• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže se: Milovanović, Čaušić, Pešić, Milunović!

Autor mondo.rs

Italija baš retko gubi! Osim od Srbije... "Azuri" u Novi Sad stižu sa tri pobede bez primljenog gola u kvalifikacijama za EURO, ali ako su od nekoga "znali" da izgube u novijoj istoriji, to je Srbija.

Srbija 3-0-0, 12:0.

Italija 3-0-0, 5:0.

To je skor dve prvoplasirane ekipe u Grupi 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2017. godine.

U Novom Sadu, u petak od 18.30, sastaće se dve neporažene ekipe, čiji golmani u 270 i "kusur" minuta nisu kapitulirali. Ko će biti bolji? Videćemo, ali ako se osvrnemo iza sebe, lako ćemo zaključtii da naši naredni rivali "azuri", ne gube često, osim kad se sastaju sa Srbijom.

"Orlići", koje sa klupe sada predvodi Tomislav Sivić, često su u novijoj istoriji pobeđivali Italijane i, uz Belgiju, jedina su reprezentacija koja im je nanela poraz u kvalifikacijama još od 2012. godine.

"Uradili smo dobru analizu načina igre italijanske reprezentacije i sada je sve na momcima. U ekipi vlada dobro raspoloženje, igrači su motivisani i zdravi da protiv Italije potvrde ono što su učinili protiv Litvanije i Andore", rekao je Sivić za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Grupa 2

13. novembar: Srbija - Italija, Litvanija - R. Irska.

17. novembar: Slovenija - Srbija, Italija - Litvanija.

1. Srbija 3-0-0 (12:0) 9

2. Slovenija 3-0-2 (12:4) 9

3. R. Irska 3-0-1 (6:1) 9

4. Italija 3-0-0 (5:0) 9

5. Andora 1-0-5 (1:17) 3

6. Litvanija 0-0-5 (0:14) 0.

Srpski selektor istakao je da on i njegovi saradnici imaju jasnu viziju kako bi ekipa trebalo da se suprostavi Italijanima na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

"Radili smo na taktičkim detaljima, koji su bili inspirisani načinom igre Italije. Fudbalere smo do detalja upoznali sa onim što ih sutra čeka na Karađorđu. Spremno dočekujemo Italiju. Jedino je neizvesno učešće Miloša Pantovića, koji vuče povredu. Naš medicinski tim, međutim, radi na njegovom oporavku, pa se nadamo da će i on biti u kombinaciji", rekao je Sivić.

Direktan plasman na šampionat izboriće pobednici grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih devet grupa igrati baraž za još dva mesta na prvenstvu.

SVI DUELI SRBIJE I ITALIJE (3-1-1)

Evropsko prvenstvo 2007. u Holandiji (Nejmegen)

Srbija – Italija 1:0 (0:0)
/Milovanović 63/

SRBIJA: Kahriman – Rukavina, Ivanović, D. Tošić, Kolarov – Smiljanić, Babović (Drinčić), Janković, Krasić (Z. Tošić), Milovanović – Mrđa (Rakić).

Za Italijane su igrali, između ostalog, Kjelini, Akvilani, Pele, Mantovano, Montolivo, Pacini, Rosina, Rosi...

Tabela: Srbija 6, Engleska 5, Italija 4, Češka 1. "Orlići" otišli u polufinale i potom finale u kom su izgubili od Holandije.

Evropsko prvenstvo 2009. u Švedskoj (Helsinborg)

Srbija – Italija 0:0

SRBIJA: Brkić – Tomović, Pejčinović, Vuković, Petković – Fejsa, Smiljanić, Matić (N. Tomić), Kačar, Z. Tošić – Suljemani.

Za Italijane su igrali Baloteli, Krišito, Đovinko, Markizio, Mota, De Ćelje, Konsilji, Andreoli, Akvafreska, Abate...

Tabela: Italija 7, Švedska 6, Srbija 2, Belorusija 1... "Orlići" ispali u prvoj fazi sa dve nerešene i porazom od Švedske.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. u Izraelu

Srbija – Italija 1:0 (0:0)
/Čaušić 60/

SRBIJA: Dmitrović – Petković, Spajić, Nastasić, Petrović – Brašanac, Čaušić – Jojić, Đuričić, Marković – Mitrović.

Za Italijane su igrali Bjanketi, Vivijani, Baseli, Molina, Roci, Batokio, Beloti... "Orlići" zabeležili važnu pobedu u borbi za drugo mesto sa Belgijom, koja je na kraju imala isto bodova ali lošiju gol razliku i odnos sa našim timom.

Italija – Srbija 3:2 (2:2)
/Beloti 23, pen 45+4, Berardi 75 – Pešić 8, 13/

SRBIJA: Dmitrović – Pantić, Ćosić, Veljković, Petrović – Čaušić, Kovačević (Čavrić), Brašanac (Milinković-Savić), Kostić, Đurđević (Živković), Pešić.

Za Italiju su ovog puta igrali i Sturaro, Berardi, Longo, Krisetig... "Orlići" su uprkos porazu u poslednjem kolu uspeli da pobede Severnu Irsku kao gosti 1:4 i zadrže drugo mesto iza Italije, a ispred Belgije, posle čega su u baražu senzacionalno eliminisali Španiju i otišli na EURO.

Prijateljska utakmica, mart 2015.

Italija – Srbija 0:1 (0:0)
/Milunović 60/

SRBIJA: Dmitrović – Stojković, Ćirković (Lazić), Kovačević, Petrović – Čaušić, Pantić, Jojić, Brašanac – Milunović, Pešić.

Za Italijane su igrali Romanjoli, Berardi, Baseli, Bardi, Trota... U sklopu priprema za EURO 2015, na kojem se "orlići" nisu lepo proveli, Italija je savladana u gostima golom Milunovića, a Berardi je dobio crveni karton.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC