• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Orlovi se smrzli u Litvaniji

Poraz "orlova" u Litvaniji 1:2 za kraj kvalifikacija. Poraz koji ne boli, ali koji upozorava.

  SP: Orlovi se smrzli u Litvaniji Izvor: MONDO

Litvanija je iskoristila loš, nakvašen teren u Kaunasu i dva penala koji je dosudio arbitar Anton Gedov da savlada učesnika predstojećeg Mundijala u Južnoj Africi.

Litvanija je povela u 20. minutu iz penala, strijelac je bio najbolji akter meča Kalonas. Izjednačio je Zoran Tošić u 60. minutu, a osam minuta kasnije Litvanci su ponovo sa "bijele tačke" savladali odličnog Vladimira Dišljenkovića. Strijelac je bio Stankevičijus.

To je drugi poraz srpskog tima u kvalifikacijama i opet 2:1. Francuzi su dobili Srbiju 2:1 i sada Litvanci identičnim rezultatom.

Selektor srpskog tima Radomir Antić bio je vidno nezadovoljan igrom svoje ekipe, koja je igrala bez Dejana Stankovića, Nemanje Vidića i Zdravka Kuzmanovića.

Prvo poluvrijeme Srbije bilo je zaborav. Da nije bilo odličnog Dišljenkovića, "orlovi" bi bili u debelom rezultatskom minusu, po ionako vrlo hladnom vremenu u Litvaniji.

Dišljenković je zamalo odbranio i penal Kalonasu, ali je lopta, natopljena vodom, ipak ušla u mrežu.

Ni početak drugog poluvremena nije donio bolju igru Srbije. Litvanci su se bolje snalazili po teškom terenu, a opet je Dišljenkvić u par navrata morao čudesno da interveniše.

U 60. minutu Srbija je izjednačila iz prve prave akcije. Tošić, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, gotovo je sve sam uradio. Izborio se za loptu na desnoj strani, povukao je napad, lopta je došla do Milana Jovanovića, koji je izbacio fudbalea Mančester junajteda, koji se sjajno snašao, prevario golmana i poslao loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije, Tošić je mogao da postigne još jedan gol. Bane Ivanović je odlično prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, zavrnuo kao Tošiću koji šutira iznad prečke.

U 68. minutu Litvanci su ponovo poveli i opet iz penala. Sudija Anton Gedov je dosudio više nego sporan jedanaesterac za domaćina. Aleksandar Luković, koji je samo koji minut ranije zamijenio Ivana Obradovića, skočio je za loptu, a ispod njega se podvukao Kalonas, koji je pao. Na opšte iznenađenje srpskih fudbalera, sudija je pokazao na penal. Precizan je bio Stankevičijus.

Tri minuta kasnije sreća za Litvance! Bane Ivanović je šutirao iskosa sa desne strane, lopta je prošla ispod čuvara mreže Litvanije i zadržala se na gol-liniji, odakle je izbacio neko iz odbrane domaćina.

Do kraja još nekoliko akcija srpskog tima, ali bez rezultata.

LITVANIJA: Karčemarskas - Dedura, Stankevič, Kijanskas, Panka, Mikulin, Kalonas, Šernas, Kivaskevičijus, Klimavičijus, Pilibaitis.

SRBIJA: Dišljenković - Ivanović, Obradović (od 60. minuta Luković), Dragutinović, Subotić - Kačar, Radosav Petrović, Krasić (od 46. minuta Tošić), Jovanović - Pantelić (od 75. minuta Ninković), Žigić.

žuti karton: Subotić, Obradović, Dragutinović (Srbija).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC