• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP: Silna Španija u Zenici

Reprezentacija aktuelnog prvaka Evrope Španije u Zenici je ostvarila i desetu pobjedu u isto toliko mečeva kvalifikacija za SP.

 SP: Silna Španija u Zenici Izvor: MONDO

Protiv ekipe Miroslava Ćire Blaževića slavili su 5:2. Španija je imala prednost 5:0, da bi u samom finišu Džeko i Misimović ublažili poraz. Poslije meča u reprezentaciji BIH su mahom isticali da je najbitnije da niko nije dobio žuti karton tako da će selektor Blažević u baražu moći računati na sve igrače.

U utakmici koja nije imala rezltatskog značaja Španija je pokazala zašto je trenutno među najkvalitetnijim reprezentacijama na svijetu.

Većinu svojih šansi su iskoristili i zasluženo slavili. Na drugoj strani BiH je u prvom poluvremenu imala par sjajnih šansi koje nisu iskoristili i kada su Španci postigli dva gola za samo minut vremena sve dileme oko pobjednika bile su riješene.

Ono što može da raduje navijače BiH je pogodak Edina Džeke, kome je to bio deveti u kvalifikacijama i na čelu liste strijelaca se izjednačio sa Runijem i Gekasom.

Na kraju je BIH kvalifikacije završila sa šest pobjeda remijem i tri poraza. Žrijeb za baraž za SP će biti održan u ponedjeljak u Cirihu.

Strijelci: 0:1 (13.) David Silva, 0:2 (14.) Pike, 0:3 (50.) Negredo, 0:4 (55.) Negredo, 0:5 (89.) Mata, 1:5 (90.) Džeko, 2:5 (90.) Misimović.

BIH: Supić, Spahić, Nadarević, Jahić, Muratović (od 69. Vladavić) , Salihović (od 73. Hrgović), Rahimić (od 46. Bajramović), Pjanić, Misimović, Ibišević, Džeko.

ŠPANIJA: Kasiljas, Pike (Ramos 76) Buskets, Iniesta (Sena 69) , Alvaro Negredo, Silva (Mata 81) Kapdevilja, Alonso, Iraola, Riera.

TABELA GRUPA 5:

1. Španija 30
2. BiH 19
3. Turska 15
4. Belgija 10
5. Estonija 5
6. Jermenija 4

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC