• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro: Trebao nam je ovaj šamar

Selektor BiH Miroslav Blažević razočaran porazom njegove ekipe od Španije 2:5 na Bilinom Polju. “Možda nam je trebao ovaj šamar”, istakao Ćiro.

 Ćiro: Trebao nam je ovaj šamar Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH u srijedu je poražena od Španije u utakmici posljednjeg kola Grupe 5 kvalifikacija, a selektor Blažević debakl (2:5) u Zenici vidi kao upozorenje pred mečeva baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

“Dugo sam u fudbalu i rijetko ko mi je dao pet komada, ali ovo nam je uistinu i dobra lekcija, možda nam je trebalo da dobijemo jedan šamar", izjavio je nakon utakmice Ćiro, prenosi Fena.

On je ponovio da se i poslije ovakvog poraza reprezentacija BiH može nositi sa svakom reprezentacijom na svijetu, dodavši da su jedan od uzroka poraza neiskorištene prilike na početku meča, a glavni problem prema njegovom mišljenju bila je sredina terena.

“Imao sam obavezu prema ovoj divnoj publici i zbog toga sam izveo najjači sastav. Pribojavao sam se kartona, ali hvala Bogu nismo ih dobili. Vidjelo se da protiv ovakve velesile, ponajbolje, ako ne i najbolje selekcije na svijetu ne može se igrati bez stalnog kontakta, pritiska na igraču, a mi to nismo radili. Probao sam sa četiri umjesto tri igrača u vezi ali nije išlo. Nismo imali koheziju u sredini i to je glavni razlog što nismo bili na nivou”, rekao je Blažević.

Nemanja Supić nije u srijedu briljirao, a s tim se složio I Blažević. “Krivac je za prva dva gola. Morao je bolje intervenisati ali nije imao svoj dan”

Ćiro će u petak otputovati u Cirih, gdje će u ponedjeljak biti obavljen žrijeb baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a selektor BiH po ko zna koji put promijenio je svoju listu želja protivnika u baražu.

“Mislim da sam sretan čovjek i zbog toga idem na žrijeb. Ivica Osim me je inficirao sa Francuskom ali sve što više razmišljam kažem samom sebi da bi bilo dobro da ne dobijemo njih ili Ruse. Možda bi nam najbolje pasala Grčka, pa čak i Portugal”, rekao je Ćiro I istakao da koga god dobije BiH neće biti autsajder.

“Ako je Srbija mogla ispred Francuske, zašto ne bi i mi. Pred ovakvom divnom publikom mi smo favoriti u svakoj utakmici”, dodao je Miroslav Ćiro Blažević.

Španski selektor Visente del Boske rekao je da je publika na Bilinom polju gledala spektakl, a ni nakon ubjdljivog trijumfa njegove ekipe nije promijenio mišljenje o “zmajevima”.

“ BiH je bila dostojan protivnik i zato je ova pobjeda slađa. BiH ima odlične pojedince i publiku i biće jako teško svakom njihovom protivniku u baražu. Bez obzira na našu visoku pobjedu, ostajem pri mišljenju da je BiH zasluženbo drugoplasirana reprezentacija u grupi”, rekao je Del Boske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC