• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludilo širom Amerike, Argentina ide!

Neće proći bez Argentine, neće proći bez Lea Mesija! A, za Dijega Maradonu ćemo još vidjeti...

 Ludilo širom Amerike, Argentina ide! Izvor: MONDO

Čini se nikad teže u istoriji, fudbalska reprezentacija Argentine domogla se završnice Svjetskog prvenstva, a ova fantastična generacija pod vođstvom selektora Maradone izbegla je u posljednjem kolu kvalifikacija da postane prva od 1970. koja se nije kvalifikovala.

"Gaučosi" su dobili triler na Estadio Centrariju u Montevideu protiv Urugvaja, golom Marija Bolatija u 84. minutu - 0:1 (0:0).

"Hvala igračima i navijačima, koji su prešli River Platu i došli da nas bodre. Uz njihovu podršku otišli smo na SP, iako mnogi nisu vjerovali u nas, a mene su tretirali kao đubre", rekao je Maradona, kojeg je u meču sa Peruom (2:1) u prošlom kolu spasio veteran Martin Palermo, a ovog puta zaboravljeni Mario Bolati, koji nije uspio u Portu, pa se vratio u Urakan.

Da su kojim slučajem poraženi, uz epilog ostalih mečeva u Južnoj Americi, Argentinci bi išli u baraž, u kojem bi se 14. i 18. novembra sreli sa Kostarikom. Ovako, taj dvomeč igraće Urugvaj, koji je ostao na petoj poziciji u južnoameričkoj grupi, najviše zahvaljujući tome što Ekvador nije iskoristio ukazanu priliku.

Ekvadorci su u isto vrijeme poraženi u Čileu sa 1:0, iako domaćinu taj meč nije ništa značio, a gostu bi donio baraž sa Kostarikom.

Umberto Suazo je presudio Ekvadoru u 51. minutu, desetim golom u kvalifikacijama i tako završio kvalifikacije kao najbolji strijelac kontinenta, ispred Brazilca Luisa Fabijana koji je ostao na devet golova u remiju Brazila sa Venecuelom (0:0).

Građani Kostarike ostali su šokirani kada je Džonatan Burštajn u petom minutu nadoknade vremena u Vašingtonu izjednačio na 2:2 i promovisao Honduras u direktnog učesnika SP, a Kostariku poslao u baraž!? U isto vrijeme, u Hondurasu je zabilježeno nekoliko srčanih udara...

Kostarika je golovima napadača Tventea Brajana Ruiza u 21. i 24. minutu bila nadomak Mondijala, ali su Amerikanci kao već pobjednici završne faze kvalifikacija Sjeverne i Centralne Amerike i Kariba, prvo smanjili prednost gostiju, a onda u nadoknadi rastužili jednu, a u delirijum poslali drugu državu.

Honduras je dobio u El Salvadoru sa 1:0 i zahvaljujući boljoj gol razlici pretekao Kostariku na tabeli.

Poslije završetka kvalifikacija na američkom kontinentu, poznato je 24 od 32 učesnika Mondijala, a poznati su i svi timovi koji će igrati baraž mečeve.

Pored domaćina Južne Afrike, učesnici SP su Slovačka, Švajcarska, Danska, Engleska, Nemačka, Italija, Holandija, Srbija i Španija iz Evrope, Australija, Japan, Severna Koreja, Južna Koreja iz Azije i Okeanije, Gana i Obala Slonovače iz Afrike, Brazil, Čile, Paragvaj i Argentina iz Južne Amerike, SAD, Meksiko i Honduras iz Severne i Srednje Amerike.

U ponedjeljak će biti izvučeni parovi baraža za evropske reprezentacije, koje su kvalifikacije završile na drugim pozicijama u grupi, a to su Portugal, Grčka, Slovenija, Ukrajina, BiH, Francuska, Irska i Rusija. Četiri pobjednika dvomeča 14. i 18. novembra će takođe u Južnu Afriku, kao i bolji iz duela Bahrein - Novi Zeland, odnosno Urugvaj - Kostarika.

REZULTATI 18. KOLA ZONE COMENBOL:

Peru - Bolivija 1:0 (0:0)
/Fano 54/

Brazil - Venecuela 0:0

Čile - Ekvador 1:0 (0:0)
/Suazo 51/

Paragvaj - Kolumbija 0:2 (0:0)
/Ramos 61, Rodalega 78/

Urugvaj - Argentina 0:1 (0:0)
/Bolati 84/

TABELA: BRAZIL 34, ČILE 33, PARAGVAJ 33, ARGENTINA 28, Urugvaj 24, Ekvador 23, Kolumbija 23, Venecuela 22, Bolivija 15, Peru 13.

REZULTATI 10. KOLA ZONE CONCACAF:

El Salvador - Honduras 0:1 (0:0)
/Pavon 64/

Trinidad i Tobago - Meksiko 2:2 (1:0)
/Baptiste pen 32, 61 - Eskueda 58, Salsido 66/

SAD - Kostarika 2:2 (0:2)
/Bredli 72, Bornštajn 90+5 - Ruiz 21, 24/

TABELA: SAD 20, MEKSIKO 19, HONDURAS 16, Kostarika 16, El Salvador 8, Trinidad i Tobago 8.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC