• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci poludjeli za fudbalom

Reprezentacija SAD će ponovo igrati na Mundijalu, a Amerikanci već kupili 100.000 ulaznica!

 Amerikanci poludjeli za fudbalom Izvor: MONDO

Amerikanci obično od sportova obožavaju svoju verziju ragbija, košarku, bejzbol i hokej na ledu. Ali, plasman američke reprezentacije na Svjtsko prvenstvo u Južnoj Africi još više je doprinipopularnosti fudbala.

Do prijkoju deceniju, evropski fudbal su pikali samo klinci po školama, ali je vremenom u taj sport ulagano, liga je postajala sve jača, mnogi američki fudbaleri odlazili su u evropske klubove, a velike evropske zvijezde (u novije vrijeme recimo Dejvid Bekam) išle su "preko bare"...

Fudbal je vrlo brzo postao jedan od najvažnijih sportova u SAD, a šesti uzastopni plasman reprezentacije SAD na Mundijal pokazao je i da Amerikanci umiju vatreno da navijaju baš kao i Evropljani ili Južnoamerikanci.

Iako je svijet odavno "poludio" za fudbalom, mnogi Amerikanci nisu mnogo marili za "bubamaru". Ali, u posljednje vrijeme sve se mijenja. Sada su neki od njih spremni da putuju čak 18 sati automobilom da gledaju svoju reprezentaciju.

"Ovo mi je bila prva utakmica koju sam gledao uživo. Vozio sam 18 sati od Springfilda do Vašingtona. Do sada nisam baš bio neki fudbalski tip. Odrastao sam u Teksasu, a potom sam se preselio u Kaliforniju, gdje me je jedan prijatelj upoznao sa Tjerijem Anrijem. Pokazao mi je neke njegove najbolje poteze u karijeri i od tada sam 'upecan'. Počeo sam da obožavam fudbal", izjavio je jedan Amerikanac po imenu Dejvid, koji sebe opisuje i kao zagriženog navijača Mančester junajteda.

Uspjesi američke reprezentacije "natjerali" su i navijače da se organizuju. Malo je poznato da u SAD postoje dve organizovane navijačke grupe - jedna je u Vašingtonu, a druga u Sijetlu. Ona iz američke prijestonice nosi naziv "Američki prestupnici"!

Ne treba sumnjati da će Amerikanci biti veoma bučni, ali i veoma brojni u Južnoj Africi. CNN je u četvrtak objavio informaciju da je u SAD prodano čak 100.000 ulaznica za mečeve na Mundijalu 2010. godine!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC