• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miloš Krasić nije bio dobar Zvezdi...

Miloš Krasić kao klinac bio na probi u Zvezdi, ali njegov talenat nisu prepoznali. Na Laneta gleda kao na brata.

 Miloš Krasić nije bio dobar Zvezdi... Izvor: MONDO

Miloš Krasić je fudbalsko ime oko kojeg će ove zime ili možda narednog ljeta lomiti koplja najbogatiji klubovi planete.

Plavokosi "Džekson" imao je samo 13,5 godina kada je napustio rodnu Kosovsku Mitrovicu,a put ga je najprije vodio u Crvenu zvezdu.

Ipak, crveno-bijeli tada nisu prepoznali njegov talenat. Kakva greška!

"Bio sam u Zvezdi na probi dve nedjelje. Trener je bio Toma Milićević, ali u tim danima nisam zadovoljio sve ukuse, a šest mjeseci kasnije završio sam u Vojvodini. Imao sam sreću, jer mi je brat Bojan (26), danas fudbaler novosadskog Proletera, već bio godinu i po dana u Vojvodini, pa mi je bilo lakše. Rastanak sa roditeljima bio je, međutim, izuzetno težak. Imao sam samo 13 godina! Otac Veljko i majka Zorica su vjerovali u nas. Znali su koliko volimo fudbal i u našim očima uvijek vidjeli nevjerovatnu želju. Viđali smo se na svaka 3-4 mjeseca, ali nam ništa nisu branili. Znali su o čemu smo odmalena sanjali", kaže Krasić u intervjuu "Večernjim novostima".

Nekako ga je sudbina uvijek vezivala uz Milana Laneta Jovanovića. Najprije u Vojvodini, a danas su nerazdvojni tandem u srpskoj reprezentaciji.

"Prihvatio me je nevjerovatno, odmah me zavolio. Vjerovatno sam mu bio simpatičan. A ja sam svaku njegovu riječ upijao kao sunđer", priča 24-godišnji Krasić o danima u Vojvodini.

Danas mu je Jovanović "najstariji brat". Jednostavno su nerazdvojni. Deset godina poslije upoznavanja sreli su se u reprezentaciji. Radomir Antić je odmah odlučio da budu cimeri, a na krilima majstorstva Krasića i Jovanovića Srbija je na maestralan način odletjela do Južne Afrike.

"Lakušica je nevjerovatno zanimljiv, uvijek pravi pozitivnu atmosferu. Nerazdvojni smo od mojih prvih novosadskih dana", kaže Krasić.

Otkrio je i jednu zanimljivu epizodu iz Rusije. Lane je bio u moskovskoj Lokomotivi (odigrao samo tri meča zbog problema sa povredama i klubom), a tri mjeseca živio je u Krasićevom stanu.

"Prolazio je kroz paklene muke, ali je bio neuništiv. Ustajao je u sedam ujutro i svakog dana trčao oko sat i po do 18. sprata i nazad!", govori Krasić o svom "Lakušici".

Krasić je sada fudbaler moskovskog CSKA, a sutra...Ko zna, jure ga Bajern, Real Madrid Milan, Juventus...

"Sve u dogovoru sa ljudima iz CSKA, koji su uvijek bili maksimalno korektni. Ugovor mi ističe na kraju 2012. godine, ali svi u Moskvi znaju da sam se zasitio. Mislio sam u prvom trenutku da interesovanje Reala nije toliko ozbiljno, ali kasnije sam dobio provjerenu informaciju da je slavni klub želio da me dovede. CSKA nije prihvatio ponudu. Kasnije me nije zanimala priča o eventualnoj pozajmici. Nisam smio da dozvolim da me sve poremeti, glava je morala da ostane hladna, a veliku podršku pružili su mi porodica i prijatelji", rekao je Krasić.

Trenutno je najkonkretnija ponuda Milana...

"Iz Milana je stigla jedina konkretna ponuda, ali sačekaću da vidim šta misle ljudi iz CSKA. Novac im nije važan, ako ne pronađu nekog ko bi me naslijedio na pravi način", kaže plavokosi "Džekson".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC